Denizli’de Koruyucu Aile Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 01.07.2022 - 08:15, Güncelleme: 01.07.2022 - 08:15
 

Denizli’de Koruyucu Aile Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Koruma altına alınan çocukların aile ortamında bakımının sağlanması amacıyla 30 Haziran gününün “Koruyucu Aile Günü ” ilan edilmesi sonucu Denizli’de koruyucu aile günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Koruma altına alınan çocukların aile ortamında bakımının sağlanması koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve koruma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının arttırılması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 2021 / 12 sayılı genelge ile 30 Haziran gününün “ Koruyucu Aile Günü ” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Koruyucu Aile Günü kapsamında, İl protokolü ve koruyucu aileler Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde Valilik binası önünden Denizli Lisesi’ne kadar farkındalık kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.  Panel sonrasında Çamlık mesire alanında koruyucu aileler ve çocukların katılımı ile koruyucu aile günü şenliği yapıldı. Şişme oyuncaklar, palyaçolar ve ikramlar eşliğinde çocuklar gönüllerince eğlenerek mutlu bir gün geçirdi. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Vali Ali Fuat Atik’ in eşi Fulya Atik Hanımefendi, “Koruyucu aileliğin çok kutsal bir hizmet olduğunu, ilimizde de halen 162 ailenin yanında 206 çocuğumuzun koruyucu aile hizmetinden yararlandırıldığını, her çocuğun bir aile ortamında büyümesinin önemli olduğunu vurgulayarak tüm Denizli halkını koruyucu aile olmaya davet etti. Koruyucu Ailelik Nedir? Çeşitli nedenlerle biyolojik ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kısa veya uzun dönemde, ücretli veya gönüllü olarak eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet ile paylaşan kişi ya da ailelerin yerine getirdiği, özel nitelikler gerektiren bir hizmettir. Koruma altında bulunan ve kendi haklarını savunamayan tüm çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, karşılayacak sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Koruyucu Aile Olmanın Şartları? Kendi ailesinin yanında bakımı sağlanamayan çocuklara, ihtiyaçları olan güvenli ortamı ve sevgiyi verebilecek olgunluktaki, Türkiye’de sürekli ikamet eden, en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olan, 25-65 yaş aralığında bulunan, düzenli gelire sahip olan, anlayışlı ve iş birliğine açık ebeveynlik becerilerine sahip, evli ya da bekar yetişkinler, mevzuatta belirlenen diğer koşullara da sahip olmaları halinde koruyucu aile olabilirler. Koruyucu aile olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gelerek, müdürlüğün iletişim numaralarına ulaşarak ya da E-Devlet üzerinden müracaat edilebilir.
Koruma altına alınan çocukların aile ortamında bakımının sağlanması amacıyla 30 Haziran gününün “Koruyucu Aile Günü ” ilan edilmesi sonucu Denizli’de koruyucu aile günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Koruma altına alınan çocukların aile ortamında bakımının sağlanması koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve koruma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının arttırılması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 2021 / 12 sayılı genelge ile 30 Haziran gününün “ Koruyucu Aile Günü ” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Koruyucu Aile Günü kapsamında, İl protokolü ve koruyucu aileler Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde Valilik binası önünden Denizli Lisesi’ne kadar farkındalık kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.  Panel sonrasında Çamlık mesire alanında koruyucu aileler ve çocukların katılımı ile koruyucu aile günü şenliği yapıldı. Şişme oyuncaklar, palyaçolar ve ikramlar eşliğinde çocuklar gönüllerince eğlenerek mutlu bir gün geçirdi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Vali Ali Fuat Atik’ in eşi Fulya Atik Hanımefendi, “Koruyucu aileliğin çok kutsal bir hizmet olduğunu, ilimizde de halen 162 ailenin yanında 206 çocuğumuzun koruyucu aile hizmetinden yararlandırıldığını, her çocuğun bir aile ortamında büyümesinin önemli olduğunu vurgulayarak tüm Denizli halkını koruyucu aile olmaya davet etti.

Koruyucu Ailelik Nedir?

Çeşitli nedenlerle biyolojik ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kısa veya uzun dönemde, ücretli veya gönüllü olarak eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet ile paylaşan kişi ya da ailelerin yerine getirdiği, özel nitelikler gerektiren bir hizmettir. Koruma altında bulunan ve kendi haklarını savunamayan tüm çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, karşılayacak sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır.

Koruyucu Aile Olmanın Şartları?

Kendi ailesinin yanında bakımı sağlanamayan çocuklara, ihtiyaçları olan güvenli ortamı ve sevgiyi verebilecek olgunluktaki, Türkiye’de sürekli ikamet eden, en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olan, 25-65 yaş aralığında bulunan, düzenli gelire sahip olan, anlayışlı ve iş birliğine açık ebeveynlik becerilerine sahip, evli ya da bekar yetişkinler, mevzuatta belirlenen diğer koşullara da sahip olmaları halinde koruyucu aile olabilirler. Koruyucu aile olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gelerek, müdürlüğün iletişim numaralarına ulaşarak ya da E-Devlet üzerinden müracaat edilebilir.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.