Denizli’de kış ayında görülen leylek şaşırttı

DENİZLİ 08.12.2022 - 11:09, Güncelleme: 08.12.2022 - 11:09
 

Denizli’de kış ayında görülen leylek şaşırttı

Denizli’nin Pamukkale İlçesi’nde Aralık ayında görülen leylek şaşkınlıkla karşılandı. Ekim ayında ülkeyi terk eden leyleklerin Afrika’da olması gerekirken bir leyleğin Gökpınar Baraj Gölü’nde görülmesi şaşırttı.

Leylekler normal şartlarda Mart ayının başında gelir. Ekim ayı sıcak bölgelere göç etmek leylekler için son fırsat olmasına rağmen Afrika’da olmaları gereken ve 6 Aralık’ta bir leyleğin Gökpınar Baraj Gölü’nde görülmesi şaşırttı. Hobi olarak doğa ve gezi fotoğrafçılığı yapan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nden Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ön lisans mezunu olan Ilgın Uzunoğlu, 6 Aralık’ta gezdiği Gökpınar Baraj Gölü’nde gördüğü leyleğin görüntülerini çekti. Aralık ayında görüntülediği leyleğin şaşkınlığını yaşayan Ilgın Uzunoğlu; “Bildiğiniz üzere ülkemize ilkbaharda gelen leylekler sonbaharda kış aylarını geçirmek üzere Afrika'ya göç ederler. Ancak bazı leylekler çeşitli sebeplerle (hastalık, yaşlılık vs.) bu göç yoluna çıkmayıp, kış aylarını da ülkemizde geçirmeyi tercih edebiliyor. Ben de 6 Aralık tarihinde Denizli'de bu leylekle karşılaştım ve ilk şaşkınlığımı attıktan sonra çektiğim fotoğrafları paylaşmak istedim. Acaba kışı ülkemizde mi geçirecek yoksa göç yoluna çıkmak için geç mi kaldı? İnanın bu sorunun cevabını ben de bilmiyorum. Umarım kendine çok iyi bakarsın güzel kuş” dileklerinde bulundu.
Denizli’nin Pamukkale İlçesi’nde Aralık ayında görülen leylek şaşkınlıkla karşılandı. Ekim ayında ülkeyi terk eden leyleklerin Afrika’da olması gerekirken bir leyleğin Gökpınar Baraj Gölü’nde görülmesi şaşırttı.

Leylekler normal şartlarda Mart ayının başında gelir. Ekim ayı sıcak bölgelere göç etmek leylekler için son fırsat olmasına rağmen Afrika’da olmaları gereken ve 6 Aralık’ta bir leyleğin Gökpınar Baraj Gölü’nde görülmesi şaşırttı.

Hobi olarak doğa ve gezi fotoğrafçılığı yapan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nden Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ön lisans mezunu olan Ilgın Uzunoğlu, 6 Aralık’ta gezdiği Gökpınar Baraj Gölü’nde gördüğü leyleğin görüntülerini çekti.

Aralık ayında görüntülediği leyleğin şaşkınlığını yaşayan Ilgın Uzunoğlu; “Bildiğiniz üzere ülkemize ilkbaharda gelen leylekler sonbaharda kış aylarını geçirmek üzere Afrika'ya göç ederler. Ancak bazı leylekler çeşitli sebeplerle (hastalık, yaşlılık vs.) bu göç yoluna çıkmayıp, kış aylarını da ülkemizde geçirmeyi tercih edebiliyor. Ben de 6 Aralık tarihinde Denizli'de bu leylekle karşılaştım ve ilk şaşkınlığımı attıktan sonra çektiğim fotoğrafları paylaşmak istedim.



Acaba kışı ülkemizde mi geçirecek yoksa göç yoluna çıkmak için geç mi kaldı? İnanın bu sorunun cevabını ben de bilmiyorum. Umarım kendine çok iyi bakarsın güzel kuş” dileklerinde bulundu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.