Elektrikçi Eldiveni Ne Kadar Güvenliklidir?

TANITIM YAZILARI (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 01.05.2023 - 17:26, Güncelleme: 01.05.2023 - 17:26
 

Elektrikçi Eldiveni Ne Kadar Güvenliklidir?

Elektrik işlemleri, çalışmalar yapılırken birçok tehlikeyi kendisinde barındıran işlemlerdir. Bu işlemler dahilinde çalışanların dikkatli olması ve elektrik akımında oluşacak olan kaçaklara karşı önlem alması istenir. Eğer yeteri kadar önlem alınamaz ve elektrik akımına maruz kalınırsa, bu kapsamda kişilerin hayati tehlikesi de ortaya çıkar.

Elektrikçi eldiveni, tam olarak bu kapsamda tasarlanmış ve üretilmiştir. Kişilerin elektrik akımına maruz kalmamaları amacı ile özel olarak tasarlanan bu eldivenler, farklı tipleri ve boyutları ile kişilerin kullanımına sunulur. Tamamen izolasyonlu biçimde üretilen eldivenler, malzeme, tasarım ve uygun kullanım olmak üzere farklı faktörler ile tercih edilir. Bu faktörler içerisindeki koruma seviyesi de yine birbirleri arasında değişiklik gösterebilmektedir. Elektrikçi eldiveninin içerisindeki güvenlik seviyesini şu şekilde tanımlayabiliriz: Sınıf ve Gerilim Derecesi: Bu eldivenler, kendi içerisinde farklı maksimum gerilim seviyelerine göre oluşturulmaktadır. Bu derecelendirilme ise, eldivenin izolasyon yapısına göre değişiklik gösterir. Malzeme: Elektrikçi eldivenleri, kendi içerisinde sentetik ve doğal kauçuk olmak üzere, farklı tipteki malzemeler ile üretilebilmektedir. Bu kapsamda, sundukları koruma ve güvenlik seviyesinde de değişikliklere rastlanır. Doğru Kullanım: Sahip olunan eldiven, doğru alan üzerinde ve istenilen şekilde kullanılmadığı sürece, vaat edilen koruma seviyesine de erişilemez. Bu sebepten dolayı da kişilerin doğru bir kullanım gerçekleştirmesi istenir. Elektrikçi eldivenlerini bu niteliklere bakarak tercih edebilir ve kullanımlarınızı yine bu standartlara uygun olarak gerçekleştirebilirsiniz.
Elektrik işlemleri, çalışmalar yapılırken birçok tehlikeyi kendisinde barındıran işlemlerdir. Bu işlemler dahilinde çalışanların dikkatli olması ve elektrik akımında oluşacak olan kaçaklara karşı önlem alması istenir. Eğer yeteri kadar önlem alınamaz ve elektrik akımına maruz kalınırsa, bu kapsamda kişilerin hayati tehlikesi de ortaya çıkar.

Elektrikçi eldiveni, tam olarak bu kapsamda tasarlanmış ve üretilmiştir. Kişilerin elektrik akımına maruz kalmamaları amacı ile özel olarak tasarlanan bu eldivenler, farklı tipleri ve boyutları ile kişilerin kullanımına sunulur. Tamamen izolasyonlu biçimde üretilen eldivenler, malzeme, tasarım ve uygun kullanım olmak üzere farklı faktörler ile tercih edilir. Bu faktörler içerisindeki koruma seviyesi de yine birbirleri arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Elektrikçi eldiveninin içerisindeki güvenlik seviyesini şu şekilde tanımlayabiliriz:

  • Sınıf ve Gerilim Derecesi: Bu eldivenler, kendi içerisinde farklı maksimum gerilim seviyelerine göre oluşturulmaktadır. Bu derecelendirilme ise, eldivenin izolasyon yapısına göre değişiklik gösterir.
  • Malzeme: Elektrikçi eldivenleri, kendi içerisinde sentetik ve doğal kauçuk olmak üzere, farklı tipteki malzemeler ile üretilebilmektedir. Bu kapsamda, sundukları koruma ve güvenlik seviyesinde de değişikliklere rastlanır.
  • Doğru Kullanım: Sahip olunan eldiven, doğru alan üzerinde ve istenilen şekilde kullanılmadığı sürece, vaat edilen koruma seviyesine de erişilemez. Bu sebepten dolayı da kişilerin doğru bir kullanım gerçekleştirmesi istenir.

Elektrikçi eldivenlerini bu niteliklere bakarak tercih edebilir ve kullanımlarınızı yine bu standartlara uygun olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.