Denizli’de meyve ağaçları son baharda ikinci kez meyve verdi

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 24.09.2023 - 12:00, Güncelleme: 24.09.2023 - 12:03
 

Denizli’de meyve ağaçları son baharda ikinci kez meyve verdi

Denizli’nin Buldan İlçesi’nde armut ağaçları sonbahar olmasına rağmen ikinci kez çiçek açarak meyvesini verdi. Üzerindeki meyvelerin hala durduğu ve yeniden çiçek açarak ikinci kez meyve vermesi çiftçiyi şaşırttı.

Honaz Kaklık’ta çiçek açan erik ağacının ardından bir haberde Buldan’dan geldi. Buldan’ın Bölmekaya mahallesindeki bir çiftçi, zeytin tarlasının yanında 2 sene önce aşıladığı armut ağacının bu yıl ikinci kez çiçek açarak meyve verdiğini belirtti. İklim değişikliğinin yaşandığı dünyada, Denizli’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yalancı baharın yaşanmasına neden olmaya devam ediyor. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söyleyen çiftçi Salih Özen, “Zeytin tarlamın yanında ve evimin yanında 2 sene önce ayva ve armut aşılamıştım.  Zeytin tarlamın yanında aşıladığım armut ağacı ilk meyvesinin üzerinde olması ile birlikte son baharda da çiçek açarak ikinci meyvesini verdi. Evimin yanındaki ağaçlar bile ikinci çiçeğini açtı. 3 gün önce fotoğraflarını çektim. Baharda verilen meyveler daha üzerindeyken yeniden çiçek açması beni çok şaşırttı” dedi.
Denizli’nin Buldan İlçesi’nde armut ağaçları sonbahar olmasına rağmen ikinci kez çiçek açarak meyvesini verdi. Üzerindeki meyvelerin hala durduğu ve yeniden çiçek açarak ikinci kez meyve vermesi çiftçiyi şaşırttı.

Honaz Kaklık’ta çiçek açan erik ağacının ardından bir haberde Buldan’dan geldi. Buldan’ın Bölmekaya mahallesindeki bir çiftçi, zeytin tarlasının yanında 2 sene önce aşıladığı armut ağacının bu yıl ikinci kez çiçek açarak meyve verdiğini belirtti. İklim değişikliğinin yaşandığı dünyada, Denizli’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yalancı baharın yaşanmasına neden olmaya devam ediyor.

İlk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söyleyen çiftçi Salih Özen, “Zeytin tarlamın yanında ve evimin yanında 2 sene önce ayva ve armut aşılamıştım.  Zeytin tarlamın yanında aşıladığım armut ağacı ilk meyvesinin üzerinde olması ile birlikte son baharda da çiçek açarak ikinci meyvesini verdi. Evimin yanındaki ağaçlar bile ikinci çiçeğini açtı. 3 gün önce fotoğraflarını çektim. Baharda verilen meyveler daha üzerindeyken yeniden çiçek açması beni çok şaşırttı” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.