Emniyet Müdürlüğü’nden Güvence Operasyonu: 21 şüpheli yakalandı

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 02.03.2024 - 11:00, Güncelleme: 02.03.2024 - 11:00
 

Emniyet Müdürlüğü’nden Güvence Operasyonu: 21 şüpheli yakalandı

Denizli’de ‘Güvence Operasyonu’ kapsamında yapılan eş zamanlı operasyonlarda internet ve sosyal medya üzerinden vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen 21 şüpheli yakalandı. Adli makamlara sevk edilen 21 şüpheliden 17’is tutuklanırken 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan projeli ‘Güvence Operasyonu’ kapsamında; Ülke genelinde vatandaşlardan haksız kazanç elde etmek amacıyla bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi. İnternet veya sosyal medya hesapları üzerinden konteyner, ahşap ev, römork, araç ve buna benzer ilanlar verildiği, bu ilanlardaki iletişim numaralarını arayan mağdur şahıslardan ilandaki ürünün/eşyanın ücretinin tamamı, yarısı veya ürün bedeli altında bir kısmının alınarak kalan tutarların ürünün/eşyanın teslim alındıktan sonra ödemenin yapılacağı şeklinde anlaşma sağlandığı tespit edildi. Ürünün/eşyanın nakliye aracına yüklendiği veya kargoya verildiğine dair mağdur şahıslara sahte video, fotoğraf ve fatura gönderdikleri bu şekilde maddi menfaat sağlandığı tespit edilen şüpheli şahısların yakalanmalarına yönelik Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kurulan Örgüte Üye Olmak ve Bilişim Sistemlerinin Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçlarından 27 Şubat 2024 günü eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli şahıs yakalandı. Gözaltına alınan 21 şüpheli şahıstan 1 Mart 2024 günü çıkarıldıkları adli mercilerce 17’si tutuklanırken, 4’ü adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN!
Denizli’de ‘Güvence Operasyonu’ kapsamında yapılan eş zamanlı operasyonlarda internet ve sosyal medya üzerinden vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen 21 şüpheli yakalandı. Adli makamlara sevk edilen 21 şüpheliden 17’is tutuklanırken 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan projeli ‘Güvence Operasyonu’ kapsamında; Ülke genelinde vatandaşlardan haksız kazanç elde etmek amacıyla bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İnternet veya sosyal medya hesapları üzerinden konteyner, ahşap ev, römork, araç ve buna benzer ilanlar verildiği, bu ilanlardaki iletişim numaralarını arayan mağdur şahıslardan ilandaki ürünün/eşyanın ücretinin tamamı, yarısı veya ürün bedeli altında bir kısmının alınarak kalan tutarların ürünün/eşyanın teslim alındıktan sonra ödemenin yapılacağı şeklinde anlaşma sağlandığı tespit edildi.

Ürünün/eşyanın nakliye aracına yüklendiği veya kargoya verildiğine dair mağdur şahıslara sahte video, fotoğraf ve fatura gönderdikleri bu şekilde maddi menfaat sağlandığı tespit edilen şüpheli şahısların yakalanmalarına yönelik Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kurulan Örgüte Üye Olmak ve Bilişim Sistemlerinin Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçlarından 27 Şubat 2024 günü eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli şahıs yakalandı.

Gözaltına alınan 21 şüpheli şahıstan 1 Mart 2024 günü çıkarıldıkları adli mercilerce 17’si tutuklanırken, 4’ü adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.