Denizlili çaresiz baba Ankara’da eyleme katıldı

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 08.08.2023 - 15:02, Güncelleme: 09.08.2023 - 08:29
 

Denizlili çaresiz baba Ankara’da eyleme katıldı

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığının tedavisinde kullanılan Spinraza ilacının 3 aydır ulaşılamadığı için SMA hastası bebeklerin aileleri, Ankara Şehir Hastanesi önünde eylem gerçekleştirdi. Denizli’nin SMA TİP 1 hastası Tusem Kurtyemez bebeğin babası da eylemde yer aldı.

SMA hastalarının Türkiye’de ruhsatlı tek ilacı olan ‘Spinraza’ya 3 aydır ulaşamayan SMA hastası bebeklerin aileleri, Ankara Şehir Hastanesi önünde oturma eylemi düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Ankara’da eyleme katılan Denizlili Tusem Kurtyemez bebeğin babası Murat Kurtyemez’de eylemcilerin arasında yerini aldı. Eylemin öncelikli sebebi Türkiye’de ruhsatlı tek ilacı olan ‘Spinraza’ya 3 aydır ulaşamayan aileler, ilacın stoklara girmesini istedi. Bir taraftan yaşam mücadelesi veren çocuklarının tedavisine harcanacak olan paranın bulunması için mücadele veren baba Murat Kurtyemez, şimdide ruhsatlı ve ödeme kapsamında olan Spinraza ilacına ulaşamadıklarını belirtti. Kurumlar arasında anlaşmanın gerçekleşmemesi üzerine ilacın piyasada bulunamadığı ve yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmelerini istedi. Eğer Tusem, Spinraza ilacını kullanamazsa asıl tedavi için gerekli olani Zogensma ilacını alamayacağını belirtti. Tusem Kurtyemez Denizlimizin bebeği, 35 günlükken topuğundan alınan kan örneği ile SMA TİP 1 ölümcül kas hastalığı tanısı konuldu.  İkiz olarak dünyaya gelen Tusem’in ikizi sadece taşıyıcı, şuan 6 aylık olan Tusem, kas kaybının geciktirmek için fizik tedavileri görüyor. Türkiye’de verilen Spinraza ilacını PAÜ’de ilk kez alan SMA bebeğidir. Sadece iki dozunu alan Tusem bebek, kalan iki dozunu eğer alamazsa kas kaybı hızla ilerleyecek… Tusem için gerekli tedavi masrafı için düzenlenen kampanyaları bitse dahi yurt dışına gidemeyecektir. Tusem’in yurt dışında tedavi edilmesi için gerekli paranın yüzde 3’lük kısmı henüz toplanabildi. Valilik onaylı yardım kampanyasına tüm hayırseverlerin desteği bekleniyor.
Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığının tedavisinde kullanılan Spinraza ilacının 3 aydır ulaşılamadığı için SMA hastası bebeklerin aileleri, Ankara Şehir Hastanesi önünde eylem gerçekleştirdi. Denizli’nin SMA TİP 1 hastası Tusem Kurtyemez bebeğin babası da eylemde yer aldı.

SMA hastalarının Türkiye’de ruhsatlı tek ilacı olan ‘Spinraza’ya 3 aydır ulaşamayan SMA hastası bebeklerin aileleri, Ankara Şehir Hastanesi önünde oturma eylemi düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Ankara’da eyleme katılan Denizlili Tusem Kurtyemez bebeğin babası Murat Kurtyemez’de eylemcilerin arasında yerini aldı.

Eylemin öncelikli sebebi Türkiye’de ruhsatlı tek ilacı olan ‘Spinraza’ya 3 aydır ulaşamayan aileler, ilacın stoklara girmesini istedi. Bir taraftan yaşam mücadelesi veren çocuklarının tedavisine harcanacak olan paranın bulunması için mücadele veren baba Murat Kurtyemez, şimdide ruhsatlı ve ödeme kapsamında olan Spinraza ilacına ulaşamadıklarını belirtti. Kurumlar arasında anlaşmanın gerçekleşmemesi üzerine ilacın piyasada bulunamadığı ve yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmelerini istedi. Eğer Tusem, Spinraza ilacını kullanamazsa asıl tedavi için gerekli olani Zogen sma ilacını alamayacağını belirtti.

Tusem Kurtyemez Denizlimizin bebeği, 35 günlükken topuğundan alınan kan örneği ile SMA TİP 1 ölümcül kas hastalığı tanısı konuldu.  İkiz olarak dünyaya gelen Tusem’in ikizi sadece taşıyıcı, şuan 6 aylık olan Tusem, kas kaybının geciktirmek için fizik tedavileri görüyor. Türkiye’de verilen Spinraza ilacını PAÜ’de ilk kez alan SMA bebeğidir. Sadece iki dozunu alan Tusem bebek, kalan iki dozunu eğer alamazsa kas kaybı hızla ilerleyecek… Tusem için gerekli tedavi masrafı için düzenlenen kampanyaları bitse dahi yurt dışına gidemeyecektir.

Tusem’in yurt dışında tedavi edilmesi için gerekli paranın yüzde 3’lük kısmı henüz toplanabildi. Valilik onaylı yardım kampanyasına tüm hayırseverlerin desteği bekleniyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.