Ortaokul öğrencileri kermes geliriyle bakkal borçlarını kapattı

YAŞAM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.12.2025 - 16:38, Güncelleme: 13.12.2025 - 16:38
 

Ortaokul öğrencileri kermes geliriyle bakkal borçlarını kapattı

Denizli'de Üçler Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, kermesten elde edilen gelirle mahalledeki ihtiyaç sahibi ailelerin 120 bin TL'lik bakkal borçlarını kapattı.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde bulunan Üçler Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, örnek bir dayanışma etkinliğine imza attı. Okulda düzenlenen kermesten elde edilen gelir, mahalledeki ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçlarına harcandı. “İyilik iyiliği getirir” düşüncesiyle yola çıkan öğrenciler, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri, kendi elleriyle yaptıkları hediyelik eşyaları ve el işi ürünleri satışa sundu. Okuldaki diğer öğrenciler, veliler ve mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği kermes sonunda 120 bin lira gelir elde edildi. Okul yönetiminin desteğiyle toplanan bu gelir, Karahasanlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren iki bakkalın veresiye defterlerini kapatmak için kullanıldı. Böylece borçlarını ödemekte zorlanan çok sayıda ailenin yükü hafifletildi. Başöğretmen Ayşe Türk, etkinliğin amacının öğrencilerde dayanışma ve yardım bilincini geliştirmek olduğunu vurgulayarak, “Katılımın bu kadar yoğun olması hem bizi hem de öğrencilerimizi çok mutlu etti. İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak, çocuklarımız için de önemli bir hayat dersi oldu” dedi. Veresiye defterinin öğrenciler ve öğretmenler tarafından kapatıldığını öğrenen bakkal esnafı Hüseyin Çetin ise duygularını, “İmkânsızlıklar nedeniyle borçlarını ödemekte zorlanan aileler vardı. Bu çocuklar onlara adeta nefes aldırdı. Çocuklarımızla gurur duydum” sözleriyle dile getirdi. Etkinliği gerçekleştiren öğrenciler de zor durumdaki ailelere yardım ettikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, böyle bir proje içinde yer almanın kendileri için hem keyifli hem de unutulmaz bir deneyim olduğunu ifade etti.
Denizli'de Üçler Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, kermesten elde edilen gelirle mahalledeki ihtiyaç sahibi ailelerin 120 bin TL'lik bakkal borçlarını kapattı.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde bulunan Üçler Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, örnek bir dayanışma etkinliğine imza attı. Okulda düzenlenen kermesten elde edilen gelir, mahalledeki ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçlarına harcandı.

“İyilik iyiliği getirir” düşüncesiyle yola çıkan öğrenciler, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri, kendi elleriyle yaptıkları hediyelik eşyaları ve el işi ürünleri satışa sundu. Okuldaki diğer öğrenciler, veliler ve mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği kermes sonunda 120 bin lira gelir elde edildi.

Okul yönetiminin desteğiyle toplanan bu gelir, Karahasanlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren iki bakkalın veresiye defterlerini kapatmak için kullanıldı. Böylece borçlarını ödemekte zorlanan çok sayıda ailenin yükü hafifletildi.

Başöğretmen Ayşe Türk, etkinliğin amacının öğrencilerde dayanışma ve yardım bilincini geliştirmek olduğunu vurgulayarak, “Katılımın bu kadar yoğun olması hem bizi hem de öğrencilerimizi çok mutlu etti. İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak, çocuklarımız için de önemli bir hayat dersi oldu” dedi.

Veresiye defterinin öğrenciler ve öğretmenler tarafından kapatıldığını öğrenen bakkal esnafı Hüseyin Çetin ise duygularını, “İmkânsızlıklar nedeniyle borçlarını ödemekte zorlanan aileler vardı. Bu çocuklar onlara adeta nefes aldırdı. Çocuklarımızla gurur duydum” sözleriyle dile getirdi.

Etkinliği gerçekleştiren öğrenciler de zor durumdaki ailelere yardım ettikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, böyle bir proje içinde yer almanın kendileri için hem keyifli hem de unutulmaz bir deneyim olduğunu ifade etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.