Buldan Myo’da Arkeoloji Konferansı

DENİZLİ 07.05.2018 - 11:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Buldan Myo’da Arkeoloji Konferansı

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine arkeoloji ve arkeolojik restorasyon hakkında konferans verdi.   Buldan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş, Buldan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jan. Tğm. Fahrettin Özçoban, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serdal Uğur, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.     Prof. Dr. Celal Şimşek, kazı heyeti başkanlığını yürüttüğü Laodikeia antik kentindeki kazılar ve kazıda çıkan eserlerin restorasyonu hakkında bilgiler vererek, arkeolojik restorasyonun zor ve zahmetli bir iş olduğunun altını çizerek, bu bölümde okuyan öğrencilerin işin tekniğini iyi kavramaları ve azmetmeleri halinde işsiz kalmalarının mümkün olmadığını söyledi. Şimşek, restorasyonun sadece bu döneme ait bir çalışma olmadığını, antik dönemde de restorasyon çalışmalarının olduğunu bildiklerini ve bununla ilgili pek çok bulguya ulaştıklarını belirterek önemli olanın işin savsaklanarak ve oldu bittiye getirilerek değil, uzun yıllar yıkılmayacak, uzun yıllar kalabilecek şekilde ve tekniğine uygun yapılmasının önemli olduğunu belirtti.     Konferans bitiminde Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Prof. Dr. Celal Şimşek’e Buldan el dokumalarından oluşan hediye takdim etti

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine arkeoloji ve arkeolojik restorasyon hakkında konferans verdi.

 

Buldan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş, Buldan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jan. Tğm. Fahrettin Özçoban, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serdal Uğur, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

 

Prof. Dr. Celal Şimşek, kazı heyeti başkanlığını yürüttüğü Laodikeia antik kentindeki kazılar ve kazıda çıkan eserlerin restorasyonu hakkında bilgiler vererek, arkeolojik restorasyonun zor ve zahmetli bir iş olduğunun altını çizerek, bu bölümde okuyan öğrencilerin işin tekniğini iyi kavramaları ve azmetmeleri halinde işsiz kalmalarının mümkün olmadığını söyledi. Şimşek, restorasyonun sadece bu döneme ait bir çalışma olmadığını, antik dönemde de restorasyon çalışmalarının olduğunu bildiklerini ve bununla ilgili pek çok bulguya ulaştıklarını belirterek önemli olanın işin savsaklanarak ve oldu bittiye getirilerek değil, uzun yıllar yıkılmayacak, uzun yıllar kalabilecek şekilde ve tekniğine uygun yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

 

 

Konferans bitiminde Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Prof. Dr. Celal Şimşek’e Buldan el dokumalarından oluşan hediye takdim etti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.