Göçebeler yayladan aşağıya iniyor

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 20.09.2022 - 17:11, Güncelleme: 20.09.2022 - 17:11
 

Göçebeler yayladan aşağıya iniyor

Kınıkyeri Yaylası’ndan Çameli Ovası’na gitmek için yollara düşen göçebelerin zorlu yolculuğu devam ediyor. Yaylada havaların soğumasıyla birlikte ovaya inmek için göçebeler sürüleri ile yola koyuldu.

İlkbahar ayılarında havaların ısınması ile Kınıkyeri Yaylası’na çıkan göçebeler, son baharda havaların soğuması ile birlikte Çameli Ovasına doğru hareket ettiler. Kışı geçirmek için, 300 koyun ile birlikte yollara koyulan göçebeler, Kınıkyeri Yaylası’ndan Cumaalanı, Çiğdemli, İmamlar ve Belevi mahallelerinden geçerek Çameli Ovası’na varacaklarını söyledi. Sürüyle birlikte yol alan göçebeler, Çameli Ovasına kuracakları çadır gibi yüklerini eşeklerle taşırken, göçebelere sürü köpekleri de eşlik etti. Zorlu araziden geçerken günübirlik kış çadırlarını kurarak geceyi bulundukları arazide geçirecek olan göçebeler, yaklaşık 10 saatlik zorlu yolculukla kışı geçirmek için Çameli Ovası’na yerleşecekler.
Kınıkyeri Yaylası’ndan Çameli Ovası’na gitmek için yollara düşen göçebelerin zorlu yolculuğu devam ediyor. Yaylada havaların soğumasıyla birlikte ovaya inmek için göçebeler sürüleri ile yola koyuldu.

İlkbahar ayılarında havaların ısınması ile Kınıkyeri Yaylası’na çıkan göçebeler, son baharda havaların soğuması ile birlikte Çameli Ovasına doğru hareket ettiler. Kışı geçirmek için, 300 koyun ile birlikte yollara koyulan göçebeler, Kınıkyeri Yaylası’ndan Cumaalanı, Çiğdemli, İmamlar ve Belevi mahallelerinden geçerek Çameli Ovası’na varacaklarını söyledi.

Sürüyle birlikte yol alan göçebeler, Çameli Ovasına kuracakları çadır gibi yüklerini eşeklerle taşırken, göçebelere sürü köpekleri de eşlik etti. Zorlu araziden geçerken günübirlik kış çadırlarını kurarak geceyi bulundukları arazide geçirecek olan göçebeler, yaklaşık 10 saatlik zorlu yolculukla kışı geçirmek için Çameli Ovası’na yerleşecekler.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.