Denizli’de çıntar azalınca fiyatı yükseldi

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 08.01.2023 - 11:17, Güncelleme: 08.01.2023 - 11:17
 

Denizli’de çıntar azalınca fiyatı yükseldi

Denizli’de yağışlı havaların az olması nedeniyle geç başlayan çıntar sezonu erken bitti. Çıntarın azalması nedeniyle sezona 100 TL’den başlayan fiyatı 320 TL’ye kadar çıktı.

Denizli’de sonbahar ile birlikte en yoğun görülen ilçelerinden olan Çameli ilçesinde yöre halkı çıntar mantarı için ormanlara akın etti. Kırmızı et yerine çıntar mantarı tüketmeyi tercih eden vatandaşlar, ormanlarda tek tek mantar topladı. Yağışların az olması nedeniyle bu yıl beklenen çıntar yoğunluğu yaşanmadı. Tadı kuzu etini andıran çıntar mantarının sezonunun sona ermesi ile fiyatlarında artış gözlendi. Çameli İlçesi’nde Cuma günü ilçe merkezinde kurulan pazarda, çıntar mantarı önceki haftalarda 210 TL olan fiyatı bu hafta tezgahlarda 320 TL’den satışa sunuldu.
Denizli’de yağışlı havaların az olması nedeniyle geç başlayan çıntar sezonu erken bitti. Çıntarın azalması nedeniyle sezona 100 TL’den başlayan fiyatı 320 TL’ye kadar çıktı.

Denizli’de sonbahar ile birlikte en yoğun görülen ilçelerinden olan Çameli ilçesinde yöre halkı çıntar mantarı için ormanlara akın etti. Kırmızı et yerine çıntar mantarı tüketmeyi tercih eden vatandaşlar, ormanlarda tek tek mantar topladı. Yağışların az olması nedeniyle bu yıl beklenen çıntar yoğunluğu yaşanmadı. Tadı kuzu etini andıran çıntar mantarının sezonunun sona ermesi ile fiyatlarında artış gözlendi.

Çameli İlçesi’nde Cuma günü ilçe merkezinde kurulan pazarda, çıntar mantarı önceki haftalarda 210 TL olan fiyatı bu hafta tezgahlarda 320 TL’den satışa sunuldu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.