Denizli İl Müftülüğü’ ne Abdullah Pamuklu atandı

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 26.06.2023 - 09:13, Güncelleme: 26.06.2023 - 09:13
 

Denizli İl Müftülüğü’ ne Abdullah Pamuklu atandı

Mehmet Aşık’ın Sakarya İl Müftülüğü ‘ne atanmasının ardından Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Denizli İl Müftülüğü ‘ne atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan, 2023/ 310 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Denizli İl Müftülüğü’ne, Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu atandı. Pamuklu’nun göreve Kurban Bayramı sonrası başlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnamede şu ifadelere yer verildi: Diyanet İşleri Başkanlığı'nda açık bulunan Denizli İl Müftülüğü ‘ne 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3. ncü maddeleri gereğince Tokat İl Müftüsü olan Abdullah Pamuklu atandı. Abdullah Pamuklu kimdir? 1967 yılında Tokat’ın Erbaa İlçesinde doğan PAMUKLU, İlköğrenimini İstanbul Fatih Yedikule İlkokulunda tamamladı. İlkokuldan sonra bir yıl süreyle babası Hafız Şerafettin Pamuklu’dan Kuran-ı kerim, tecvid, tashih-i huruf ile arapça, sarf ve nahiv dersleri aldı. 1987’de Zeytinburnu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. İmam Hatip Lisesine devam ederken babasıyla birlikte hafta sonları Nuri Osmaniye Kur’an kursunda merhum Abdurrahman Gürses hoca efendinin tashih-i huruf dersleriyle, Habil Öndeş hoca efendinin Valide Sultan Camii’ndeki tasavvuf musikisi meşk derslerine de katıldı. 1989–1991 yılları arasında Suudi Arabistan Medine İslam Üniversitesinde Ma’hedü’l-lüğa bölümünü bitirdikten sonra, Mısır El-Ezher Üniversitesinde Şeriat Fakültesine başladı. 1996 yılında Mısır El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi üçüncü sınıfında iken geçiş yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1997–1998 eğitim öğretim döneminde mezun oldu. 1998-1999 yılları arasında vatani görevini yaptı. 1999’da kazanmış olduğu İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftülük-Vaizlik İhtisas Kursunu 16. dönem kursiyeri olarak başarı ile bitirdi. Meslek hayatına, 1993 yılında Bursa Orhaneli İlçesinde İmam-Hatip olarak başlayan Pamuklu, 2003 yılına kadar İstanbul Fatih ve Ümraniye İlçelerinde İmam Hatiplik yaptı. 2003 yılında Ağrı Diyadin İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Pamuklu, 2005-2012 yılları arasında Ordu Kumru İlçe Müftülüğü, 2012-2020 yılları arasında da Çorum İl Müftü yardımcılığı görevlerini yürüttü. 8 Mayıs 2020 Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Tokat İl Müftülüğünde atanan ve hala orada  görev yapan 26 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazete’ yayınlanan kararla Denizli İl Müftülüğüne atanan Abdullah PAMUKLU, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Mehmet Aşık’ın Sakarya İl Müftülüğü ‘ne atanmasının ardından Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Denizli İl Müftülüğü ‘ne atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan, 2023/ 310 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Denizli İl Müftülüğü’ne, Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu atandı. Pamuklu’nun göreve Kurban Bayramı sonrası başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnamede şu ifadelere yer verildi:

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda açık bulunan Denizli İl Müftülüğü ‘ne 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3. ncü maddeleri gereğince Tokat İl Müftüsü olan Abdullah Pamuklu atandı.

Abdullah Pamuklu kimdir?

1967 yılında Tokat’ın Erbaa İlçesinde doğan PAMUKLU, İlköğrenimini İstanbul Fatih Yedikule İlkokulunda tamamladı. İlkokuldan sonra bir yıl süreyle babası Hafız Şerafettin Pamuklu’dan Kuran-ı kerim, tecvid, tashih-i huruf ile arapça, sarf ve nahiv dersleri aldı. 1987’de Zeytinburnu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. İmam Hatip Lisesine devam ederken babasıyla birlikte hafta sonları Nuri Osmaniye Kur’an kursunda merhum Abdurrahman Gürses hoca efendinin tashih-i huruf dersleriyle, Habil Öndeş hoca efendinin Valide Sultan Camii’ndeki tasavvuf musikisi meşk derslerine de katıldı.

1989–1991 yılları arasında Suudi Arabistan Medine İslam Üniversitesinde Ma’hedü’l-lüğa bölümünü bitirdikten sonra, Mısır El-Ezher Üniversitesinde Şeriat Fakültesine başladı. 1996 yılında Mısır El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi üçüncü sınıfında iken geçiş yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1997–1998 eğitim öğretim döneminde mezun oldu. 1998-1999 yılları arasında vatani görevini yaptı.

1999’da kazanmış olduğu İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftülük-Vaizlik İhtisas Kursunu 16. dönem kursiyeri olarak başarı ile bitirdi. Meslek hayatına, 1993 yılında Bursa Orhaneli İlçesinde İmam-Hatip olarak başlayan Pamuklu, 2003 yılına kadar İstanbul Fatih ve Ümraniye İlçelerinde İmam Hatiplik yaptı. 2003 yılında Ağrı Diyadin İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Pamuklu, 2005-2012 yılları arasında Ordu Kumru İlçe Müftülüğü, 2012-2020 yılları arasında da Çorum İl Müftü yardımcılığı görevlerini yürüttü.

8 Mayıs 2020 Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Tokat İl Müftülüğünde atanan ve hala orada  görev yapan 26 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazete’ yayınlanan kararla Denizli İl Müftülüğüne atanan Abdullah PAMUKLU, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.