Elektrik ve doğalgaza yüzde 10 indirim Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

DENİZLİ 25.12.2018 - 13:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Elektrik ve doğalgaza yüzde 10 indirim Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda son dakika açıklamalar yaptı, konutta kullanılan doğalgaz ve elektriğe yüzde 10 indirim müjdesi verdi.   AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. "Yılbaşından itibaren doğalgaz ve elektrikte yüzde 10 indirim yapıyoruz" diyen Erdoğan,  "2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek" dedi.  İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları... - Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi Meclis'te kabul edildi... - Milletimizden aldığımız vergileri milletimize sunmayı esas alıyoruz... - Bütçe disiplini her zaman önceliğimiz...  - Topladığımız her 100 liralık verginin 86 lirasını faiz giderlerine ayırıyorduk. Bu oran yüzde 10'a geriledi. Bütçemizin 10 lirasını faize kalanını milletimize harcıyoruz. - Hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. Döviz kuru Ağustos'a göre yüzde 18 değerlendi. - İhracat yüzümüzü güldürüyor. Yıl sonu 170 milyar dolar rakamını göreceğiz... MÜJDELER PEŞ PEŞE GELDİ... - 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek... - Yıl başından itibaren, elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz.  - Konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz. - Asgari ücret 2 bin 20 lira olarak açıklandı. Asgari ücret net 417 lira arttı.  - Bölgesel istihdam teşviklerini bir yıl daha uzatıyoruz... Halen 51 ilimizde ve 2 ilçemizde işverenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. - 2018 yılında 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl 12 ay boyunca vereceğiz. Bu destek, 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 101 lira, 500'ün altında sigortalı çalıştıran iş yerleri için ise 150 lira olacaktır.  

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda son dakika açıklamalar yaptı, konutta kullanılan doğalgaz ve elektriğe yüzde 10 indirim müjdesi verdi.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. "Yılbaşından itibaren doğalgaz ve elektrikte yüzde 10 indirim yapıyoruz" diyen Erdoğan, 
"2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek" dedi. 

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları...

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi Meclis'te kabul edildi...

- Milletimizden aldığımız vergileri milletimize sunmayı esas alıyoruz...

- Bütçe disiplini her zaman önceliğimiz... 

- Topladığımız her 100 liralık verginin 86 lirasını faiz giderlerine ayırıyorduk. Bu oran yüzde 10'a geriledi. Bütçemizin 10 lirasını faize kalanını milletimize harcıyoruz.

- Hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. Döviz kuru Ağustos'a göre yüzde 18 değerlendi.

- İhracat yüzümüzü güldürüyor. Yıl sonu 170 milyar dolar rakamını göreceğiz...

MÜJDELER PEŞ PEŞE GELDİ...

- 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek...

- Yıl başından itibaren, elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. 

- Konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz.

- Asgari ücret 2 bin 20 lira olarak açıklandı. Asgari ücret net 417 lira arttı. 

- Bölgesel istihdam teşviklerini bir yıl daha uzatıyoruz... Halen 51 ilimizde ve 2 ilçemizde işverenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek.

- 2018 yılında 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl 12 ay boyunca vereceğiz. Bu destek, 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 101 lira, 500'ün altında sigortalı çalıştıran iş yerleri için ise 150 lira olacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.