Hacı Ahmet Pakel Hazretleri Denizli’de Dualarla Anıldı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 19.09.2022 - 10:34, Güncelleme: 19.09.2022 - 10:34
 

Hacı Ahmet Pakel Hazretleri Denizli’de Dualarla Anıldı

Denizli’nin kanaat önderlerinden merhum Hacı Ahmet Pakel Hazretleri, vuslata erişinin 6. sene-i devriyesinde vakıf binasında mevlidi şerif ve dualarla anıldı.

Hacı Ahmet Pakel Vakfı’nın kurucusu ve Nakşibendi Tarikatı liderlerinden Hacı Ahmet Pakel Hazretleri, vuslata erişinin 6’ıncı yılında vakıf binasında düzenlenen programda rahmetle anıldı. Ömrünün 50 yılını İslam’a hizmet etmekle geçiren Hacı Ahmet Pakel Efendi, 17 Eylül 2016 yılında 80 yaşında hayatını kaybetti. Hacı Ahmet Pakel Vakfı’nda dün düzenlenen programa, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, STK temsilcileri, vatandaşlar, Denizli ve diğer illerden gelen vakıf mensupları katıldı. Hacı Ahmet Pakel Vakfı'n da düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Öğle namazı öncesi  başlayan programda ilahiler eşliğinde Mevlid-i Şerif okundu. Yapılan dua sonrası programa katılan davetlilere hayır yemeği  ikram edildi. 10 bin kişinin katıldığı programda, Hacı Ahmet Pakel Hazretleri'nin kabrini ziyaret eden vatandaşlar Dua’ da bulundu. Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan, “Hacı Ahmet Pakel Hazretleri’nin  hakka yürüyüşünün 6’ıncı yılında her ne kadar kendisini anmak için burada toplanmış olsak da, asıl gayenin O'nu anlamak yaşantısını kendi yaşantımızda uygulamaktır” dedi.  Allah yolunda hizmet verenlerin ölmediğini vurgulayan Seylan, “Bizlere bıraktıkları emaneti daha ileriye taşımak için gayret ve çaba içinde olacağız” ifadelerini kullandı. Program, Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensuplarının öğle namazını kıldıktan sonra yapılan sohbet ile devam etti. Sohbetin ardından ilahi eşliğinde yapılan zikir ile manevi havanın doruğa ulaştığı program sonunda okunan 1001 hatimin bağışlanması sonrası yapılan dua ile son buldu.
Denizli’nin kanaat önderlerinden merhum Hacı Ahmet Pakel Hazretleri, vuslata erişinin 6. sene-i devriyesinde vakıf binasında mevlidi şerif ve dualarla anıldı.

Hacı Ahmet Pakel Vakfı’nın kurucusu ve Nakşibendi Tarikatı liderlerinden Hacı Ahmet Pakel Hazretleri, vuslata erişinin 6’ıncı yılında vakıf binasında düzenlenen programda rahmetle anıldı. Ömrünün 50 yılını İslam’a hizmet etmekle geçiren Hacı Ahmet Pakel Efendi, 17 Eylül 2016 yılında 80 yaşında hayatını kaybetti.

Hacı Ahmet Pakel Vakfı’nda dün düzenlenen programa, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, STK temsilcileri, vatandaşlar, Denizli ve diğer illerden gelen vakıf mensupları katıldı.

Hacı Ahmet Pakel Vakfı'n da düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Öğle namazı öncesi  başlayan programda ilahiler eşliğinde Mevlid-i Şerif okundu. Yapılan dua sonrası programa katılan davetlilere hayır yemeği  ikram edildi. 10 bin kişinin katıldığı programda, Hacı Ahmet Pakel Hazretleri'nin kabrini ziyaret eden vatandaşlar Dua’ da bulundu.

Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan, “Hacı Ahmet Pakel Hazretleri’nin  hakka yürüyüşünün 6’ıncı yılında her ne kadar kendisini anmak için burada toplanmış olsak da, asıl gayenin O'nu anlamak yaşantısını kendi yaşantımızda uygulamaktır” dedi.  Allah yolunda hizmet verenlerin ölmediğini vurgulayan Seylan, “Bizlere bıraktıkları emaneti daha ileriye taşımak için gayret ve çaba içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Program, Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensuplarının öğle namazını kıldıktan sonra yapılan sohbet ile devam etti. Sohbetin ardından ilahi eşliğinde yapılan zikir ile manevi havanın doruğa ulaştığı program sonunda okunan 1001 hatimin bağışlanması sonrası yapılan dua ile son buldu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.