Hilal Cami’de 1200 çocuk sabah namazında buluştu

DENİZLİ 05.05.2019 - 11:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Hilal Cami’de 1200 çocuk sabah namazında buluştu

Denizli Merkezefendi Müftülüğü’ne bağlı Hilal Cami’de Ramazan-ı Şerif öncesi sabah namazında 1200 çocuk bir araya geldi.   Hilal Cami Derneği ve özellikle Cami İmam Hatibi Muhammet Oğuzalp Hoca’nın Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirerek, her ayın ilk haftasında çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amacı ile “Sabah Namazı Buluşmaları”nın bu sabahki programına binlerce çocuk katıldı. Ramazan-ı Şerif ayının arifesinde Hilal Cami çocuk sesleri ile coştu.     Sabah Namazı buluşmasına çocukların yanı sıra, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil, Yeni Cami İmam Hatibi, Ömer Uykun, Topraklık Cami İmam Hatibi Bekir Didin, Yeni Cami Müezzin Kayyumu Mevlüt Sağ, Hilal Cami İmam Hatibi Muhammet Oğuzlalp, Cami Müezzin Kayyumu İbrahim Kaçar, İlahi ve Ezgi Sanatçısı Fatih Koçyiğit, Hafız Öğrenciler, çocukların aileleri ve Denizlili vatandaşlar katıldı.     Ramazan-ı Şerifi karşılama adına düzenlenen sabah namazı programına, Denizli’nin dört bir köşesinden Hilal Cami’ye akın eden 1200 çocuk ve aileleri bir araya geldi. Düzenlenen programda, sabah namazı öncesi ve sonrası hafız öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile birlikte tekbirler, tevhitler, salatu selamlarla coştular. Duygu dolu anların yaşandığı Hilal Cami’de bazı çocukların gözyaşlarına engel olamadığı gözlendi.     Bu programda büyük pay sahibi olan Hilal Cami İmam Hatibi Muhammet Oğuzalp duygularını şu şekilde ifade etti:   “ Heyecanlıydık, camimizin yine çok büyük misafirleri vardı... Denizli’nin dört bir köşesinden Medine’ye, kutlu davete koşarcasına peygamber çiçekleri camiye koştular... Ramazanı karşılamanın heyecanı vardı küçük yüreklerde... Hafız kardeşleriyle Kur'an bahçesinde buluştular... Tekbirlerle, tevhitlerle, salatu selamlarla coştular... Büyük yürekli çocuklardan ağlayanlar vardı... Müftülerimiz, hocalarımız, anne babalarımız ve çocuklarımız hayat veren camiye hayat bulmaya gelmişlerdi seher vakti... Çay, çorba, hediye bahaneydi... Aslolan Kevser’e koşabilmekti... Kevser’e koştular, cennete kanatlandılar, yağmur olup yağmaya, kurumuş topraklara hayat olmaya söz verdiler... Şahitti Allah, şahitti melekler ve şahit oldu mümin yürekler...     Bu güzelliğe vesile olan çocuklarımıza, ailelerimize, Merkezefendi Müftümüz Talat Özmet Hocamıza, Pamukkale Müftümüz Nihat Sevil Hocamıza, hafız öğrencilerimize, Yeni Camii İmam Hatibi Ömer Uykun, Topraklık Camii İmam Hatibi Bekir Didin, Yeni Camii Müezzin Kayyumu Mevlüt Sağ hocalarımıza, sponsorlarımıza, cami derneğimize, müezzinimiz İbrahim Kaçar hocamıza, Antalya’dan gelen sanatçımız Fatih Koçyiğit kardeşime ve tabi ki de Yasir Koçyiğit’e ve elbette İl Müftümüz Mehmet Aşık Hocamıza teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.   Program sonrası Sabah Namazı buluşmalarına katılan çocuklara “Ramazan Günlüğüm” isimli kitap hediye edildi. Hilal Cami bahçesinde sabah kahvaltısı için çorba ve çay ikram edildi.    

