Denizli’de satılacak 16 bin arsanın listesi belli oldu

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.10.2022 - 08:50, Güncelleme: 11.10.2022 - 08:50
 

Denizli’de satılacak 16 bin arsanın listesi belli oldu

TOKİ'nin sosyal konut projesinin ardından arsa projesine de başvurular dün itibarıyla resmen başladı. 1 milyon arsa ve 10 bin iş yerinin satılacağı projede peşinat ödemesi yapıldıktan sonra taksit ödemeleri 1 yıl sonra başlayacak. Denizli’de 16 bin arsa 300 işyeri ilçe ilçe proje kapsamında satılacak arsaların listesi yayınlandı.

TOKİ İlk Evim Arsa Projesi ile arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için başvurular dün başladı. Proje kapsamında 1 milyon arsa 10 bin iş yeri için başvurular alınacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, proje ayrıntılarının Kabine Toplantısı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacağını açıkladı. BAŞVURULARDA KİMLİK NUMARASI SIRALAMASI TOKİ'nin arsa başvuruları için e-Devlet'te kimlik numarası uygulaması getirildi. Arsa başvurularında e-Devlet üzerinden yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişimi engellememesi için kademeli alınan başvurular kapsamında, E-Devlet üzerinden gerçekleşecek başvurularda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacaktır. T.C. Kimlik Numarasının son hanesi; • 0 olan vatandaşlar 10 Ekim 2022 Pazartesi ve 11 Ekim 2022 Salı, • 2 olan vatandaşlar 12 Ekim 2022 Çarşamba, • 4 olan vatandaşlar 13 Ekim 2022 Perşembe, • 6 olan vatandaşlar 14 Ekim 2022 Cuma, • 8 olan vatandaşlar 15 Ekim 2022 Cumartesi, • 16 Ekim 2022 Pazar gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir. SON BAŞVURU TARİHİ 7 KASIM 'İlk Evim Arsa' başvuruları 10 Ekim-7 Kasım 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak. Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenecek. Arsa tahsisi yapıldıktan sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatı ödenecek, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksitin 9 yılda 9 eşit taksite bölünecek. Toplu Konut İdaresini (TOKİ) izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasının ardından da arsa tahsisi kesinleşmiş olacak. TAKSİT ÖDEMELERİ 1 YIL SONRA BAŞLAYACAK Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 yıl sonraki tarih olarak belirlenecek. Tahsis sahibi peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlamak üzere, taksitler aylık ya da yıllık eşit taksitler halinde ödeyebilecek. Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilebiliyor. SATIŞA ÇIKACAK ARSALARIN YERLERİ BELLİ OLDU Öte yandan proje kapsamında satışa çıkan arsaların yerleri de belli oldu. Denizli merkez ilçelerde (Pamukkale-Merkezefendi) 6 bin diğer ilçelerde 10 bin olmak kaydı ile toplam 16 bin müstakil ve müşterek  arsaların proje kapsamında satılacak listeleri açıklandı. İşte o liste!
TOKİ'nin sosyal konut projesinin ardından arsa projesine de başvurular dün itibarıyla resmen başladı. 1 milyon arsa ve 10 bin iş yerinin satılacağı projede peşinat ödemesi yapıldıktan sonra taksit ödemeleri 1 yıl sonra başlayacak. Denizli’de 16 bin arsa 300 işyeri ilçe ilçe proje kapsamında satılacak arsaların listesi yayınlandı.

TOKİ İlk Evim Arsa Projesi ile arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için başvurular dün başladı. Proje kapsamında 1 milyon arsa 10 bin iş yeri için başvurular alınacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, proje ayrıntılarının Kabine Toplantısı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacağını açıkladı.

BAŞVURULARDA KİMLİK NUMARASI SIRALAMASI

TOKİ'nin arsa başvuruları için e-Devlet'te kimlik numarası uygulaması getirildi. Arsa başvurularında e-Devlet üzerinden yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişimi engellememesi için kademeli alınan başvurular kapsamında,

E-Devlet üzerinden gerçekleşecek başvurularda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacaktır.
T.C. Kimlik Numarasının son hanesi;

• 0 olan vatandaşlar 10 Ekim 2022 Pazartesi ve 11 Ekim 2022 Salı,
• 2 olan vatandaşlar 12 Ekim 2022 Çarşamba,
• 4 olan vatandaşlar 13 Ekim 2022 Perşembe,
• 6 olan vatandaşlar 14 Ekim 2022 Cuma,
• 8 olan vatandaşlar 15 Ekim 2022 Cumartesi,
• 16 Ekim 2022 Pazar gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ 7 KASIM

'İlk Evim Arsa' başvuruları 10 Ekim-7 Kasım 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak. Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenecek. Arsa tahsisi yapıldıktan sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatı ödenecek, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksitin 9 yılda 9 eşit taksite bölünecek. Toplu Konut İdaresini (TOKİ) izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasının ardından da arsa tahsisi kesinleşmiş olacak.

TAKSİT ÖDEMELERİ 1 YIL SONRA BAŞLAYACAK

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 yıl sonraki tarih olarak belirlenecek. Tahsis sahibi peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlamak üzere, taksitler aylık ya da yıllık eşit taksitler halinde ödeyebilecek. Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilebiliyor.

SATIŞA ÇIKACAK ARSALARIN YERLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan proje kapsamında satışa çıkan arsaların yerleri de belli oldu. Denizli merkez ilçelerde (Pamukkale-Merkezefendi) 6 bin diğer ilçelerde 10 bin olmak kaydı ile toplam 16 bin müstakil ve müşterek  arsaların proje kapsamında satılacak listeleri açıklandı. İşte o liste!

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.