Denizli'de Kimlik Bildirim Sistemi'ne uymayan apart ve tesislere ceza yağdı

18.07.2017 - 16:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de Kimlik Bildirim Sistemi'ne uymayan apart ve tesislere ceza yağdı

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Denizli'de ki apartlara yabancı uyruklu şahıslara yönelik kontrol ve denetleme yapıldı. Kimlik Bildirim Sistemi'ne bilgisayarlarını bağlamayan 21 apart sahibine toplam 218 bin 043 lira, yine sisteme dahil olmayan konaklama tesislerine toplamda 57 bin 101 lira ve kanuna muhalefet eden tesislere ise toplamda 275 bin 144 lira para cezası kesildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü  tarafından yapılan açıklamada, "12 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat:14:00-18:00 saatleri arasında İl Merkezi ile dış ilçelerimizde, Geçici Konaklama Yerlerine (Otel, Motel, Pansiyon, Bekar odaları ve Apartlar) ve bu tür tesislerde konaklayan yabancı uyruklu şahıslara yönelik olarak yapılan kontrol ve denetimlerde;  Geçici Konaklama tesislerinden Kimlik Bildirim Sistemine bilgisayar terminallerini bağlamadıkları anlaşılan (21) apart daire sahibine / yetkilisine 10.383 TL, Toplamda 218.043 TL, aynı sistemi kullanan ancak konaklayanların Kimlik Bildirimlerini sistem üzerinden yapmadıkları tespit edilen (11) konaklama tesisine 5.191 TL, Toplamda 57.101 TL idari para cezası uygulanabilmesi için tutanak tanzim edilmiş, 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefet ettikleri tespit edilen tesislere Toplamda 275.144 TL idari para cezası uygulanmıştır.   Denizli merkezinde kontrol edilen apart dairelerinde kalan yabancı uyruklu şahıslardan (4) Afgan uyruklu şahsın kaçak giriş yaptığı, (1) Özbekistan ve (1) İran uyruklu bayanın Vize ihlali yaptığı, (1) İranlı şahsın kaçak giriş yaptıkları tespit edilmiş işlemlerine devam edilmektedir.   Ayrıca Ülkemizde bulunan ve tüm İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından kendi illerinde konaklamaları için Uluslararası Koruma Kimlik belgesi verilen İran uyruklu şahısların, kendi illerinden izin almaksızın ilimize gelerek konakladıkları tespit edilen (22) İran uyruklu şahsa kendi illerine gitmeleri ile ilgili gerekli tebliğleri yapılmış ve İlimiz Göç idaresi Müdürlüğüne yazı ile bildirilmiştir" dendi.
Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Denizli'de ki apartlara yabancı uyruklu şahıslara yönelik kontrol ve denetleme yapıldı. Kimlik Bildirim Sistemi'ne bilgisayarlarını bağlamayan 21 apart sahibine toplam 218 bin 043 lira, yine sisteme dahil olmayan konaklama tesislerine toplamda 57 bin 101 lira ve kanuna muhalefet eden tesislere ise toplamda 275 bin 144 lira para cezası kesildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü  tarafından yapılan açıklamada, "12 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat:14:00-18:00 saatleri arasında İl Merkezi ile dış ilçelerimizde, Geçici Konaklama Yerlerine (Otel, Motel, Pansiyon, Bekar odaları ve Apartlar) ve bu tür tesislerde konaklayan yabancı uyruklu şahıslara yönelik olarak yapılan kontrol ve denetimlerde;  Geçici Konaklama tesislerinden Kimlik Bildirim Sistemine bilgisayar terminallerini bağlamadıkları anlaşılan (21) apart daire sahibine / yetkilisine 10.383 TL, Toplamda 218.043 TL, aynı sistemi kullanan ancak konaklayanların Kimlik Bildirimlerini sistem üzerinden yapmadıkları tespit edilen (11) konaklama tesisine 5.191 TL, Toplamda 57.101 TL idari para cezası uygulanabilmesi için tutanak tanzim edilmiş, 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefet ettikleri tespit edilen tesislere Toplamda 275.144 TL idari para cezası uygulanmıştır.

 

Denizli merkezinde kontrol edilen apart dairelerinde kalan yabancı uyruklu şahıslardan (4) Afgan uyruklu şahsın kaçak giriş yaptığı, (1) Özbekistan ve (1) İran uyruklu bayanın Vize ihlali yaptığı, (1) İranlı şahsın kaçak giriş yaptıkları tespit edilmiş işlemlerine devam edilmektedir.

 

Ayrıca Ülkemizde bulunan ve tüm İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından kendi illerinde konaklamaları için Uluslararası Koruma Kimlik belgesi verilen İran uyruklu şahısların, kendi illerinden izin almaksızın ilimize gelerek konakladıkları tespit edilen (22) İran uyruklu şahsa kendi illerine gitmeleri ile ilgili gerekli tebliğleri yapılmış ve İlimiz Göç idaresi Müdürlüğüne yazı ile bildirilmiştir" dendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.