Denizli'de EBİS İle ilgili seminer düzenlendi

EĞİTİM 06.03.2019 - 19:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de EBİS İle ilgili seminer düzenlendi

Denizli'de Yapı Denetim Sistemi ve Elektronik Beton İzleme Sistemi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü tarafından seminer düzenlendi.   01.01.2019 tarihinde yürürlüğe giren Yapı Denetim Sistemi ve Elektronik Beton İzleme Sistemi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası Denizli Şubeleri tarafından Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerin konuşmacı olarak katıldığı seminer 05 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirildi.   Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Yapı Denetim Dairesi Başkanı Sayın Tuna Acar, Laboratuvar Şube Müdürü İrşade Aydoğdu Gürbüz, Yapı Denetim 1. Şube Müdürü Sayın Ercan Gültekin, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Sayın Hakan Yılmaz’ın sunumları ile birlikte hem yeni yapı denetim sisteminin neler getirdiği, hem de Elektronik Beton İzleme sisteminin (EBİS) sebep olacağı değişiklikler hakkında bilgiler verildi.   Yapı denetim firmaları ve laboratuvar kuruluşları, belediyelerin ilgili personelleri ile birlikte çok sayıda mimar ve mühendisin katıldığı seminere çevre illerden de çok sayıda kişi ve kuruluşun da katılması dikkat çekti. Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Antalya, Afyon ve Balıkesir gibi illerden gelen katılımcılar geç saatlere kadar salonda kalarak yeni sistem ile ilgili çok sayıda soru sorma ve en yetkili ağızlardan sorunlarına cevap bulma imkanı buldular.   Bakanlık yetkilileri yapmış oldukları açıklamalarda uygulamada karşılaşılan bazı sorunların hızla giderilmekte olduğunu, yeni sisteme sektörün adapte olabilmesi için gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Denizli’de yapılan bu toplantının yeni yapı denetim sistemi hakkında sektörün ilk değerlendirmelerini almak açısından önemli olduğunu ve yoğun katılımdan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Sunumların ardından katılımcıların sorularına cevap veren yetkililer, tavsiye ve önerileri de not alarak konu ile ilgili incelemelerde bulunacaklarını belirttiler.   Toplantının kapanış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Sayın Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, bu yeni sisteme sahip çıkılması ve denetlemenin de yapmak kadar önemli bir iş olduğunun artık anlaşılması gerektiğini ifade etti. Şenel ayrıca kaliteli yapı üretmenin sadece yapı denetim kuruluşlarına bırakılacak bir konu olmadığını, müteahhitlik ve şantiye şefliği gibi alanlarda da atılması gereken adımlar, düzeltilmesi gereken hususlar olduğunu dile getirdi.    

Denizli'de Yapı Denetim Sistemi ve Elektronik Beton İzleme Sistemi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü tarafından seminer düzenlendi.

 

01.01.2019 tarihinde yürürlüğe giren Yapı Denetim Sistemi ve Elektronik Beton İzleme Sistemi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası Denizli Şubeleri tarafından Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerin konuşmacı olarak katıldığı seminer 05 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Yapı Denetim Dairesi Başkanı Sayın Tuna Acar, Laboratuvar Şube Müdürü İrşade Aydoğdu Gürbüz, Yapı Denetim 1. Şube Müdürü Sayın Ercan Gültekin, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Sayın Hakan Yılmaz’ın sunumları ile birlikte hem yeni yapı denetim sisteminin neler getirdiği, hem de Elektronik Beton İzleme sisteminin (EBİS) sebep olacağı değişiklikler hakkında bilgiler verildi.

 

Yapı denetim firmaları ve laboratuvar kuruluşları, belediyelerin ilgili personelleri ile birlikte çok sayıda mimar ve mühendisin katıldığı seminere çevre illerden de çok sayıda kişi ve kuruluşun da katılması dikkat çekti. Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Antalya, Afyon ve Balıkesir gibi illerden gelen katılımcılar geç saatlere kadar salonda kalarak yeni sistem ile ilgili çok sayıda soru sorma ve en yetkili ağızlardan sorunlarına cevap bulma imkanı buldular.

 

Bakanlık yetkilileri yapmış oldukları açıklamalarda uygulamada karşılaşılan bazı sorunların hızla giderilmekte olduğunu, yeni sisteme sektörün adapte olabilmesi için gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Denizli’de yapılan bu toplantının yeni yapı denetim sistemi hakkında sektörün ilk değerlendirmelerini almak açısından önemli olduğunu ve yoğun katılımdan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Sunumların ardından katılımcıların sorularına cevap veren yetkililer, tavsiye ve önerileri de not alarak konu ile ilgili incelemelerde bulunacaklarını belirttiler.

 

Toplantının kapanış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Sayın Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, bu yeni sisteme sahip çıkılması ve denetlemenin de yapmak kadar önemli bir iş olduğunun artık anlaşılması gerektiğini ifade etti. Şenel ayrıca kaliteli yapı üretmenin sadece yapı denetim kuruluşlarına bırakılacak bir konu olmadığını, müteahhitlik ve şantiye şefliği gibi alanlarda da atılması gereken adımlar, düzeltilmesi gereken hususlar olduğunu dile getirdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.