DKY İnşaat’ın Yeni Dev Projesi DKY TEM Avrupa

TANITIM YAZILARI (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.10.2022 - 08:34, Güncelleme: 25.10.2022 - 08:34
 

DKY İnşaat’ın Yeni Dev Projesi DKY TEM Avrupa

Proje yoğunluğunun günümüzde bu kadar fazla olmasının sebebi kentsel dönüşümün yaygınlaşmasıdır. Durum böyle olunca zamanla ödeme planlamaları da çeşitlenmiştir. Konut projelerine duyulan talep genellikle yatırım ya da barınma ihtiyacı amacıyla oluyor. Ev artışı hangi amaçla olursa olsun fazlalaşmaya devam ettiği ortadadır.

Bütçenize uygun olacak şekilde ev sahibi olmak istiyorsanız tamamlanmış evlerden ziyade konut projelerine yönelmeniz daha iyi olacaktır. İnsanların hayatta verdiği en önemli kararlar arasında gayrimenkul alım ve satımı vardır. O yüzde bu süreç boyunca dikkat edilmesi gereken unsurlar söz konusudur. Detaylı araştırma yapılarak konut projesinden ev alırken dikkat edilmesi gerekenler öğrenilebilir. Konut Alma Amacınızı Belirleyin İlk olarak yatırım amaçlı konut almayı düşünenleri ele almak gerekiyor. Yatırım için konut alacaksanız bölgenin gelişimini gözlemleyin. Bu sayede kazanabileceğiniz prim hakkında fikir edinme fırsatı elde edebilirsiniz. Barınma ihtiyacını gidermek amacıyla alacaksanız daha farklı unsurlara bakmalısınız. Örneğin ulaşım imkânları, sosyal çevresi ve muhit bakmanız gereken temel faktörlerdir. Daha sonra inşaat firmasını ve projeyi incelemekte fayda var. Firmanın kaç senedir sektörde yer aldığını öğrenmeden projeye başvurmayın. Ayrıca firmanın önceden tamamlamış olduğu projeleri incelemeniz bilinçli hareket etmenizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hâlen devam eden inşaat projelerini de incelemelisiniz. Günümüzde birçok insan yeterli araştırmayı yapmadığı için beklenmedik sorunlarla karşılaşıyor. Sosyal Donatılar İncelemekte olduğunuz projenin sosyal imkânlarını öğrenmeniz şarttır. Sonradan eklenecek sosyal imkânlar sonucunda sizden belirli miktarlarda aidat alınacaktır. Konut tamamlandıktan sonra bütçenizin zorlanmamasını istiyorsanız sosyal donatılar gibi birçok konu hakkında bilgi edinmeye özen gösterin. Böylece ister yatırım ister barınma amacıyla olsun, konut projesinden yararlanırken daha bilinçli hareket etmiş olursunuz. Metrekare bilgisi de tıpkı diğer bilgiler gibi büyük önem taşıyor. Evlerin net ve brüt alanı arasında gözden kaçırılamayacak kadar fark vardır. Firmalar her zaman brüt alanın net miktarını söyler. Proje tamamlandıktan sonra evi ziyaret ettiğinizde metrekarenin sizi şaşırtmaması için önceden detaylı bilgileri edinmeniz gerekiyor. Son dönemlerde metrekareden dolayı ciddi problemler yaşan kişi sayısı bir hayli fazladır. Sözleşmede Sonradan Çıkacak Masrafları Mutlaka Kontrol Edin Sözleşmeyi imzalamadan önce kontrol etmeniz birtakım bilgiler söz konusudur. Bunlar KDV, iskân ve tapu masraflarıdır. Sözleşmede bu bilgiler yer almıyorsa netlik kazandırmanız gerekiyor. Ayrıca netlik kazandırdığınız bilgileri sözleşmeye eklettirmeyi de unutmayın. Tapu ve projenin teslim tarihi netleştirilmesi gereken bir başka konudur. Henüz tamamlanmamış, proje aşamasında olan konutlarda tapuyu elinize almanız çok önemli bir mevzudur. Tapunuzu ne zaman alabileceğinizi ve projenin teslim tarihini kesinleştirdikten sonra hareket etmenizde fayda var. Projenin teslim tarihi aksadığında firma kira yardımı ve ödeme ertelemesi gibi birtakım yükümlülüklere sahip olmalıdır. Size bu imkânı sağlamayan firmalarla problem yaşarsınız.  
Proje yoğunluğunun günümüzde bu kadar fazla olmasının sebebi kentsel dönüşümün yaygınlaşmasıdır. Durum böyle olunca zamanla ödeme planlamaları da çeşitlenmiştir. Konut projelerine duyulan talep genellikle yatırım ya da barınma ihtiyacı amacıyla oluyor. Ev artışı hangi amaçla olursa olsun fazlalaşmaya devam ettiği ortadadır.

