Denizlili Genç Yazar Ismahan Çeribaşı’nın İlk Kitabı Çıkıyor

DENİZLİ 08.07.2017 - 13:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizlili Genç Yazar Ismahan Çeribaşı’nın İlk Kitabı Çıkıyor

Denizlili genç yazar Ismahan Çeribaşı, 5 yıldır üzerinde çalıştığı "Mumu Söndürdüm" isimli ilk kitabını çıkarmaya hazırlanıyor.

Denizlili genç yazar Ismahan Çeribaşı, 5 yıldır üzerinde çalıştığı "Mumu Söndürdüm" isimli ilk kitabını çıkarmaya hazırlanıyor.   Denizli20haber.com yazarlarımızdan olan Ismahan Çeribaşı, Temmuz 2012'de başladığı kitabını yine aynı güne denk getirerek 5 yıldır üzerinde çalıştığı "Mumu Söndürdüm" isimli kitabını 17 Temmuz'da okurlarıyla buluşturacak.   Kapak ve içeriği hazırlanan kitabın baskısı yapıldıktan sonra tüm kitapçılarda yerini alacak. Mum ışığının etrafında kurguladığı kitabının karekter ismi Zeynep'in, mum ışığında dahi olsa umudunu kaybetmeden yaşadığı hayatı konu alınmıştır.   Genç yazar Ismahan Çeribaşı; Temmuz 2012’nin sonlarına doğru yazmaya başladığım eserimi yıllardır ilmek ilmek işledim ve kurgusunu 1. Tekil şahıs ile yaptığım bu eser de amacım okuyanların kalbine direk dokunabilmektir. Okuduklarında sanki kendileri roman dışında anılarını okuyormuş hissiyatı oluşturmaktır. 2012 Temmuz da başlığını attığım, Mum ışığının gölgesinin etrafında kurguladığım mumu söndürdüm; gerçekten de bir mum ışığı etrafında döndü… Nedendir bilmem yazmasını severdim, özellikle ışığı kapatıp mumun ajandama bıraktığı gölgeye bayılırdım… O yüzden kitabımın adı 'Mumu Söndürdüm' oldu. Aslında mumu söndürdüm; büyüdüm daha çok ışık lazım anlamında idi fakat günlerce, haftalarca düşününce, kurgu aşk çemberinin etrafına doğru yönelmeye başladı.   240 sayfa boyunca mum ışığında bile olsa umudunu kaybetmeyen Zeynep, yani oluşturduğum karakter, aslında mum ışığında bile neler yapılabileceğini gösteriyor. 2014 yılında sırf elle tutulur olsun diye matbaadan 8 adet çıkarttığım, ellerimin arasına aldığımda dışarıdan okuyucu gibi okuyup kendi hatalarımı eleştirip, cümlenin üzerini çizmek, bazen beğenip ‘aferin’ vermek gibisi yoktu... ve ben hayallerimi ellerimin arasına aldığım gün kararımı vermiştim; “Mumu Söndürdüm” bütün istişamı ile sahneye çıkacaktı… Ve işte o büyük an… 17 Temmuz 2017 "Mumu Söndürdüm" sahnede yerini alacak" dedi.
Denizlili genç yazar Ismahan Çeribaşı, 5 yıldır üzerinde çalıştığı "Mumu Söndürdüm" isimli ilk kitabını çıkarmaya hazırlanıyor.

Denizlili genç yazar Ismahan Çeribaşı, 5 yıldır üzerinde çalıştığı "Mumu Söndürdüm" isimli ilk kitabını çıkarmaya hazırlanıyor.

 

Denizli20haber.com yazarlarımızdan olan Ismahan Çeribaşı, Temmuz 2012'de başladığı kitabını yine aynı güne denk getirerek 5 yıldır üzerinde çalıştığı "Mumu Söndürdüm" isimli kitabını 17 Temmuz'da okurlarıyla buluşturacak.

 

Kapak ve içeriği hazırlanan kitabın baskısı yapıldıktan sonra tüm kitapçılarda yerini alacak. Mum ışığının etrafında kurguladığı kitabının karekter ismi Zeynep'in, mum ışığında dahi olsa umudunu kaybetmeden yaşadığı hayatı konu alınmıştır.

 

Genç yazar Ismahan Çeribaşı; Temmuz 2012’nin sonlarına doğru yazmaya başladığım eserimi yıllardır ilmek ilmek işledim ve kurgusunu 1. Tekil şahıs ile yaptığım bu eser de amacım okuyanların kalbine direk dokunabilmektir. Okuduklarında sanki kendileri roman dışında anılarını okuyormuş hissiyatı oluşturmaktır. 2012 Temmuz da başlığını attığım, Mum ışığının gölgesinin etrafında kurguladığım mumu söndürdüm; gerçekten de bir mum ışığı etrafında döndü… Nedendir bilmem yazmasını severdim, özellikle ışığı kapatıp mumun ajandama bıraktığı gölgeye bayılırdım… O yüzden kitabımın adı 'Mumu Söndürdüm' oldu. Aslında mumu söndürdüm; büyüdüm daha çok ışık lazım anlamında idi fakat günlerce, haftalarca düşününce, kurgu aşk çemberinin etrafına doğru yönelmeye başladı.

 

240 sayfa boyunca mum ışığında bile olsa umudunu kaybetmeyen Zeynep, yani oluşturduğum karakter, aslında mum ışığında bile neler yapılabileceğini gösteriyor. 2014 yılında sırf elle tutulur olsun diye matbaadan 8 adet çıkarttığım, ellerimin arasına aldığımda dışarıdan okuyucu gibi okuyup kendi hatalarımı eleştirip, cümlenin üzerini çizmek, bazen beğenip ‘aferin’ vermek gibisi yoktu... ve ben hayallerimi ellerimin arasına aldığım gün kararımı vermiştim; “Mumu Söndürdüm” bütün istişamı ile sahneye çıkacaktı… Ve işte o büyük an… 17 Temmuz 2017 "Mumu Söndürdüm" sahnede yerini alacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.