Acıpayam'da suyu çekilen göletteki balıkların imdadına vatandaşlar yetişti

DENİZLİ 06.12.2020 - 10:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Acıpayam'da suyu çekilen göletteki balıkların imdadına vatandaşlar yetişti

Denizli’nin Acıpayam İlçesi'nde suyu çekilen Akalan Göleti’nde can çekişen balıkların imdadına gönül vatandaşlar yetişti. Baygın halde olan balıklar temiz su ile buluşunca kendilerine geldi.   Acıpayam’ın Akalan Mahallesinde 8 yıl önce tamamlanan ve hizmete açılan Akalan Göleti son dönemde hem kuraklık hem de fazla su kullanımı nedeniyle kurumuştu. Su seviyesinin yok olduğu gölette mahsur kalan balıklar da can çekişmeye başladı. Bir bir ölen balıkların imdadına gönüllüler yetişti.     Akalan Göleti’ndeki yavru balıklar, İlçe Tarım Müdürü Abdurrahman Oymak, Akalan Mahalle Muhtarı Ahmet Çakmakçı ve Bedirbey Mahalle Muhtarı Hakan Kaban ile gönüllü vatandaş Sabit Kızılhan’ın girişim ve çabaları neticesinde Bedirbey Mahallesi Göletine Gökpınar su kaynağı bırakıldı. Kova ve bidonlara doldurulan balıklar temiz su ile buluştuklarında kendilerine geldi. Bu anları Mustafa Ünal cep telefonu kamerası ile kayda aldı.    

Denizli’nin Acıpayam İlçesi'nde suyu çekilen Akalan Göleti’nde can çekişen balıkların imdadına gönül vatandaşlar yetişti. Baygın halde olan balıklar temiz su ile buluşunca kendilerine geldi.

 

Acıpayam’ın Akalan Mahallesinde 8 yıl önce tamamlanan ve hizmete açılan Akalan Göleti son dönemde hem kuraklık hem de fazla su kullanımı nedeniyle kurumuştu. Su seviyesinin yok olduğu gölette mahsur kalan balıklar da can çekişmeye başladı. Bir bir ölen balıkların imdadına gönüllüler yetişti.

 

 

Akalan Göleti’ndeki yavru balıklar, İlçe Tarım Müdürü Abdurrahman Oymak, Akalan Mahalle Muhtarı Ahmet Çakmakçı ve Bedirbey Mahalle Muhtarı Hakan Kaban ile gönüllü vatandaş Sabit Kızılhan’ın girişim ve çabaları neticesinde Bedirbey Mahallesi Göletine Gökpınar su kaynağı bırakıldı. Kova ve bidonlara doldurulan balıklar temiz su ile buluştuklarında kendilerine geldi. Bu anları Mustafa Ünal cep telefonu kamerası ile kayda aldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.