Denizli’de sürüden ayrılan 6 küçükbaş hayvandan 3’ü telef oldu

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 03.12.2021 - 11:50, Güncelleme: 03.12.2021 - 12:03
 

Denizli’de sürüden ayrılan 6 küçükbaş hayvandan 3’ü telef oldu

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde sürüden ayrılan 6 küçükbaş hayvandan 3’ü kurt veya kurtlar tarafından telef edildi. Canını kurtarmak için kaçan bir koyun ise uçurumda mahsur kalırken 2 hayvandan haber alınamadı.

Olay, Çameli ilçesi Elmalı Mahallesi, Taşlıkırık Kızılkaya mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Ramazan ve Fatma Ken’e ait sürüden dün ayrılan 6 küçükbaş hayvan bölge halkı tarafından canavar adı verilen kurt türünün saldırısına uğradı. Sürüden ayrılan ve kaybolan 6 küçükbaş hayvan için başlatılan arama çalışmalarında bugün 3 keçinin telef olduğu 1 koyununda can havli ile kaçarak sığındığı kayanın yarında bulundu. Uçurumda mahsur kalan koyunun kurtarılması için AFAD’a bilgi verildi. Mahsur kalan koyunu kurtarma çalışmaları devam ederken diğer 2 küçükbaş hayvanın akıbetinden henüz haber alınamadı. Canavarın aç kaldığı için ilçeye inmesinden dolayı bölge halkının tedirgin olduğu bilgisi verildi. Öte yandan, Kirazlıyayla Mahallesi’nden Ramazan Kurtyemez’e ait 5 keçi ve 5 oğlak olmak üzer 10 küçükbaş hayvan ahırdan kaybolduğu henüz kaybolan küçükbaş havanlardan bir haber alınmadığı belirtildi.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde sürüden ayrılan 6 küçükbaş hayvandan 3’ü kurt veya kurtlar tarafından telef edildi. Canını kurtarmak için kaçan bir koyun ise uçurumda mahsur kalırken 2 hayvandan haber alınamadı.

Olay, Çameli ilçesi Elmalı Mahallesi, Taşlıkırık Kızılkaya mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Ramazan ve Fatma Ken’e ait sürüden dün ayrılan 6 küçükbaş hayvan bölge halkı tarafından canavar adı verilen kurt türünün saldırısına uğradı. Sürüden ayrılan ve kaybolan 6 küçükbaş hayvan için başlatılan arama çalışmalarında bugün 3 keçinin telef olduğu 1 koyununda can havli ile kaçarak sığındığı kayanın yarında bulundu. Uçurumda mahsur kalan koyunun kurtarılması için AFAD’a bilgi verildi. Mahsur kalan koyunu kurtarma çalışmaları devam ederken diğer 2 küçükbaş hayvanın akıbetinden henüz haber alınamadı.

Canavarın aç kaldığı için ilçeye inmesinden dolayı bölge halkının tedirgin olduğu bilgisi verildi.

Öte yandan, Kirazlıyayla Mahallesi’nden Ramazan Kurtyemez’e ait 5 keçi ve 5 oğlak olmak üzer 10 küçükbaş hayvan ahırdan kaybolduğu henüz kaybolan küçükbaş havanlardan bir haber alınmadığı belirtildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.