Denizli’de dolandırdı Şanlıurfa'da yakalandı

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 15.03.2022 - 15:18, Güncelleme: 15.03.2022 - 15:19
 

Denizli’de dolandırdı Şanlıurfa'da yakalandı

Denizli’de dolandırıcılık olayına bir yenisi daha eklendi. Kendisini polis olarak tanıtarak hesaplarını ve tapularını FETÖ’cülerin ele geçirdiklerini söyleyerek kandırdıkları bir vatandaşın neyi var neyi yok hepsini alarak kaçan şahıs yoğun çalışma sonrası Şanlıurfa’da yakalandı.

Dolandırılan vatandaşı sabit ev telefonu ve cep telefonundan arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp “FETÖ’cülerin hesaplarını ve tapularını ele geçirdiklerini, yeni tapu vereceklerini, tapuları ve paraları devlet bankasına koyduklarını” söyleyerek kimlik bilgilerini doğrulayıp güven kazanan dolandırıcılar harekete geçti. Mağdur vatandaşı korkutarak gayrimenkullerini sattırdıktan sonra elinde ve bankada bulunan parası ve ziynet eşyalarını bir poşete koyarak evine gelen şahsa verilmesi istendi. Dolandırıcıların dediklerini harfiyen yapan vatandaş 72 bin 445 Euro, 54 bin TL para,6 adet bilezik ve 9 adet çeyrek altını eve gelen şahsa verdi. Elindekilerini dolandırıcılara kaptıran vatandaş dolandırıldığını anlayınca durumu emniyet güçlerine bildirdi. Polis ekipleri çevrede bulunan 49 güvenlik kamerası ile 3 KGYS kamera kayıtlarını titiz ve detaylı bir şekilde incelenmesi neticesinde, şüpheli şahısların kullandıkları ticari aracın plakası ve evine gelerek ziynet eşyaları ile paraları teslim alan şüpheli şahsın kimliği tespit etti.  Şüpheli şahsın Şanlıurfa’da olduğu tespit edilmesi üzerine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde 1 şüpheli şahıs yakalandı. Adli makamlara sevk edilen 1 şüpheli şahıs tutuklandı.
Denizli’de dolandırıcılık olayına bir yenisi daha eklendi. Kendisini polis olarak tanıtarak hesaplarını ve tapularını FETÖ’cülerin ele geçirdiklerini söyleyerek kandırdıkları bir vatandaşın neyi var neyi yok hepsini alarak kaçan şahıs yoğun çalışma sonrası Şanlıurfa’da yakalandı.

Dolandırılan vatandaşı sabit ev telefonu ve cep telefonundan arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp “FETÖ’cülerin hesaplarını ve tapularını ele geçirdiklerini, yeni tapu vereceklerini, tapuları ve paraları devlet bankasına koyduklarını” söyleyerek kimlik bilgilerini doğrulayıp güven kazanan dolandırıcılar harekete geçti.

Mağdur vatandaşı korkutarak gayrimenkullerini sattırdıktan sonra elinde ve bankada bulunan parası ve ziynet eşyalarını bir poşete koyarak evine gelen şahsa verilmesi istendi. Dolandırıcıların dediklerini harfiyen yapan vatandaş 72 bin 445 Euro, 54 bin TL para,6 adet bilezik ve 9 adet çeyrek altını eve gelen şahsa verdi. Elindekilerini dolandırıcılara kaptıran vatandaş dolandırıldığını anlayınca durumu emniyet güçlerine bildirdi.

Polis ekipleri çevrede bulunan 49 güvenlik kamerası ile 3 KGYS kamera kayıtlarını titiz ve detaylı bir şekilde incelenmesi neticesinde, şüpheli şahısların kullandıkları ticari aracın plakası ve evine gelerek ziynet eşyaları ile paraları teslim alan şüpheli şahsın kimliği tespit etti.  Şüpheli şahsın Şanlıurfa’da olduğu tespit edilmesi üzerine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde 1 şüpheli şahıs yakalandı.

Adli makamlara sevk edilen 1 şüpheli şahıs tutuklandı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.