Sigaraya elveda 2019'a merhaba!

DENİZLİ 29.12.2018 - 10:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Sigaraya elveda 2019'a merhaba!

Pamukkale Kayamakamlığı tarafından Proje Ofisince hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Anaokulları ve İlkokullarında yürütülmekte olan “Tütün Bağımlılığı ile Mücadele Projesi”  kapsamında farkındalık oluşturmak ve yeni yıla yeni bir başlangıç yapmak için 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında minik öğrenciler  ve vatandaşlarıın katılımlarıyla etkinlik düzenlendi.   Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte minik öğrenciler şarkılar söyleyerek taşımış oldukları pankartlarla büyüklerinden sigarayı bırakarak 2019 yılında güzel bir başlangıç yapmalarını istediler. Minik öğrencilerin bu seslenişine kayıtsız kalmayan büyükler, sigaraları yere atarak ayakları ile ezerek sigaraya elvada ettiler.     Kaymakamlığımızın Yanındayız! Pamukkale Kaymakamlığının bağımlılıklarda özverili bir şekilde mücadele ettiğini ve Yeşilay olarak destek olmaya çalıştıklarını belirten Yeşilay Denizli Şube Başkanı Bünyamin Yakar; “İnsanlarımızın sigara bağımlılığından kurtulmalarını teşvik etmek için güzel bir etkinlik düzenleniyor. Bizim amacımızda insanlarımızın bağımlılıklarından kurutulmalarıdır onun için buradayız. İnşallah insanlarımızın sigarayı bırakmalarına vesile oluruz.” dedi.     Yeni Yıla Yeni Bir Başlangıç Dijital ortamda uygulanan anketle 19.113 veliden sigara bağımlısı olan ve doktor kontrolünde sigarayı bırakmak isteyen velilerin tespit edildiğini belirten Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu; “Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın önceliğinde Devlet politikası halinde gelen Tütün Bağımlılığı ile Mücadeleyi 2 yıldır İlçemizdeki Anaokulları ve İlkokullarında uygulamaktayız. Öğretmen ve öğrencilerimizi öncelediğimiz her çalışmada önemli mesafeler alıyoruz. Pamukkale eğitim camiası gerçekten çok önemli çalışmalara imza atıyor. Yapmış olduğumuz online anket çalışması sonucunda 19.113 velimizden sigara kullanan, bırakmayı deneyen ama bırakamayan, doktor kontrolünde sigarayı bırakmak isteyen velilerimizi tespit ettik. Şuanda 3.400 velimiz bize doktor kontrolünde sigarayı bırakmak istediğini bildirdi. Biz velilerimizde “çocuğun için” sigarayı bırakabileceği farkındalığını yaratarak onların sağlık kuruluşlarımızdan tedavi almaları için yönlendirmeler yapıyoruz. Aynı zamanda bu çalışmalar ile minik yavrularımızın da  ilerleyen dönemlerde sigara bağımlısı olmalarının önüne geçeceğimizi düşünüyoruz. Velilerimiz yoğun şekilde Sigara Bırakma Polikliniklerinden randevu almaya başladılar. Bugün düzenlemiş olduğumuz etkinlikle de yeni bir yıla girecek olmamızın sigarayı bırakmak için güzel bir başlangıç olabileceğini düşündük. Sigarayı bıraktırmanın zor bir süreç olduğunu biliyoruz. Bunun için 2 insanımız dahi sigarayı bırakmasını başarabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz. Her çalışmamızda bizim yanımızda olan Büyükşehir Belediyemize, Pamukkale Belediyemize, Sağlık Müdürlüğü’müze, Yeşilay’ımıza, Pamukkale Eğitim Camiamızın her bir ferdine ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.    

Pamukkale Kayamakamlığı tarafından Proje Ofisince hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Anaokulları ve İlkokullarında yürütülmekte olan “Tütün Bağımlılığı ile Mücadele Projesi”  kapsamında farkındalık oluşturmak ve yeni yıla yeni bir başlangıç yapmak için 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında minik öğrenciler  ve vatandaşlarıın katılımlarıyla etkinlik düzenlendi.

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte minik öğrenciler şarkılar söyleyerek taşımış oldukları pankartlarla büyüklerinden sigarayı bırakarak 2019 yılında güzel bir başlangıç yapmalarını istediler. Minik öğrencilerin bu seslenişine kayıtsız kalmayan büyükler, sigaraları yere atarak ayakları ile ezerek sigaraya elvada ettiler.

 

 

Kaymakamlığımızın Yanındayız!

Pamukkale Kaymakamlığının bağımlılıklarda özverili bir şekilde mücadele ettiğini ve Yeşilay olarak destek olmaya çalıştıklarını belirten Yeşilay Denizli Şube Başkanı Bünyamin Yakar; “İnsanlarımızın sigara bağımlılığından kurtulmalarını teşvik etmek için güzel bir etkinlik düzenleniyor. Bizim amacımızda insanlarımızın bağımlılıklarından kurutulmalarıdır onun için buradayız. İnşallah insanlarımızın sigarayı bırakmalarına vesile oluruz.” dedi.

 

 

Yeni Yıla Yeni Bir Başlangıç

Dijital ortamda uygulanan anketle 19.113 veliden sigara bağımlısı olan ve doktor kontrolünde sigarayı bırakmak isteyen velilerin tespit edildiğini belirten Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu; “Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın önceliğinde Devlet politikası halinde gelen Tütün Bağımlılığı ile Mücadeleyi 2 yıldır İlçemizdeki Anaokulları ve İlkokullarında uygulamaktayız. Öğretmen ve öğrencilerimizi öncelediğimiz her çalışmada önemli mesafeler alıyoruz. Pamukkale eğitim camiası gerçekten çok önemli çalışmalara imza atıyor. Yapmış olduğumuz online anket çalışması sonucunda 19.113 velimizden sigara kullanan, bırakmayı deneyen ama bırakamayan, doktor kontrolünde sigarayı bırakmak isteyen velilerimizi tespit ettik. Şuanda 3.400 velimiz bize doktor kontrolünde sigarayı bırakmak istediğini bildirdi. Biz velilerimizde “çocuğun için” sigarayı bırakabileceği farkındalığını yaratarak onların sağlık kuruluşlarımızdan tedavi almaları için yönlendirmeler yapıyoruz. Aynı zamanda bu çalışmalar ile minik yavrularımızın da  ilerleyen dönemlerde sigara bağımlısı olmalarının önüne geçeceğimizi düşünüyoruz. Velilerimiz yoğun şekilde Sigara Bırakma Polikliniklerinden randevu almaya başladılar. Bugün düzenlemiş olduğumuz etkinlikle de yeni bir yıla girecek olmamızın sigarayı bırakmak için güzel bir başlangıç olabileceğini düşündük. Sigarayı bıraktırmanın zor bir süreç olduğunu biliyoruz. Bunun için 2 insanımız dahi sigarayı bırakmasını başarabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz. Her çalışmamızda bizim yanımızda olan Büyükşehir Belediyemize, Pamukkale Belediyemize, Sağlık Müdürlüğü’müze, Yeşilay’ımıza, Pamukkale Eğitim Camiamızın her bir ferdine ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.