Halatla girdiği dairede eşine öldüren kocanın savunması İstinaftan döndü

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.11.2023 - 10:05, Güncelleme: 11.11.2023 - 10:15
 

Halatla girdiği dairede eşine öldüren kocanın savunması İstinaftan döndü

23 Mart 2021 günü alt kattaki dairede bulunan eşini, sarkıttığı halatla eve girdikten sonra öldüren zanlının müebbet hapse çarptırıldığı dava üst mahkemeye taşındı. İstinafa giden dosya, sanığın kendisini cezadan kurtarmak için tahrik edildiği iddiasında bulunduğu düşüncesiyle reddedildi.

Olay, 23 Mart 2021 günü Pamukkale ilçesi 15 Mayıs Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Meral Sivrikaya (51) 10 gün önce eşi Erkan Sivrikaya (52) ile aralarındaki tartışmanın ardından kızı Özlem Yılmaz’ın evine yerleşti. Bu durumu sindiremeyen Erkan Sivrikaya, kızının yaşadığı 6 katlı apartmana girerek, 6. katındaki boş dairede bir süre bekledi. O sırada boş dairedeki camlara ‘Dön yuvana’ şeklinde yazı yazması dikkatlerden kaçmadı. Evde bulunan damadı Hasan Yılmaz ile kızı Özlem Yılmaz’ın uyumasını bekleyen Erkan Sivrikaya, daha sonra 6. kattan 5. kattaki dairenin balkonuna ip yardımıyla sarkarak atladı. “Namusumu temizledim” diyerek kaçmaya çalıştı Katil eş, balkonuna atlayarak girdiği dairede eşi Meral Sivrikaya’yı bıçak darbeleri ile ağır yaraladı. 10’nun üzerinde bıçak darbesi alan Meral Sivrikaya, kanlar içerisinde yerde kaldı. O sırada evden kaçmaya çalışan katil eş, “oh be, namusumu temizledim” diyerek bağırdığı öğrenildi. Çevredeki esnaflar, koşarak kaçmaya çalışan Erkan Sivrikaya’yı durdurarak bölgeye sevk edilen polis ekiplerine teslim etti. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri ise ağır yaralanan Meral Sivrikaya’ya ilk müdahalede bulunduğu Meral Sivrikaya ise olay yerinde hayatını kaybetti. Müebbet hapse itiraz edildi Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Erkan Sivrikaya, sonrasında görülen duruşmalarda müebbet hapise çarptırıldı. Verilen karar sonrasında sanık Erkan Sivrikaya’nın avukatları dosyayı istinafa taşıdı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından incelenen dosya; Erkan Sivrikaya’nın dosyasında her hangi bir usulsüzlük olmadığı, sanık Erkan Sivrikaya’nın kendisini cezadan kurtarmak için tahrik edildiği iddiasında bulunduğu gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Bu karar üzerine sanık avukatları, bu kez de konuyu Yargıtay’a taşıdı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN!
23 Mart 2021 günü alt kattaki dairede bulunan eşini, sarkıttığı halatla eve girdikten sonra öldüren zanlının müebbet hapse çarptırıldığı dava üst mahkemeye taşındı. İstinafa giden dosya, sanığın kendisini cezadan kurtarmak için tahrik edildiği iddiasında bulunduğu düşüncesiyle reddedildi.

Olay, 23 Mart 2021 günü Pamukkale ilçesi 15 Mayıs Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Meral Sivrikaya (51) 10 gün önce eşi Erkan Sivrikaya (52) ile aralarındaki tartışmanın ardından kızı Özlem Yılmaz’ın evine yerleşti. Bu durumu sindiremeyen Erkan Sivrikaya, kızının yaşadığı 6 katlı apartmana girerek, 6. katındaki boş dairede bir süre bekledi. O sırada boş dairedeki camlara ‘Dön yuvana’ şeklinde yazı yazması dikkatlerden kaçmadı. Evde bulunan damadı Hasan Yılmaz ile kızı Özlem Yılmaz’ın uyumasını bekleyen Erkan Sivrikaya, daha sonra 6. kattan 5. kattaki dairenin balkonuna ip yardımıyla sarkarak atladı.



“Namusumu temizledim” diyerek kaçmaya çalıştı
Katil eş, balkonuna atlayarak girdiği dairede eşi Meral Sivrikaya’yı bıçak darbeleri ile ağır yaraladı. 10’nun üzerinde bıçak darbesi alan Meral Sivrikaya, kanlar içerisinde yerde kaldı. O sırada evden kaçmaya çalışan katil eş, “oh be, namusumu temizledim” diyerek bağırdığı öğrenildi. Çevredeki esnaflar, koşarak kaçmaya çalışan Erkan Sivrikaya’yı durdurarak bölgeye sevk edilen polis ekiplerine teslim etti. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri ise ağır yaralanan Meral Sivrikaya’ya ilk müdahalede bulunduğu Meral Sivrikaya ise olay yerinde hayatını kaybetti.



Müebbet hapse itiraz edildi
Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Erkan Sivrikaya, sonrasında görülen duruşmalarda müebbet hapise çarptırıldı. Verilen karar sonrasında sanık Erkan Sivrikaya’nın avukatları dosyayı istinafa taşıdı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından incelenen dosya; Erkan Sivrikaya’nın dosyasında her hangi bir usulsüzlük olmadığı, sanık Erkan Sivrikaya’nın kendisini cezadan kurtarmak için tahrik edildiği iddiasında bulunduğu gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Bu karar üzerine sanık avukatları, bu kez de konuyu Yargıtay’a taşıdı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.