Denizli’de ormanlara giriş yasaklandı

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 06.07.2023 - 13:40, Güncelleme: 06.07.2023 - 13:40
 

Denizli’de ormanlara giriş yasaklandı

Denizli Valiliği orman tedbirleri çerçevesinde ormanlık alanlara giriş yasağı ve mesirelik alanlarda 31 Ekim 2023 tarihine kadar belirlenen saatten sonra ateş yakılmayacağını duyurdu.

Denizli Valiliği havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının önüne geçmek için ilave tedbirler almaya devam ediyor. Bu çerçevede yapılan açıklamada, “Meteorolojiden alınan veriler çerçevesinde önümüzdeki günlerde ilimizde sıcaklık değerlerinin yükseleceğinden dolayı, hava şartlarına ve insani faktörlere de bağlı olarak yangın riskinin artabileceği değerlendirilmiştir. Yangın riskinin yüksek olduğu dönemlerde yangına hassas ormanlık alanlara, ilgili mevzuat hükümleri gereğince ek karar alınmadan Denizli Valiliğinin ilan edeceği duyuru ile belirlenecek tarihler arası girişler kısıtlanacaktır. 31 Ekim 2023 tarihine kadar “mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarının dışında” kalan ormanlık alanlarda piknik yapmak, konaklamak ve mangal, semaver gibi ateş yakmanın yasaklanmasına, izin verilen mesire alanlarında da belirtilen tarihler arasında saat 20.00’den sonra ateş yakmaya izin verilmemesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.  
Denizli Valiliği orman tedbirleri çerçevesinde ormanlık alanlara giriş yasağı ve mesirelik alanlarda 31 Ekim 2023 tarihine kadar belirlenen saatten sonra ateş yakılmayacağını duyurdu.

Denizli Valiliği havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının önüne geçmek için ilave tedbirler almaya devam ediyor. Bu çerçevede yapılan açıklamada, “Meteorolojiden alınan veriler çerçevesinde önümüzdeki günlerde ilimizde sıcaklık değerlerinin yükseleceğinden dolayı, hava şartlarına ve insani faktörlere de bağlı olarak yangın riskinin artabileceği değerlendirilmiştir. Yangın riskinin yüksek olduğu dönemlerde yangına hassas ormanlık alanlara, ilgili mevzuat hükümleri gereğince ek karar alınmadan Denizli Valiliğinin ilan edeceği duyuru ile belirlenecek tarihler arası girişler kısıtlanacaktır.

31 Ekim 2023 tarihine kadar “mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarının dışında” kalan ormanlık alanlarda piknik yapmak, konaklamak ve mangal, semaver gibi ateş yakmanın yasaklanmasına, izin verilen mesire alanlarında da belirtilen tarihler arasında saat 20.00’den sonra ateş yakmaya izin verilmemesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.