Denizli Merkezefendi Müftülüğü’ne bağlı Hilal Cami’de Ramazan-ı Şerif öncesi sabah namazında 1200 çocuk bir araya geldi.

 

Hilal Cami Derneği ve özellikle Cami İmam Hatibi Muhammet Oğuzalp Hoca’nın Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirerek, her ayın ilk haftasında çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amacı ile “Sabah Namazı Buluşmaları”nın bu sabahki programına binlerce çocuk katıldı. Ramazan-ı Şerif ayının arifesinde Hilal Cami çocuk sesleri ile coştu.

 

 

Sabah Namazı buluşmasına çocukların yanı sıra, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil, Yeni Cami İmam Hatibi, Ömer Uykun, Topraklık Cami İmam Hatibi Bekir Didin, Yeni Cami Müezzin Kayyumu Mevlüt Sağ, Hilal Cami İmam Hatibi Muhammet Oğuzlalp, Cami Müezzin Kayyumu İbrahim Kaçar, İlahi ve Ezgi Sanatçısı Fatih Koçyiğit, Hafız Öğrenciler, çocukların aileleri ve Denizlili vatandaşlar katıldı.

 

 

Ramazan-ı Şerifi karşılama adına düzenlenen sabah namazı programına, Denizli’nin dört bir köşesinden Hilal Cami’ye akın eden 1200 çocuk ve aileleri bir araya geldi. Düzenlenen programda, sabah namazı öncesi ve sonrası hafız öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile birlikte tekbirler, tevhitler, salatu selamlarla coştular. Duygu dolu anların yaşandığı Hilal Cami’de bazı çocukların gözyaşlarına engel olamadığı gözlendi.

 

 

Bu programda büyük pay sahibi olan Hilal Cami İmam Hatibi Muhammet Oğuzalp duygularını şu şekilde ifade etti:

 

“ Heyecanlıydık, camimizin yine çok büyük misafirleri vardı... Denizli’nin dört bir köşesinden Medine’ye, kutlu davete koşarcasına peygamber çiçekleri camiye koştular... Ramazanı karşılamanın heyecanı vardı küçük yüreklerde... Hafız kardeşleriyle Kur'an bahçesinde buluştular... Tekbirlerle, tevhitlerle, salatu selamlarla coştular... Büyük yürekli çocuklardan ağlayanlar vardı... Müftülerimiz, hocalarımız, anne babalarımız ve çocuklarımız hayat veren camiye hayat bulmaya gelmişlerdi seher vakti... Çay, çorba, hediye bahaneydi... Aslolan Kevser’e koşabilmekti... Kevser’e koştular, cennete kanatlandılar, yağmur olup yağmaya, kurumuş topraklara hayat olmaya söz verdiler... Şahitti Allah, şahitti melekler ve şahit oldu mümin yürekler...

 

 

Bu güzelliğe vesile olan çocuklarımıza, ailelerimize, Merkezefendi Müftümüz Talat Özmet Hocamıza, Pamukkale Müftümüz Nihat Sevil Hocamıza, hafız öğrencilerimize, Yeni Camii İmam Hatibi Ömer Uykun, Topraklık Camii İmam Hatibi Bekir Didin, Yeni Camii Müezzin Kayyumu Mevlüt Sağ hocalarımıza, sponsorlarımıza, cami derneğimize, müezzinimiz İbrahim Kaçar hocamıza, Antalya’dan gelen sanatçımız Fatih Koçyiğit kardeşime ve tabi ki de Yasir Koçyiğit’e ve elbette İl Müftümüz Mehmet Aşık Hocamıza teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

 

Program sonrası Sabah Namazı buluşmalarına katılan çocuklara “Ramazan Günlüğüm” isimli kitap hediye edildi. Hilal Cami bahçesinde sabah kahvaltısı için çorba ve çay ikram edildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.