Genç Mucitler ‘Başımıza İcat’ Çıkaracaklar
Genç Mucitler ‘Başımıza İcat’ Çıkaracaklar
Denizli'de, İlkokul-Ortaokul ve Lise de öğrenim gören öğrencilerin, yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, fikirlerinden iş dünyası olarak faydalanmak ve onlara gerekli destekleri sunmak amacıyla düzenlenecek olan "Genç Mucitler Aranıyor" yarışması düzenlenecek.
Denizli'de, İlkokul-Ortaokul ve Lise de öğrenim gören öğrencilerin, yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, fikirlerinden iş dünyası olarak faydalanmak ve onlara gerekli destekleri sunmak amacıyla düzenlenecek olan "Genç Mucitler Aranıyor" yarışması düzenlenecek.
Denizli'de, İlkokul-Ortaokul ve Lise de öğrenim gören öğrencilerin, yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, yenilikçi, özgün ancak keşfedilmemiş ve sadece fikir aşamasında kalmış projeleri tespit ederek hayata geçirmek, Denizli ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin katıksız fikirlerinden iş dünyası olarak faydalanmak ve onlara gerekli destekleri sunmak amacıyla düzenlenecek olan Genç Mucitler Aranıyor – DENİB İnovatif Fikirler Yarışması’nın Protokolü Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın katıldığı törenle imzalandı.
DENİB’de düzenlenen protokol imza törenine, Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın yanısıra, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile davetliler katıldı.
Törenin ardından konuşmasında “Türkiye’nin 2023 yılı Hedeflerine ulaşması için yenilikçi fikirlere, gençlerin ve çocukların katıksız fikirlerine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden KOCASERT, çağımızda bilginin önemi, yerini yaratıcılığın önemine bırakmıştır. Bilgiye herkes kolaylıkla ulaşabilir durumda, farklı olan ise ulaşılan bilginin yaratıcılıkla inovatif bir şekilde farklı ürüne dönüşmesi dedi. Bu sebeple İlki 2015 yılında düzenlenen 850 civarında başvurunun bulunduğu Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler yarışmasının ikincisinin bu sene tekrar düzenleneceğini ifade eden KOCASERT TİM olarak tasarım, markalaşma, Ar-Ge ve inovasyon olmak üzere 4 ana unsur üzerinde yoğunlaştık. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması ancak ve ancak katma değeri yüksek ürünlerle mümkündür. İnovasyonu bir kültür haline getirmemiz olmazsa olmazımız durumundadır.” Dedi.
Yarışma hakkında bilgi veren KOCASERT Yarışma başvurularının öğrenim görülen Okullara yapılacağını, değerlendirmelerin ise yetkin Jüri üyeleri tarafından gerçekleşeceğini söyledi. Dereceye giren eserlerin ise Mayıs ayında düzenlenecek bir final gecesi ile belirlenerek ödüllendirileceğini, dereceye girecek öğrencilerin öğretmenlerinede ödül takdim edileceğini ifade ederek yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “Bu kültürün desteklenmesi, gençlerin özendirilmesi gerekiyor. Farklı bir fikri söylerken ‘acaba ayıp mı olur’, ‘beni birileri kınar mı’ demeden hiç kimsenin ne düşüneceğini bakmadan ‘ben böyle düşünüyorum’ diyebilmesi çok önemli. Özgüvenli olması çok önemli. Bugün Facebook gibi internet kullanımlarının arka planında yazılımlarında Al Goritma var. Peki Al Goritma kimin buluşu? Al Goritma, El-Harezmi’nin buluşu. Ama bunu bilmek yetmiyor. Bunları bir araya getirmek önemli olan. İhracatçılar Birliğimizin verdiği bu destek, bu işin bu yaşta oluşması noktasında önem arz ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Denizli zaten bu girişimci ruha sahip. İnanıyorum ki verilen bu desteklerle geleceğin birçok bilim adamı bizde yetişebilir” dedi.
Konuşmaların ardından, Genç Mucitler Aranıyor – DENİB İnovatif Fikirler Yarışması Protokolü Vali Dr. Ahmet Altıparmak, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından imzalandı.
Yarışma başvurularının öğrenim görülen okullara yapılacağı, değerlendirmelerin yetkin jüri üyeleri tarafından gerçekleştirileceği, dereceye giren eserlerin ise Mayıs ayında düzenlenecek bir final gecesinde ödüllendirileceği öğrenildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.