Denizli'de bayram alışverişi yüzleri güldürdü

GÜNDEM 03.07.2016 - 18:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Denizli'de bayram alışverişi yüzleri güldürdü

denizli haber / denizli 20 haber / denizli haberleri / Denizli'de bayram alışverişi yüzleri güldürdü

Denizli’de Ramazan Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ile vatandaşlar bayram alış verişi için çarşı pazar dolaşmaya başladı. Ramazan Bayramı’na yaklaştıkça Denizli’de bayramlık alışverişleri de hız kazanmaya başladı. 5 Temmuz Salı günü idrak edilecek olan Ramazan Bayramı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Ramazan-ı Şerif ayında tutulan oruçlar ve yapılan ibadetlerle kazanç sağlayan Müslümanlar ödül olarak üç günlük bayramla şereflenmesi nedeniyle hazırlık yapıyor.   Gıdadan giyime, hediyelik eşyadan turizme kadar pek çok sektörü canlandıran bayram ekonomisi, esnafın da yüzünü güldürdü. Ramazan Bayramı öncesi cadde ve sokaklar alışveriş yapan ailelerle hınca hınç doldu. Bayram nedeniyle çeşitli kampanyalar düzenleyen ve ürünlerinde indirime giden esnaf bu sayede vatandaşları mağazalarına çekmeye çalıştı. İndirimli ürünleri gören vatandaşlar da mağazalara akın ederek, alışverişin tadını çıkardı.   AYLARDIR İŞ YAPAMAYAN ESNAF DURUMDAN MEMNUN Ramazan Bayramı için hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar özellikle çocuklarını sevindirmek için alışveriş yaptıklarını dile getirdi. Çarşıda yaşanan yoğunluk ise en çok esnafın yüzünü güldürdü. Aylardır iş yapamayan ve dükkânlarını siftahsız kapatan esnaflar, aylardır para kazanmak için bayram yoğunluğunun gelmesini beklediklerini ifade etti. Genel olarak alışverişlerden memnun olan esnaf, asıl yoğunluğun Arife gününde yaşanacağını söyledi. Bayram ayakkabıdan giyime, şeker ve çikolatadan lokuma, kahveden kolonyaya kadar birçok sektöre hareket getirdi.  BAYRAM ŞEKERİ VE LOKUMU TEZGÂHLARDA YERİNİ ALDI Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında olan ve bayramla özdeşleşen şeker ve lokum tezgâhlardaki yerini aldı. Kimisi kendi el arabasında şeker ve lokumunu satarken kimisi ise dükkânının önünde kurduğu tezgâhında lokum ve şekerini sattı. Kilosu 5 ile 30 lira arasında değişen şekerlerde en çok tercih edilenlerin başında ise çikolatalı olanlar geliyor. DAHA ÇOK MARKALARA İLGİ VAR Fiyatların geçen seneye göre aynı olduğunu belirten esnaflar, en çok marka ürünlerin tercih edildiğini dile getirdi. Kilosu 5 ile 30 lira arasında değişen fiyattan satılan şeker ve çikolata ürünleri vatandaşların en çok ilgi gösterdiği ürünler olurken, lokum çeşitleri de ilgi görüyor. ESNAF BÜYÜK ŞİRKETLERDEN DOLAYI DERTLİ Bayramyeri esnaflarından Ay Yıldız Kuruyemiş işletme sahibi Hüdaverdi Otaklı, “ Ulusal zincire sahip işletmelerin yerel firma satışlarını zorlaştırıyor. Bu işletmelerin alım ve satıştaki kolaylıkları bizlerin işini zorlaştırıyor. Rekabet etmemiz çok zor ama Bayram dolayısı ile şükrediyoruz. Hava sıcaklığının etkisi ile ürünlerimizi rahatlıkla teşhir edemesek de satışlardan memnunuz” dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / denizli haberleri / Denizli'de bayram alışverişi yüzleri güldürdü

Denizli’de Ramazan Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ile vatandaşlar bayram alış verişi için çarşı pazar dolaşmaya başladı.

Ramazan Bayramı’na yaklaştıkça Denizli’de bayramlık alışverişleri de hız kazanmaya başladı. 5 Temmuz Salı günü idrak edilecek olan Ramazan Bayramı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Ramazan-ı Şerif ayında tutulan oruçlar ve yapılan ibadetlerle kazanç sağlayan Müslümanlar ödül olarak üç günlük bayramla şereflenmesi nedeniyle hazırlık yapıyor.  

Gıdadan giyime, hediyelik eşyadan turizme kadar pek çok sektörü canlandıran bayram ekonomisi, esnafın da yüzünü güldürdü. Ramazan Bayramı öncesi cadde ve sokaklar alışveriş yapan ailelerle hınca hınç doldu.

Bayram nedeniyle çeşitli kampanyalar düzenleyen ve ürünlerinde indirime giden esnaf bu sayede vatandaşları mağazalarına çekmeye çalıştı. İndirimli ürünleri gören vatandaşlar da mağazalara akın ederek, alışverişin tadını çıkardı.

 

AYLARDIR İŞ YAPAMAYAN ESNAF DURUMDAN MEMNUN

Ramazan Bayramı için hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar özellikle çocuklarını sevindirmek için alışveriş yaptıklarını dile getirdi. Çarşıda yaşanan yoğunluk ise en çok esnafın yüzünü güldürdü. Aylardır iş yapamayan ve dükkânlarını siftahsız kapatan esnaflar, aylardır para kazanmak için bayram yoğunluğunun gelmesini beklediklerini ifade etti. Genel olarak alışverişlerden memnun olan esnaf, asıl yoğunluğun Arife gününde yaşanacağını söyledi. Bayram ayakkabıdan giyime, şeker ve çikolatadan lokuma, kahveden kolonyaya kadar birçok sektöre hareket getirdi. 

BAYRAM ŞEKERİ VE LOKUMU TEZGÂHLARDA YERİNİ ALDI

Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında olan ve bayramla özdeşleşen şeker ve lokum tezgâhlardaki yerini aldı. Kimisi kendi el arabasında şeker ve lokumunu satarken kimisi ise dükkânının önünde kurduğu tezgâhında lokum ve şekerini sattı. Kilosu 5 ile 30 lira arasında değişen şekerlerde en çok tercih edilenlerin başında ise çikolatalı olanlar geliyor.

DAHA ÇOK MARKALARA İLGİ VAR

Fiyatların geçen seneye göre aynı olduğunu belirten esnaflar, en çok marka ürünlerin tercih edildiğini dile getirdi. Kilosu 5 ile 30 lira arasında değişen fiyattan satılan şeker ve çikolata ürünleri vatandaşların en çok ilgi gösterdiği ürünler olurken, lokum çeşitleri de ilgi görüyor.

ESNAF BÜYÜK ŞİRKETLERDEN DOLAYI DERTLİ

Bayramyeri esnaflarından Ay Yıldız Kuruyemiş işletme sahibi Hüdaverdi Otaklı, “ Ulusal zincire sahip işletmelerin yerel firma satışlarını zorlaştırıyor. Bu işletmelerin alım ve satıştaki kolaylıkları bizlerin işini zorlaştırıyor. Rekabet etmemiz çok zor ama Bayram dolayısı ile şükrediyoruz. Hava sıcaklığının etkisi ile ürünlerimizi rahatlıkla teşhir edemesek de satışlardan memnunuz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.