AGD Genel Başkanı Salih Turhan'dan 23 Nisan Mesajı

GÜNDEM 23.04.2020 - 18:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

AGD Genel Başkanı Salih Turhan'dan 23 Nisan Mesajı

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, sosyal medya hesabı üzerinden 23 Nisan 1920`deki ana ruha değinerek bir mesaj yayınladı.   Mesajında şu ifadelere yer verdi; Birinci Büyük Millet Meclisi, 100 yıl önce, 23 Nisan Cuma günü, Hacı Bayram Veli Camii'nde Cuma namazı kılındıktan sonra Lihye-i saadet ve Sancak-ı şerif eşliğinde Meclis'e gelen topluluğun dualarıyla ve kestiği kurbanlarla açılmıştır. Tüm bunlar Kur'an'a ve  salata sığınmak, Cuma gününün hayrından faydalanmak için yapılmıştır.   Birinci Büyük Millet Meclisi, hem bir mücahede meclisidir hem de kurucu meclistir. Ülkenin bağımsızlığını, işgalci güçlerin topraklarımızdan sökülüp atılmasını, ülkede hak ve adalete dayanan bir yönetim kurulmasını gaye edinmiştir.   İşte bu Meclis, milletimizin tarihinin ve değerlerinin farkında, milli iradeyi temsil yeteneğinde, bir kilim gibi farklı motifleriyle aynı dokuda ve de düşünce ve inanç özgürlüğünü şiar  edinmiş bir meclisti.   Bütün bu tarihi gerçekliğin şuurunda olarak, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100.yılında temennimiz ve dualarımız,  milletimizin ve Meclis'imizin hak ve adalet gayesinden milim sapmadan büyük yürüyüşü devam ettirmesidir.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, sosyal medya hesabı üzerinden 23 Nisan 1920`deki ana ruha değinerek bir mesaj yayınladı.

 

Mesajında şu ifadelere yer verdi; Birinci Büyük Millet Meclisi, 100 yıl önce, 23 Nisan Cuma günü, Hacı Bayram Veli Camii'nde Cuma namazı kılındıktan sonra Lihye-i saadet ve Sancak-ı şerif eşliğinde Meclis'e gelen topluluğun dualarıyla ve kestiği kurbanlarla açılmıştır. Tüm bunlar Kur'an'a ve  salata sığınmak, Cuma gününün hayrından faydalanmak için yapılmıştır.

 

Birinci Büyük Millet Meclisi, hem bir mücahede meclisidir hem de kurucu meclistir. Ülkenin bağımsızlığını, işgalci güçlerin topraklarımızdan sökülüp atılmasını, ülkede hak ve adalete dayanan bir yönetim kurulmasını gaye edinmiştir.

 

İşte bu Meclis, milletimizin tarihinin ve değerlerinin farkında, milli iradeyi temsil yeteneğinde, bir kilim gibi farklı motifleriyle aynı dokuda ve de düşünce ve inanç özgürlüğünü şiar  edinmiş bir meclisti.

 

Bütün bu tarihi gerçekliğin şuurunda olarak, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100.yılında temennimiz ve dualarımız,  milletimizin ve Meclis'imizin hak ve adalet gayesinden milim sapmadan büyük yürüyüşü devam ettirmesidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.