Denizli’de ulaşım çekilmez hale geldi

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 28.07.2023 - 12:35, Güncelleme: 28.07.2023 - 12:35
 

Denizli’de ulaşım çekilmez hale geldi

Denizli’de ulaşımda büyük rol oynayan Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler, bu yıl şoförler ve yolcuları karşı karşıya getiriyor. Otobüslerin sürekli arızalanması ve havaların sıcak olması bir taraftan ulaşımı çekilmez hale getiriyor.

Bu yıl Haziran ayının yağışlı geçmesinin ardından yazın yüzünü gösterdiği ve sıcak hava dalgasının etkili olduğu Denizli’de, şehir içi ulaşımda aksaklıkları da beraberinde getiriyor. Minibüslerin çoğunluğunun klimasız olmasından dolayı ulaşımda Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsleri tercih eden vatandaşlar bu yıl otobüslerden de dertli. Vatandaş ve şoförler karşı karşıya geliyor Sıcak hava nedeniyle arızalanan otobüs sayısının artması nedeniyle, sefer sayılarında kısıtlama yaşanan Denizli’de, birçok otobüsün klimalarının çalışmaması ve aşırı yolcudan dolayı vatandaşlar şikayetlerini dile getiriyor. Zaman zaman bu olay vatandaşlar ve şoförleri karşı karşıya gelmesine neden oluyor. Otobüste bunaltıcı yolculuk esnasında karşısında muhatap olarak gördükleri şoförlere tepki gösteren vatandaşlar, bazen de telefona sarılarak belediyeyi arayarak şikayetlerini dillendiriyor. Yolculuğu çekilmez hale getiriyor Uzun süredir kullanılan ve 600 ile 700 bin kilometreye ulaştığı söylenen otobüslerin sık sık arızalanması ve işlevlerini tam görmemesinden dolayı şoförlerinde elinden bir şey gelmediğini gösteriyor. Otobüslerde başlıca arızaların hararet yapması, fren balatalarının ve lastiklerin yanması başlıca sebep olsa da klimaların arızalanması yolculuğu çekilmez hale sokuyor. Otobüs şoförlerinin saatlerinde varmaları gereken yerlere ulaşmak için hız yapmak zorunda kaldıkları da olayın başka bir boyutu ve bu yüzden birçok kez kaza yapmalarına veya kaza geçirme tehlikesi atlatmalarına sebep oluyor. “Nefes alamaz durumu geldik” Haber merkezimize ulaşan bir kadın vatandaş, dün otobüste çektiği görüntüyü bizlere ileterek yaşadıklarını şöyle anlattı. “ Bu yıl otobüslerde yolculuk çekilmez hale geldi. Ben Bağbaşı’nda oturuyorum. Denizli Devlet Hastanesi’ne gitmek için saat 12.15 sıralarında 140 nolu hat otobüsüne bindim. Klimalar çalışmıyordu ve şoför her durakta insanları alması nedeniyle otobüs tıklım tıklım doldu. Nefes alamaz duruma geldik. Çocuklar bunaltıcı yolculukta ağlıyor bir an önce inmek istiyorlardı. Şoför değişimininde yaşandığı yolculukta uzun süre beklemek zorunda kaldık. 153’ü arayarak durumu aktardık. Halledeceklerini söylediler. Saat 12.15’de bindiğim otobüs Devlet Hastanesi’ne 13.20’de varabildi. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN! Yayaya çarpan otobüs şoförü darp edildi Öte yandan aynı gün, Denizli Devlet Hastanesi, Özay Gönlüm Polikliniklerine yakın olan ışıklarda, hızlı olduğu iddia edilen otobüs şoförü bir yayaya çarparak yaralanmasına neden olduğu belirtildi. Olay sonrası kaçmak istediği söylenen şoförün, vatandaşlar tarafından darp edildiği iddia edildi.
Denizli’de ulaşımda büyük rol oynayan Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler, bu yıl şoförler ve yolcuları karşı karşıya getiriyor. Otobüslerin sürekli arızalanması ve havaların sıcak olması bir taraftan ulaşımı çekilmez hale getiriyor.

Bu yıl Haziran ayının yağışlı geçmesinin ardından yazın yüzünü gösterdiği ve sıcak hava dalgasının etkili olduğu Denizli’de, şehir içi ulaşımda aksaklıkları da beraberinde getiriyor. Minibüslerin çoğunluğunun klimasız olmasından dolayı ulaşımda Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsleri tercih eden vatandaşlar bu yıl otobüslerden de dertli.

Vatandaş ve şoförler karşı karşıya geliyor

Sıcak hava nedeniyle arızalanan otobüs sayısının artması nedeniyle, sefer sayılarında kısıtlama yaşanan Denizli’de, birçok otobüsün klimalarının çalışmaması ve aşırı yolcudan dolayı vatandaşlar şikayetlerini dile getiriyor. Zaman zaman bu olay vatandaşlar ve şoförleri karşı karşıya gelmesine neden oluyor. Otobüste bunaltıcı yolculuk esnasında karşısında muhatap olarak gördükleri şoförlere tepki gösteren vatandaşlar, bazen de telefona sarılarak belediyeyi arayarak şikayetlerini dillendiriyor.

Yolculuğu çekilmez hale getiriyor

Uzun süredir kullanılan ve 600 ile 700 bin kilometreye ulaştığı söylenen otobüslerin sık sık arızalanması ve işlevlerini tam görmemesinden dolayı şoförlerinde elinden bir şey gelmediğini gösteriyor. Otobüslerde başlıca arızaların hararet yapması, fren balatalarının ve lastiklerin yanması başlıca sebep olsa da klimaların arızalanması yolculuğu çekilmez hale sokuyor. Otobüs şoförlerinin saatlerinde varmaları gereken yerlere ulaşmak için hız yapmak zorunda kaldıkları da olayın başka bir boyutu ve bu yüzden birçok kez kaza yapmalarına veya kaza geçirme tehlikesi atlatmalarına sebep oluyor.

“Nefes alamaz durumu geldik”

Haber merkezimize ulaşan bir kadın vatandaş, dün otobüste çektiği görüntüyü bizlere ileterek yaşadıklarını şöyle anlattı. “ Bu yıl otobüslerde yolculuk çekilmez hale geldi. Ben Bağbaşı’nda oturuyorum. Denizli Devlet Hastanesi’ne gitmek için saat 12.15 sıralarında 140 nolu hat otobüsüne bindim. Klimalar çalışmıyordu ve şoför her durakta insanları alması nedeniyle otobüs tıklım tıklım doldu. Nefes alamaz duruma geldik. Çocuklar bunaltıcı yolculukta ağlıyor bir an önce inmek istiyorlardı. Şoför değişimininde yaşandığı yolculukta uzun süre beklemek zorunda kaldık. 153’ü arayarak durumu aktardık. Halledeceklerini söylediler. Saat 12.15’de bindiğim otobüs Devlet Hastanesi’ne 13.20’de varabildi. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

Yayaya çarpan otobüs şoförü darp edildi

Öte yandan aynı gün, Denizli Devlet Hastanesi, Özay Gönlüm Polikliniklerine yakın olan ışıklarda, hızlı olduğu iddia edilen otobüs şoförü bir yayaya çarparak yaralanmasına neden olduğu belirtildi. Olay sonrası kaçmak istediği söylenen şoförün, vatandaşlar tarafından darp edildiği iddia edildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.