Ekrem Kaftan; "Biz; Kitap Medeniyetinin Evladıyız"

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 06.06.2022 - 11:55, Güncelleme: 06.06.2022 - 11:55
 

Ekrem Kaftan; "Biz; Kitap Medeniyetinin Evladıyız"

Ensar Vakfı Denizli Şubesi Çınar Kitap Kahve'de, "Bir Yazar-Bir Eser" buluşmalarının bu Ayki konuğu Gazeteci Yazar ve Şair Ekrem Kaftan oldu.

Kaftan, katılımcılara Kitaplarını tanıtarak, kitap okumanın ve kütüphanelerin öneminden bahsetti. Kendisinin de kendi köyü olan Tavas ilçesi, Vakıf köyünde kütüphane kurduğunu söyledi. Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir sözünü de hatırlatan Kaftan, "Bir şehirde en önemli üç şey; Kanalizasyon, hamam ve kütüphanelerdir. Kanalizasyon şehrin kirini, hamam bedenin kirini, kütüphaneler de ruhun kirini temizler. O yüzden bizler de zihnimizi kendi medeniyetimize ait kitaplarla ve şiirlerle doldurmalıyız. Biz; Kitap medeniyetinin evladıyız. Bizim Medeniyetimiz, yüzyıllar boyunca kaynağını Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz ‘den alarak büyüdü, gelişti ve dünyada kubbe kubbe, şiir şiir, nağme nağme, satır satır, motif motif yayıldı”dedi. Kaftan, Çınar Kitap Kahve'yi Denizli'ye kazandıran Ensar Vakfı Denizli Şubesi yönetimine de teşekkür etti. 
Ensar Vakfı Denizli Şubesi Çınar Kitap Kahve'de, "Bir Yazar-Bir Eser" buluşmalarının bu Ayki konuğu Gazeteci Yazar ve Şair Ekrem Kaftan oldu.

Kaftan, katılımcılara Kitaplarını tanıtarak, kitap okumanın ve kütüphanelerin öneminden bahsetti.

Kendisinin de kendi köyü olan Tavas ilçesi, Vakıf köyünde kütüphane kurduğunu söyledi. Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir sözünü de hatırlatan Kaftan, "Bir şehirde en önemli üç şey; Kanalizasyon, hamam ve kütüphanelerdir. Kanalizasyon şehrin kirini, hamam bedenin kirini, kütüphaneler de ruhun kirini temizler. O yüzden bizler de zihnimizi kendi medeniyetimize ait kitaplarla ve şiirlerle doldurmalıyız. Biz; Kitap medeniyetinin evladıyız. Bizim Medeniyetimiz, yüzyıllar boyunca kaynağını Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz ‘den alarak büyüdü, gelişti ve dünyada kubbe kubbe, şiir şiir, nağme nağme, satır satır, motif motif yayıldı”dedi.

Kaftan, Çınar Kitap Kahve'yi Denizli'ye kazandıran Ensar Vakfı Denizli Şubesi yönetimine de teşekkür etti. 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.