Denizli'de yapılacak yeraltı barajı ihale izini bakanlık tarafından onaylandı

DENİZLİ 31.01.2021 - 11:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Denizli'de yapılacak yeraltı barajı ihale izini bakanlık tarafından onaylandı

Son yıllarda yağışların az olması nedeniyle su kıtlığı ile karşı karşıya gelen Denizli’ye 3 adet yapılacağı açıklanan iki adet baraj ile gölet ve sulama ikmalinin yapılacağı yerleri belli oldu. Ak Parti Milletvekilleri Şahin Tin ve Ahmet Yıldız yer altı barajı ve göletin Bozkurt’ta yapılacağını duyurdu.   Denizli’de su kıtlığının önüne geçilmesi için yapılacak 3 adet DSİ baraj projesi Tarım Bakanlığı tarafından ihale izni onaylandı. DSİ yatırımı olan projeler Bozkurt’ta Cumalı Yer altı Barajı, İnceler, Emirçayı Yeraltı Barajı ve Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması İkmali şeklinde olacak. Yapılacak olan baraj ve göletlerle toplam sulanacak alan 642 Ha şeklinde gerçekleşmesi hedefleniyor.   Milletvekili Şahin Tin; “Denizli’mize dev eserler kazandırmaya, proje ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin ihale onay izni verdiği DSİ projelerimiz; Bozkurt Cumalı Barajı ile İnceler Emirçayı Yeraltı Barajı, Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması İkmali projesi hayırlı olsun.” İfadeleri ile duyurdu.     Milletvekili Ahmet Yıldız ise; “Tarım Bakanımız tarafından ihale izninin onaylandığı DSİ yatırımı olan Projeler   1- Denizli-Bozkurt Cumalı Yeraltı Barajı Proje Yapımı ( Sulanacak Alan 40 Ha )   2- Denizli-Bozkurt İnceler Emirçayı Yeraltı Barajı Proje Yapımı (Sulanacak Alan 40Ha )   3- Denizli-Bozkurt Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması İkmali  ( Sulanacak Alan 562 Ha )   Denizli'mize, Hambatımıza, İncelerimize ve Tüm Çiftçi Kardeşlerimize Hayırlı Olsun İnşallah..” ifadeleri ne yer verdi.  

Son yıllarda yağışların az olması nedeniyle su kıtlığı ile karşı karşıya gelen Denizli’ye 3 adet yapılacağı açıklanan iki adet baraj ile gölet ve sulama ikmalinin yapılacağı yerleri belli oldu. Ak Parti Milletvekilleri Şahin Tin ve Ahmet Yıldız yer altı barajı ve göletin Bozkurt’ta yapılacağını duyurdu.

 

Denizli’de su kıtlığının önüne geçilmesi için yapılacak 3 adet DSİ baraj projesi Tarım Bakanlığı tarafından ihale izni onaylandı. DSİ yatırımı olan projeler Bozkurt’ta Cumalı Yer altı Barajı, İnceler, Emirçayı Yeraltı Barajı ve Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması İkmali şeklinde olacak. Yapılacak olan baraj ve göletlerle toplam sulanacak alan 642 Ha şeklinde gerçekleşmesi hedefleniyor.

 

Milletvekili Şahin Tin; “Denizli’mize dev eserler kazandırmaya, proje ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin ihale onay izni verdiği DSİ projelerimiz; Bozkurt Cumalı Barajı ile İnceler Emirçayı Yeraltı Barajı, Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması İkmali projesi hayırlı olsun.” İfadeleri ile duyurdu.

 

 

Milletvekili Ahmet Yıldız ise; “Tarım Bakanımız tarafından ihale izninin onaylandığı DSİ yatırımı olan Projeler

 

1- Denizli-Bozkurt Cumalı Yeraltı Barajı Proje Yapımı ( Sulanacak Alan 40 Ha )

 

2- Denizli-Bozkurt İnceler Emirçayı Yeraltı Barajı Proje Yapımı (Sulanacak Alan 40Ha )

 

3- Denizli-Bozkurt Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması İkmali  ( Sulanacak Alan 562 Ha )

 

Denizli'mize, Hambatımıza, İncelerimize ve Tüm Çiftçi Kardeşlerimize Hayırlı Olsun İnşallah..” ifadeleri ne yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.