Denizli'den 4 öğrenci Dünya Matematik Şampiyonu oldu

DENİZLİ 23.07.2019 - 16:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'den 4 öğrenci Dünya Matematik Şampiyonu oldu

Denizli Koleji, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlendiği basın toplantısında, 60. Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden, 4 öğrenciyi tanıttı. Ayrıca Matematik Oyunları Milli Takımı'na seçilen 4 öğrencinin başarısı anlatıldı.   Denizli Koleji'nde eğitim gören 4 lise öğrenci, Ankara'da TÜBİTAK tarafından düzenlenen seçmeleri kazarak, Matematik Oyunları Milli Takımı'na seçildiler. Denizlili öğrenciler, İngiltere'de düzenlenen 60. Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil ettiler. Denizli Koleji'nde eğitim gören 12.'ci sınıf öğrencileri, Tübitak'ın 23-25 Mart tarihlerinde Ankara'da düzenlediği Matematik Olimpiyatları Milli Takım Seçme Sınavına katıldılar. Sınavda başarı gösteren 4 Denizlili öğrenci, 6 kişilik milli takıma seçilmeye hak kazandılar. Matematik Oyunları Milli Takımı, Türkiye'yi Temmuz ayında 60.Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda, İngiltere'nin başkenti Londra şehrinde temsil etti.   İbrahim Suat Evren Dünya birincisi, Ozan Kayma Dünya ikincisi, Halil Alperen Gözeten ve Halil Özkan ise Dünya üçüncüsü olarak tarihi başarıya imza attılar.     60.Uluslararası Matematik Olimpiyatları Milli Takımı'nda 4 öğrencinin, madalya almasının gurunu yaşayan okul müdürü Resul Tekin ise durumu şöyle anlattı: " Öğrencilerimiz yoğun bir hazırlık dönemi geçirdi. Öğrenci ayrımı yapmadan tüm öğrencilerimize aynı hazırlık programını en iyi akademik kadromuzla uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Sınavlara hazırlıkta yoğun, sistemli ve disiplinli bir programın yanı sıra, olimpiyat öğrencileri için de olimpiyatlara hazırlık programlarını uyguluyoruz. Yurt içinde yapılan birçok organizasyonda ödül aldık. Bu başarılarının ardından öğrencilerimiz milli takıma seçildiler. Okul yönetimi ve ailelerimize teşekkür ederiz. Gururluyuz çünkü ülkemizin ismini tüm dünyaya bilimle, çalışmakla duyurduk. 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' diyoruz. Ayrıca 2019 YKS sınavında Türkiye 1.si ve 2.si derecelerini elde ettik. Hem üniversite sınav başarısı, hem uluslararası matematik olimpiyatları başarısı ile 'Şampiyonların Okulu' olduk." şeklinde belirtti.   Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde (DGC) düzenlenen toplantının ardından, öğrencilere çiçekleri takdim edildi.  

Denizli Koleji, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlendiği basın toplantısında, 60. Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden, 4 öğrenciyi tanıttı. Ayrıca Matematik Oyunları Milli Takımı'na seçilen 4 öğrencinin başarısı anlatıldı.

 

Denizli Koleji'nde eğitim gören 4 lise öğrenci, Ankara'da TÜBİTAK tarafından düzenlenen seçmeleri kazarak, Matematik Oyunları Milli Takımı'na seçildiler. Denizlili öğrenciler, İngiltere'de düzenlenen 60. Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil ettiler. Denizli Koleji'nde eğitim gören 12.'ci sınıf öğrencileri, Tübitak'ın 23-25 Mart tarihlerinde Ankara'da düzenlediği Matematik Olimpiyatları Milli Takım Seçme Sınavına katıldılar. Sınavda başarı gösteren 4 Denizlili öğrenci, 6 kişilik milli takıma seçilmeye hak kazandılar. Matematik Oyunları Milli Takımı, Türkiye'yi Temmuz ayında 60.Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda, İngiltere'nin başkenti Londra şehrinde temsil etti.

 

İbrahim Suat Evren Dünya birincisi, Ozan Kayma Dünya ikincisi, Halil Alperen Gözeten ve Halil Özkan ise Dünya üçüncüsü olarak tarihi başarıya imza attılar.

 

 

60.Uluslararası Matematik Olimpiyatları Milli Takımı'nda 4 öğrencinin, madalya almasının gurunu yaşayan okul müdürü Resul Tekin ise durumu şöyle anlattı: " Öğrencilerimiz yoğun bir hazırlık dönemi geçirdi. Öğrenci ayrımı yapmadan tüm öğrencilerimize aynı hazırlık programını en iyi akademik kadromuzla uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Sınavlara hazırlıkta yoğun, sistemli ve disiplinli bir programın yanı sıra, olimpiyat öğrencileri için de olimpiyatlara hazırlık programlarını uyguluyoruz. Yurt içinde yapılan birçok organizasyonda ödül aldık. Bu başarılarının ardından öğrencilerimiz milli takıma seçildiler. Okul yönetimi ve ailelerimize teşekkür ederiz. Gururluyuz çünkü ülkemizin ismini tüm dünyaya bilimle, çalışmakla duyurduk. 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' diyoruz. Ayrıca 2019 YKS sınavında Türkiye 1.si ve 2.si derecelerini elde ettik. Hem üniversite sınav başarısı, hem uluslararası matematik olimpiyatları başarısı ile 'Şampiyonların Okulu' olduk." şeklinde belirtti.

 

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde (DGC) düzenlenen toplantının ardından, öğrencilere çiçekleri takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.