Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan atama bekliyoruz!

DENİZLİ 09.11.2017 - 15:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan atama bekliyoruz!

Denizli İl Müftülüğü, Buldan Çatak Mahallesi’nde atama nedeniyle ayrılan imam nedeniyle vatandaşların tepki göstermesi sonucu basına yansıması ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.   Yapılan açıklamada; “08 Kasım 2017 tarihinde bir basın yayın organında BULDAN’DA BİR MAHALLENİN İSYANI “İMAMSIZ KALDIK” şeklinde gündeme gelen haberle ilgili olarak -dini ve toplumsal hassasiyetler de dikkate alınarak- aşağıdaki değerlendirmenin kamuoyu ile paylaşılması uygun görülmüştür.   Söz konusu habere konu olan Atama, İmam Hatip Seyfi Cihan’ın 03 Ekim 2017 tarihinde Çatak Mahallesinden ayrılma süreci sonucunda meydana gelmiştir.   Camilerimizin münhal olan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım kadroları için her ayın ilk salı günü yapılan nakil sınavında başarılı olanların tercih etmeleri halinde atamaları yapılabilmektedir.   Münhal olan cami kadrolarına açıktan atamalarla alakalı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde gerekli görüşmeler devam etmektedir” dendi.

Denizli İl Müftülüğü, Buldan Çatak Mahallesi’nde atama nedeniyle ayrılan imam nedeniyle vatandaşların tepki göstermesi sonucu basına yansıması ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

 

Yapılan açıklamada; “08 Kasım 2017 tarihinde bir basın yayın organında BULDAN’DA BİR MAHALLENİN İSYANI “İMAMSIZ KALDIK” şeklinde gündeme gelen haberle ilgili olarak -dini ve toplumsal hassasiyetler de dikkate alınarak- aşağıdaki değerlendirmenin kamuoyu ile paylaşılması uygun görülmüştür.

 

Söz konusu habere konu olan Atama, İmam Hatip Seyfi Cihan’ın 03 Ekim 2017 tarihinde Çatak Mahallesinden ayrılma süreci sonucunda meydana gelmiştir.

 

Camilerimizin münhal olan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım kadroları için her ayın ilk salı günü yapılan nakil sınavında başarılı olanların tercih etmeleri halinde atamaları yapılabilmektedir.

 

Münhal olan cami kadrolarına açıktan atamalarla alakalı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde gerekli görüşmeler devam etmektedir” dendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.