MEB’de görev alan TYP kapsamındaki güvenlik görevlileri işlerinde süreklilik istiyor

GÜNDEM 20.05.2020 - 16:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

MEB’de görev alan TYP kapsamındaki güvenlik görevlileri işlerinde süreklilik istiyor

Denizli’de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalışan geçici özel güvenlik görevlileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM ve Çalışma Bakanlığı’na çağrıda bulunarak sürekli iş talebi için Türkiye geneli başlatılan kampanyaya destek verdi.   Düzenlenen kampanyada TYP kapsamından geçici çalışan özel güvenlik görevlileri; “Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) Toplum Yararına Programlar kapsamında çalışan geçici güvenlik görevlileri için de süreklilik talep ediyoruz. İŞKUR bünyesinde 9 ay süreli çalışan ve sonrasında işsiz kalan personeller için de taşeron yasası geçerli olmalıdır. Her yıl düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığında İŞKUR bünyesinde taşeron çalışanlardan, daha zor şartlarda hizmet veren güvenlik görevlileri olarak bizlerde bu yasadan faydalanmak istiyoruz. Çalışma süresinin uzatılması ile TYP sorununun çözülmeyeceğine inanıyoruz.   TYP’ye bağlı olarak çalışan güvenlik görevlileri olarak süreklilik bizlerde hak ediyoruz. Şuan görevde olan arkadaşlar okula ve öğrencileri çok iyi tanımak, dışarıdan gelecek olan tehlikeyi önceden sezmek, okula giriş yapan öğretmen ve öğrencileri tanıyarak oluşabilecek herhangi bir tehlikeye karşı önlem almak ile meşguldürler. Okul bitimine kadar okulda görev yapan güvenlik görevlisi okulu, öğrencileri ve okul çevresini çok iyi şekilde kavrayacak. Ya sonra! İş bitince tekrar seçilme durumu kesin değil. Yeni gelecek olan görevli olaya baştan başlayıp diğer güvenlik görevlisinin alışmış olduğu durumlara alışmak ile uğraşacak ve bu okul için çok zor olacaktır.   Güvenlik görevlisi olarak, okula başlamış yeni öğrenci, okul ve öğretmenlerle arasında güçlü bağ kurmuş kişiyi  daimi işçi statüsünde devam ettirmek okul ve bizler için çok daha iyi olacaktır. Özellikle okullarımızın ciddi riskler altında olduğu bu dönemde her dönem yeni bir personel yerine sürekli bir personel ile çalışılması olası riskleri minimize etmek ve okullardaki Güvenlik anlayışını daha anlamlı kılacaktır. Bizler, Denizli’deki TYP programında çalışan özel güvenlikler Kovid-19 salgını ile okulların tatil olması sebebiyle pandemi sürecinde, yaşam vefa destek grubu olarak sahadayız. Canla başla çalışıyoruz, yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz. İşimizde süreklilik daimilik istiyoruz. Türkiye geneli TYP kapsamında 30 bin özel güvenlik görevlisi çalışmaktadır. Çalışan personel ve aileleri baz alındığında 120 bin kişi demektir. İşsiz kaldığımızda bu süreçte geçinme sıkıntısı çekmek mağdur olmak istemiyoruz.  Bu yüzden daimi işçi statüsü uygulamasının biz Toplum Yararına Proje kapsamında görev alan personeller içinde geçerli olmasını yetkililerimizden rica ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Denizli’de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalışan geçici özel güvenlik görevlileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM ve Çalışma Bakanlığı’na çağrıda bulunarak sürekli iş talebi için Türkiye geneli başlatılan kampanyaya destek verdi.

 

Düzenlenen kampanyada TYP kapsamından geçici çalışan özel güvenlik görevlileri; “Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) Toplum Yararına Programlar kapsamında çalışan geçici güvenlik görevlileri için de süreklilik talep ediyoruz. İŞKUR bünyesinde 9 ay süreli çalışan ve sonrasında işsiz kalan personeller için de taşeron yasası geçerli olmalıdır. Her yıl düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığında İŞKUR bünyesinde taşeron çalışanlardan, daha zor şartlarda hizmet veren güvenlik görevlileri olarak bizlerde bu yasadan faydalanmak istiyoruz. Çalışma süresinin uzatılması ile TYP sorununun çözülmeyeceğine inanıyoruz.

 

TYP’ye bağlı olarak çalışan güvenlik görevlileri olarak süreklilik bizlerde hak ediyoruz. Şuan görevde olan arkadaşlar okula ve öğrencileri çok iyi tanımak, dışarıdan gelecek olan tehlikeyi önceden sezmek, okula giriş yapan öğretmen ve öğrencileri tanıyarak oluşabilecek herhangi bir tehlikeye karşı önlem almak ile meşguldürler. Okul bitimine kadar okulda görev yapan güvenlik görevlisi okulu, öğrencileri ve okul çevresini çok iyi şekilde kavrayacak. Ya sonra! İş bitince tekrar seçilme durumu kesin değil. Yeni gelecek olan görevli olaya baştan başlayıp diğer güvenlik görevlisinin alışmış olduğu durumlara alışmak ile uğraşacak ve bu okul için çok zor olacaktır.

 

Güvenlik görevlisi olarak, okula başlamış yeni öğrenci, okul ve öğretmenlerle arasında güçlü bağ kurmuş kişiyi  daimi işçi statüsünde devam ettirmek okul ve bizler için çok daha iyi olacaktır. Özellikle okullarımızın ciddi riskler altında olduğu bu dönemde her dönem yeni bir personel yerine sürekli bir personel ile çalışılması olası riskleri minimize etmek ve okullardaki Güvenlik anlayışını daha anlamlı kılacaktır.


Bizler, Denizli’deki TYP programında çalışan özel güvenlikler Kovid-19 salgını ile okulların tatil olması sebebiyle pandemi sürecinde, yaşam vefa destek grubu olarak sahadayız. Canla başla çalışıyoruz, yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz. İşimizde süreklilik daimilik istiyoruz. Türkiye geneli TYP kapsamında 30 bin özel güvenlik görevlisi çalışmaktadır. Çalışan personel ve aileleri baz alındığında 120 bin kişi demektir. İşsiz kaldığımızda bu süreçte geçinme sıkıntısı çekmek mağdur olmak istemiyoruz.  Bu yüzden daimi işçi statüsü uygulamasının biz Toplum Yararına Proje kapsamında görev alan personeller içinde geçerli olmasını yetkililerimizden rica ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.