Denizli Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu: “Gıda da ucuzluk üretime bağlı”

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 16.02.2022 - 12:44, Güncelleme: 16.02.2022 - 12:44
 

Denizli Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu: “Gıda da ucuzluk üretime bağlı”

Temel gıda ürünlerinde indirim sağlamak için hükümet KDV indirimine gitti. Vergide yapılan indirime gıda fiyatlarındaki artışın çözümü olarak sunuyor. Pazara, manava, markete giden görevliler indiriminin uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediyor.

Uygulama ile ilgili Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede “Vergi indirimi yapılması önemli. Gıda da kalıcı indirim, üretimin ucuz yapılmasına bağlı. Üretim girdileri ucuzlatılmalıdır. TÜİK verilerine göre, tarım üretici fiyatları ocak ayında aylık bazda yüzde 14,83, yıllık bazda yüzde 52 artarak rekor kırdı” dedi. Başkan Hatipoğlu değerlendirmesinde, aylık Tarım-ÜFE'ye göre bir önceki aya göre fiyat artışının yüksek olduğu alt gruplar sırasıyla yüzde 37,47 ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular, yüzde 17,69 ile lifli bitkiler olduğunu vurgu yaparak “pazarda, manavda, markette bir patlıcanın, salatalığın tanesini şaşkına düşürecek fiyattan alıyorsak, bunun bir nedeni üretici fiyatlarının yüksek olmasıdır. Talebimiz üretimde kullanılan girdilerin dışa bağımlığının kırılması ve vergisinin sıfırlanmasıdır” açıklamasında bulundu. Denizli tarım platformu Başkanı açıklamasında, fiyat artışından üreticilerin bir kazancı olmadığını, bunun da ayrı bir tartışma konusu olduğunu belirtti.
Temel gıda ürünlerinde indirim sağlamak için hükümet KDV indirimine gitti. Vergide yapılan indirime gıda fiyatlarındaki artışın çözümü olarak sunuyor. Pazara, manava, markete giden görevliler indiriminin uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediyor.

Uygulama ile ilgili Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede “Vergi indirimi yapılması önemli. Gıda da kalıcı indirim, üretimin ucuz yapılmasına bağlı. Üretim girdileri ucuzlatılmalıdır. TÜİK verilerine göre, tarım üretici fiyatları ocak ayında aylık bazda yüzde 14,83, yıllık bazda yüzde 52 artarak rekor kırdı” dedi.

Başkan Hatipoğlu değerlendirmesinde, aylık Tarım-ÜFE'ye göre bir önceki aya göre fiyat artışının yüksek olduğu alt gruplar sırasıyla yüzde 37,47 ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular, yüzde 17,69 ile lifli bitkiler olduğunu vurgu yaparak “pazarda, manavda, markette bir patlıcanın, salatalığın tanesini şaşkına düşürecek fiyattan alıyorsak, bunun bir nedeni üretici fiyatlarının yüksek olmasıdır. Talebimiz üretimde kullanılan girdilerin dışa bağımlığının kırılması ve vergisinin sıfırlanmasıdır” açıklamasında bulundu.

Denizli tarım platformu Başkanı açıklamasında, fiyat artışından üreticilerin bir kazancı olmadığını, bunun da ayrı bir tartışma konusu olduğunu belirtti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.