Denizli’deki orman yangınında 20 hektar alan kül oldu

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.08.2023 - 07:25, Güncelleme: 16.08.2023 - 07:25
 

Denizli’deki orman yangınında 20 hektar alan kül oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangında 20 hektarlık alan kül oldu.

Dün saat 14.30 sıralarında Bademli Mahallesi Armut Belen mevkiindeki ormanlık alanda belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Yangına, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görevli 4 helikopter, 3 uçak ve 1 İHA'nın yanı sıra 20 arazöz, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam Belediyesi ve Burdur Belediyesine ait 200 personel, 1 iş makinesi ve su ikmal aracı ile müdahale edildi. Yangın havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucunda 3 saat gibi kısa bir sürede kontrol altına alındı. Yangının hava kararmadan kontrol altına alınması, daha büyük bir tehlikenin önüne geçti. Soğutma çalışmalarının 2 gün süreceği yangında yaklaşık 20 hektar alan kül oldu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. “Yanan ormanlarımızın yerine yeniden yeşillendirme çalışmaları yapılacak” Yangın ihbarını duyduğunu andan itibaren ekiplerini harekete geçirdiğini söyleyen Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, "Ne yazık ki sebebi bilinmeyen bir yangın ihbarı aldık. Belediye ekibimiz başta olmak üzere Büyükşehir ve Denizli Orman Müdürlüğü ekibi yangının ilk anından itibaren buraya geldi. Ekiplerin güç birliği ile yangın kontrol altına alındı. Yangının soğutma çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 10 ile 15 hektar alanda yangın olduğu belirtiliyor. İnşallah yanan ormanlarımızın yerine yeniden yeşillendirme çalışmaları yapılacak.” şeklinde konuştu.  
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangında 20 hektarlık alan kül oldu.

Dün saat 14.30 sıralarında Bademli Mahallesi Armut Belen mevkiindeki ormanlık alanda belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Yangına, Denizli  Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görevli 4 helikopter, 3 uçak ve 1 İHA'nın yanı sıra 20 arazöz, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam Belediyesi ve Burdur Belediyesine ait 200 personel, 1 iş makinesi ve su ikmal aracı ile müdahale edildi. Yangın havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucunda 3 saat gibi kısa bir sürede kontrol altına alındı. Yangının hava kararmadan kontrol altına alınması, daha büyük bir tehlikenin önüne geçti. Soğutma çalışmalarının 2 gün süreceği yangında yaklaşık 20 hektar alan kül oldu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.



“Yanan ormanlarımızın yerine yeniden yeşillendirme çalışmaları yapılacak”
Yangın ihbarını duyduğunu andan itibaren ekiplerini harekete geçirdiğini söyleyen Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, "Ne yazık ki sebebi bilinmeyen bir yangın ihbarı aldık. Belediye ekibimiz başta olmak üzere Büyükşehir ve Denizli  Orman Müdürlüğü ekibi yangının ilk anından itibaren buraya geldi. Ekiplerin güç birliği ile yangın kontrol altına alındı. Yangının soğutma çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 10 ile 15 hektar alanda yangın olduğu belirtiliyor. İnşallah yanan ormanlarımızın yerine yeniden yeşillendirme çalışmaları yapılacak.” şeklinde konuştu.


 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.