Ehliyet yenilemede son tarih yaklaşıyor!

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 12.10.2022 - 08:40, Güncelleme: 12.10.2022 - 08:41
 

Ehliyet yenilemede son tarih yaklaşıyor!

Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için verilen süre 31 Aralık 2022'de sona erecek. Yılsonuna kadar ise, yenilenmeyen eski tip ehliyetler geçersiz sayılacak. Peki ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Ehliyet yenilemek için hangi evraklar gerekli? İşte detaylar...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, eski sürücü belgelerinin kullanım süresi yılsonu sona eriyor. Bu süreye kadar vatandaşlar eski ehliyetlerini kullanabilecekler ancak 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren eski kimliklerin işlevi sona erecek. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Sürücü belgenizi değiştirmek için önce randevu almanız gerekiyor. Sonrasında ise değerli kağıt bedelini yatırıyorsunuz. Aile hekiminden sağlık raporu ve 6 ay içinde çekilmiş bir fotoğrafla Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat edebilirsiniz. Başvuru süresi 31 Aralık 2022'de sona erecek, eski tip ehliyetle araç kullananlara ceza kesilecek. EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER? Ehliyetinizi yenilemek için gereken belgeler şu şekildedir; Kimlik Belgesi Sürücü Sağlık Raporu Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı 1 adet biyometrik fotoğraf Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.) YENİ TİP EHLİYET BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR? Eski Tip (2016 Öncesi Alınan Sürücü Belgeleri) Sürücü Belgelerinin Yenisi İle Değiştirilmesi İşlemlerinde 15 TL Yeni Tip (2016 Sonrası Alınan Sürücü Belgeleri) Sürücü Belgelerinin Yenilenmesi İşlemlerinde 345 TL yatırılması gerekiyor.
Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için verilen süre 31 Aralık 2022'de sona erecek. Yılsonuna kadar ise, yenilenmeyen eski tip ehliyetler geçersiz sayılacak. Peki ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Ehliyet yenilemek için hangi evraklar gerekli? İşte detaylar...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, eski sürücü belgelerinin kullanım süresi yılsonu sona eriyor.

Bu süreye kadar vatandaşlar eski ehliyetlerini kullanabilecekler ancak 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren eski kimliklerin işlevi sona erecek. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak.

Sürücü belgenizi değiştirmek için önce randevu almanız gerekiyor. Sonrasında ise değerli kağıt bedelini yatırıyorsunuz. Aile hekiminden sağlık raporu ve 6 ay içinde çekilmiş bir fotoğrafla Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat edebilirsiniz. Başvuru süresi 31 Aralık 2022'de sona erecek, eski tip ehliyetle araç kullananlara ceza kesilecek.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Ehliyetinizi yenilemek için gereken belgeler şu şekildedir;

Kimlik Belgesi

Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

YENİ TİP EHLİYET BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

Eski Tip (2016 Öncesi Alınan Sürücü Belgeleri) Sürücü Belgelerinin Yenisi İle Değiştirilmesi İşlemlerinde 15 TL

Yeni Tip (2016 Sonrası Alınan Sürücü Belgeleri) Sürücü Belgelerinin Yenilenmesi İşlemlerinde 345 TL yatırılması gerekiyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.