Denizli'de TOKİ hak sahipleri evlerinin teslim edilmesini istiyor

DENİZLİ 16.11.2020 - 10:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de TOKİ hak sahipleri evlerinin teslim edilmesini istiyor

Denizli’de TOKİ tarafından Merkezefendi İlçesi Kayaköy Mahallesi’nde 1. ve 2. Bölge olarak 1083 adet alt gelir ve 1198 adet orta gelir grubu olmak kaydı ile toplam 2281 konut yapılıyor. 1. Bölgede yapılan konutların teslim edilmemesi üzerine vatandaşlar TOKİ konutları önünde tepki göstererek açıklama yaptı.   TOKİ’nin Başvuru şartları kısmında, konut teslim tarihinin belirtildiği ibarede; “Konutlar sözleşme imzalama tarihinden itibaren 36 Ay içerisinde teslim edilecektir”  ifadesi yer alırken, kurası çekilen ve yüzde 96’sının tamamlandığı iddiası ile konutların teslim edilememesinden şikayetçi olan vatandaşlar TOKİ konutları önünde toplandı. Pandemi nedeniyle ertelenen taksitlerin de bir süredir normal taksitlerin üstüne eklenmesi ve kira ödemesi de yapan vatandaşlar mağdur olduklarını konutlarının bir an önce teslim edilmesini istiyor.     Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Merkezefendi ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi’nde bir süredir toplu konut projesine devam ediyor. İlk etapta 938 konutun satıldığı TOKİ konutlarında, dar ve orta gelirliler için yapılan 2+1 ve 3+1 daireler için başvurular 2019 Temmuz ve Ocak 2020’de yapıldı. Ziraat Bankasına yapılan en düşük 2 bin liralık başvuru bedeli ile alınan başvuruların ardından kura çekimleri tamamlandı. Talihliler dairelerini almaya hak kazandı. TOKİ konutlarından ayrıca şehit yakınları ve gazilerde yararlandı. TOKİ hak sahipleri, evlerine bir an önce kavuşmak için dua etti.     MAĞDURİYETİMİZİ GİDERİLSİN Taksit ödemelerinin sürdüğü konutlarda evler ise bir türlü teslim edilemedi. 2019 Temmuz’da sözleşme imzaladıklarını belirten mağdur vatandaş, “Konutların ne zaman teslim edileceği konusunda net bir bilgi alamıyoruz. Yetkililerden ricamız bizlere teslimat için yardımcı olsunlar. Pandemi döneminde bir çok arkadaşımızın geliri düşmüş veya işten ayrılmıştır. Geliri düşmüş ödeme yapamamış kirada olan arkadaşlarımız ev sahipleri tarafından çıkarılmıştır. Kendi oğlum kirada oturmaktadır. Ev sahibi kirasını ödeyemediği için evden çıkmasını istemiş mahkemeye vermiştir. Bir çok arkadaşımız ev sahipleri ile bu problemleri yaşamaktadır. Bu mağduriyetimizin giderilmesi maksadı ile burada toplandık. Bir çok ilde yüzde 90 seviyesinden sonra teslimatına başlanılan TOKİ projelerinde, Kayaköy projesinin yüzde 96 seviyesinde olmasına rağmen hiçbir bilgi verilmiyor. Teslimatı yapılmıyor. Lütfen bir an önce net bilgi verilip yaşanan mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz” dedi.     TOKİ Başvuru şartları kısmında 10. Maddesi’nde ise; 10)  KONUTUN TESLİM TARİHİ: Konutlar sözleşme imzalama tarihinden itibaren 36 Ay içerisinde teslim edilecektir. Satış bedelleri KDV hariç bedeller olup, 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecektir” bilgisi yer alıyor.    

Denizli’de TOKİ tarafından Merkezefendi İlçesi Kayaköy Mahallesi’nde 1. ve 2. Bölge olarak 1083 adet alt gelir ve 1198 adet orta gelir grubu olmak kaydı ile toplam 2281 konut yapılıyor. 1. Bölgede yapılan konutların teslim edilmemesi üzerine vatandaşlar TOKİ konutları önünde tepki göstererek açıklama yaptı.

 

TOKİ’nin Başvuru şartları kısmında, konut teslim tarihinin belirtildiği ibarede; “Konutlar sözleşme imzalama tarihinden itibaren 36 Ay içerisinde teslim edilecektir”  ifadesi yer alırken, kurası çekilen ve yüzde 96’sının tamamlandığı iddiası ile konutların teslim edilememesinden şikayetçi olan vatandaşlar TOKİ konutları önünde toplandı. Pandemi nedeniyle ertelenen taksitlerin de bir süredir normal taksitlerin üstüne eklenmesi ve kira ödemesi de yapan vatandaşlar mağdur olduklarını konutlarının bir an önce teslim edilmesini istiyor.

 

 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Merkezefendi ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi’nde bir süredir toplu konut projesine devam ediyor. İlk etapta 938 konutun satıldığı TOKİ konutlarında, dar ve orta gelirliler için yapılan 2+1 ve 3+1 daireler için başvurular 2019 Temmuz ve Ocak 2020’de yapıldı. Ziraat Bankasına yapılan en düşük 2 bin liralık başvuru bedeli ile alınan başvuruların ardından kura çekimleri tamamlandı. Talihliler dairelerini almaya hak kazandı. TOKİ konutlarından ayrıca şehit yakınları ve gazilerde yararlandı. TOKİ hak sahipleri, evlerine bir an önce kavuşmak için dua etti.

 

 

MAĞDURİYETİMİZİ GİDERİLSİN

Taksit ödemelerinin sürdüğü konutlarda evler ise bir türlü teslim edilemedi. 2019 Temmuz’da sözleşme imzaladıklarını belirten mağdur vatandaş, “Konutların ne zaman teslim edileceği konusunda net bir bilgi alamıyoruz. Yetkililerden ricamız bizlere teslimat için yardımcı olsunlar. Pandemi döneminde bir çok arkadaşımızın geliri düşmüş veya işten ayrılmıştır. Geliri düşmüş ödeme yapamamış kirada olan arkadaşlarımız ev sahipleri tarafından çıkarılmıştır. Kendi oğlum kirada oturmaktadır. Ev sahibi kirasını ödeyemediği için evden çıkmasını istemiş mahkemeye vermiştir. Bir çok arkadaşımız ev sahipleri ile bu problemleri yaşamaktadır. Bu mağduriyetimizin giderilmesi maksadı ile burada toplandık. Bir çok ilde yüzde 90 seviyesinden sonra teslimatına başlanılan TOKİ projelerinde, Kayaköy projesinin yüzde 96 seviyesinde olmasına rağmen hiçbir bilgi verilmiyor. Teslimatı yapılmıyor. Lütfen bir an önce net bilgi verilip yaşanan mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz” dedi.

 

 

TOKİ Başvuru şartları kısmında 10. Maddesi’nde ise;

10)  KONUTUN TESLİM TARİHİ: Konutlar sözleşme imzalama tarihinden itibaren 36 Ay içerisinde teslim edilecektir. Satış bedelleri KDV hariç bedeller olup, 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecektir” bilgisi yer alıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.