Ekmeğe ve simide yüzde 25 zam!

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 01.01.2023 - 14:05, Güncelleme: 01.01.2023 - 14:07
 

Ekmeğe ve simide yüzde 25 zam!

Denizli’de simide zam geldi, ekmeğe ise ilerleyen günlerde zam gelmesi bekleniyor. Yeni yılın ilk gününde simide yüzde 25 zam gelerek 5 TL’den satışa sunuldu. Ekmek zammının 6 Ocak itibari ile geçerli olması bekleniyor.

Denizli Fırıncılar Odası, girdi maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek, ekmeğe zam talebinde bulundu. Oda Başkanı Bekir Karadaban, ekmeğin 5 lira olmasını talep ettiklerini, yeni fiyat için Denizli Esnaf Odaları Birliğinin onayının beklendiğini, kamuoyuna açıklamanın ise resmi yazının gelmesinden sonra yapılacağını söyledi. Talebin kabul edilmesi durumunda halen 4 liradan satılan ekmeğin fiyatı 6 Ocak’tan itibaren 5 lira olarak uygulanması bekleniyor. Simit fiyatlarına yapılan yüzde 25’lik zamla1 Ocak 2023 (bugün) itibari ile 5 TL’den satışa sunuldu. Denizli’de 2022 yılının Ocak ayında 230 gram ekmek 2,5 liradan satılıyordu. 31 Mart’ta gramajı 210’a düşürülüp fiyatı yine 2,5 lira olarak kalmıştı. Haziran ayında ise aynı gramaj ekmeğin fiyatı 4 liraya yükselmişti. Yeni yılda girdi maliyetlerindeki artış gerekçe gösterilerek ekmeğe yapılacak zamla 5 TL’den satışa sunulacağı bekleniyor.
Denizli’de simide zam geldi, ekmeğe ise ilerleyen günlerde zam gelmesi bekleniyor. Yeni yılın ilk gününde simide yüzde 25 zam gelerek 5 TL’den satışa sunuldu. Ekmek zammının 6 Ocak itibari ile geçerli olması bekleniyor.

Denizli Fırıncılar Odası, girdi maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek, ekmeğe zam talebinde bulundu. Oda Başkanı Bekir Karadaban, ekmeğin 5 lira olmasını talep ettiklerini, yeni fiyat için Denizli Esnaf Odaları Birliğinin onayının beklendiğini, kamuoyuna açıklamanın ise resmi yazının gelmesinden sonra yapılacağını söyledi.

Talebin kabul edilmesi durumunda halen 4 liradan satılan ekmeğin fiyatı 6 Ocak’tan itibaren 5 lira olarak uygulanması bekleniyor. Simit fiyatlarına yapılan yüzde 25’lik zamla1 Ocak 2023 (bugün) itibari ile 5 TL’den satışa sunuldu.

Denizli’de 2022 yılının Ocak ayında 230 gram ekmek 2,5 liradan satılıyordu. 31 Mart’ta gramajı 210’a düşürülüp fiyatı yine 2,5 lira olarak kalmıştı. Haziran ayında ise aynı gramaj ekmeğin fiyatı 4 liraya yükselmişti. Yeni yılda girdi maliyetlerindeki artış gerekçe gösterilerek ekmeğe yapılacak zamla 5 TL’den satışa sunulacağı bekleniyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.