Çevre Yolu İmar Planı İptali 1 Milyon Metrekareyi Etkiledi

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 27.07.2026 - 11:07, Güncelleme: 27.07.2026 - 11:07
 

Çevre Yolu İmar Planı İptali 1 Milyon Metrekareyi Etkiledi

Denizli'de mahkeme kararıyla iptal edilen Çevre Yolu imar planı nedeniyle yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda ruhsat, iskan ve yapı izinleri durdu.

Mahkeme Kararı Sonrası İmar Süreci Kilitlendi Denizli'de Kumkısık, Bozburun, Eskihisar ve Gürlek mahallelerini kapsayan Çevre Yolu güzergahındaki 18. madde uygulaması, açılan dava sonucunda mahkeme kararıyla iptal edildi. Edinilen bilgilere göre, tek bir vatandaşın açtığı davanın kabul edilmesiyle birlikte yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanı kapsayan imar düzenlemesi geçerliliğini yitirdi. Kararın ardından bölgedeki imar uygulamaları durma noktasına geldi. Tapu işlemleri, yapı ruhsatları, iskan belgeleri ve yeni inşaat izinleri askıya alınırken, devam eden birçok yatırım ve inşaat projesi de belirsizliğe sürüklendi. Çavuşoğlu: Ruhsat ve İskan Verilemiyor Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da gazetecilerle yaptığı toplantıda yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Çevre Yolu çevresindeki büyük ölçekli imar planlarının iptal edildiğini belirterek, bölgede yaşayan on binlerce kişinin mağdur olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Çevre Yolu'nun oradaki büyük imar planları iptal oldu. Şu anda o bölgede inşaat ruhsatı, iskan veya iş yeri ruhsatı verilemiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm işlemleri tamamladık. Büyükşehir Meclisi'nden gerekli kararları aldık, ilgili kurumlara gönderdik ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün görüşünü de aldık. Ancak Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, üst mahkemedeki sürecin tamamlanmasını bekleyeceğini bildirdi" ifadelerini kullandı. Belediye Sürecin Dışında Olduğunu Savundu Başkan Çavuşoğlu, yaşanan gecikmenin belediyeden kaynaklanmadığını vurgulayarak, "Çevre Yolu çevresinde imar bekleyen vatandaşlarımız bilsin ki bu durumun belediyemizle bir ilgisi yok. Biz tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sürecin ilerlemesi için Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayı bekleniyor" dedi. Bölgede Belirsizlik Sürüyor Mahkeme kararının ardından Kumkısık, Bozburun, Eskihisar ve Gürlek mahallelerini kapsayan geniş bölgede yeni yapılaşma fiilen dururken, vatandaşlar ile yatırımcılar üst mahkemeden çıkacak karar ve yeni imar planının onaylanmasını bekliyor. Sürecin tamamlanmasına kadar bölgede ruhsat, iskan ve yapı izinlerine ilişkin işlemlerin yapılamayacağı belirtiliyor.
Denizli'de mahkeme kararıyla iptal edilen Çevre Yolu imar planı nedeniyle yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda ruhsat, iskan ve yapı izinleri durdu.

Mahkeme Kararı Sonrası İmar Süreci Kilitlendi

Denizli'de Kumkısık, Bozburun, Eskihisar ve Gürlek mahallelerini kapsayan Çevre Yolu güzergahındaki 18. madde uygulaması, açılan dava sonucunda mahkeme kararıyla iptal edildi. Edinilen bilgilere göre, tek bir vatandaşın açtığı davanın kabul edilmesiyle birlikte yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanı kapsayan imar düzenlemesi geçerliliğini yitirdi.

Kararın ardından bölgedeki imar uygulamaları durma noktasına geldi. Tapu işlemleri, yapı ruhsatları, iskan belgeleri ve yeni inşaat izinleri askıya alınırken, devam eden birçok yatırım ve inşaat projesi de belirsizliğe sürüklendi.

Çavuşoğlu: Ruhsat ve İskan Verilemiyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da gazetecilerle yaptığı toplantıda yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Çevre Yolu çevresindeki büyük ölçekli imar planlarının iptal edildiğini belirterek, bölgede yaşayan on binlerce kişinin mağdur olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Çevre Yolu'nun oradaki büyük imar planları iptal oldu. Şu anda o bölgede inşaat ruhsatı, iskan veya iş yeri ruhsatı verilemiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm işlemleri tamamladık. Büyükşehir Meclisi'nden gerekli kararları aldık, ilgili kurumlara gönderdik ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün görüşünü de aldık. Ancak Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, üst mahkemedeki sürecin tamamlanmasını bekleyeceğini bildirdi" ifadelerini kullandı.

Belediye Sürecin Dışında Olduğunu Savundu

Başkan Çavuşoğlu, yaşanan gecikmenin belediyeden kaynaklanmadığını vurgulayarak, "Çevre Yolu çevresinde imar bekleyen vatandaşlarımız bilsin ki bu durumun belediyemizle bir ilgisi yok. Biz tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sürecin ilerlemesi için Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayı bekleniyor" dedi.

Bölgede Belirsizlik Sürüyor

Mahkeme kararının ardından Kumkısık, Bozburun, Eskihisar ve Gürlek mahallelerini kapsayan geniş bölgede yeni yapılaşma fiilen dururken, vatandaşlar ile yatırımcılar üst mahkemeden çıkacak karar ve yeni imar planının onaylanmasını bekliyor. Sürecin tamamlanmasına kadar bölgede ruhsat, iskan ve yapı izinlerine ilişkin işlemlerin yapılamayacağı belirtiliyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.