Bütçenize uygun olacak şekilde ev sahibi olmak istiyorsanız tamamlanmış evlerden ziyade konut projelerine yönelmeniz daha iyi olacaktır. İnsanların hayatta verdiği en önemli kararlar arasında gayrimenkul alım ve satımı vardır. O yüzde bu süreç boyunca dikkat edilmesi gereken unsurlar söz konusudur. Detaylı araştırma yapılarak konut projesinden ev alırken dikkat edilmesi gerekenler öğrenilebilir.

Konut Alma Amacınızı Belirleyin

İlk olarak yatırım amaçlı konut almayı düşünenleri ele almak gerekiyor. Yatırım için konut alacaksanız bölgenin gelişimini gözlemleyin. Bu sayede kazanabileceğiniz prim hakkında fikir edinme fırsatı elde edebilirsiniz. Barınma ihtiyacını gidermek amacıyla alacaksanız daha farklı unsurlara bakmalısınız. Örneğin ulaşım imkânları, sosyal çevresi ve muhit bakmanız gereken temel faktörlerdir.

Daha sonra inşaat firmasını ve projeyi incelemekte fayda var. Firmanın kaç senedir sektörde yer aldığını öğrenmeden projeye başvurmayın. Ayrıca firmanın önceden tamamlamış olduğu projeleri incelemeniz bilinçli hareket etmenizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hâlen devam eden inşaat projelerini de incelemelisiniz. Günümüzde birçok insan yeterli araştırmayı yapmadığı için beklenmedik sorunlarla karşılaşıyor.

Sosyal Donatılar

İncelemekte olduğunuz projenin sosyal imkânlarını öğrenmeniz şarttır. Sonradan eklenecek sosyal imkânlar sonucunda sizden belirli miktarlarda aidat alınacaktır. Konut tamamlandıktan sonra bütçenizin zorlanmamasını istiyorsanız sosyal donatılar gibi birçok konu hakkında bilgi edinmeye özen gösterin. Böylece ister yatırım ister barınma amacıyla olsun, konut projesinden yararlanırken daha bilinçli hareket etmiş olursunuz.

Metrekare bilgisi de tıpkı diğer bilgiler gibi büyük önem taşıyor. Evlerin net ve brüt alanı arasında gözden kaçırılamayacak kadar fark vardır. Firmalar her zaman brüt alanın net miktarını söyler. Proje tamamlandıktan sonra evi ziyaret ettiğinizde metrekarenin sizi şaşırtmaması için önceden detaylı bilgileri edinmeniz gerekiyor. Son dönemlerde metrekareden dolayı ciddi problemler yaşan kişi sayısı bir hayli fazladır.

Sözleşmede Sonradan Çıkacak Masrafları Mutlaka Kontrol Edin

Sözleşmeyi imzalamadan önce kontrol etmeniz birtakım bilgiler söz konusudur. Bunlar KDV, iskân ve tapu masraflarıdır. Sözleşmede bu bilgiler yer almıyorsa netlik kazandırmanız gerekiyor. Ayrıca netlik kazandırdığınız bilgileri sözleşmeye eklettirmeyi de unutmayın. Tapu ve projenin teslim tarihi netleştirilmesi gereken bir başka konudur.

Henüz tamamlanmamış, proje aşamasında olan konutlarda tapuyu elinize almanız çok önemli bir mevzudur. Tapunuzu ne zaman alabileceğinizi ve projenin teslim tarihini kesinleştirdikten sonra hareket etmenizde fayda var. Projenin teslim tarihi aksadığında firma kira yardımı ve ödeme ertelemesi gibi birtakım yükümlülüklere sahip olmalıdır. Size bu imkânı sağlamayan firmalarla problem yaşarsınız.  

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.