Büyükşehir'den Çiftçi ve Tarıma Destek

DENİZLİ 05.09.2016 - 13:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Büyükşehir'den Çiftçi ve Tarıma Destek

denizli haber / denizli 20 haber / Büyükşehir'den Çiftçi ve Tarıma Destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçiye ve tarıma destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi düzenlenen törenle 14 ilçeye 17 adet tohum eleme makinesi teslim etti.   Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi için de çalışmalar gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Odası’na hibe edilen tohum eleme makinelerini test etti. 14 ilçede üreticilerin ihtiyaç duyduğu 17 adet Tohum Eleme Makinesinin teslim töreni, Adalet Mahallesi’ndeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda yapıldı.   Denizli Büyükşehir Belediye Baskanı Osman Zolan Ziraat Odası'na hibe edilem tarım araçlarıyla ilgili konuşma yaptı.   Başkan Zolan, “Biz de tarımla uğraşan vatandaşlarımızı yerinde mutlu etmek, daha fazla üretmelerine katkı sağlamak, daha kaliteli üretim yapmalarına vesile olmak adına ihtiyaç duydukları ve ortak kullanacakları tüm makineleri, su borularını ve bundan sonra yapacağımız tüm ihtiyaçlarını karşılamak anlamında bir yürüyüşü başlattık” dedi.   “Bir ilki başlatıyoruz”   Bugüne kadar değişik ilçelere 50 kilometrenin üzerinde tarımsal sulama boruları dağıttıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Bugün de bir ilki başlatıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tohum eleme makinelerini ziraat odalarımıza hibe ediyoruz. Böylece vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kaliteli ve arındırılmış tohum, ziraat odasının yapacağı çalışmayla elde edilebilir hale gelecek. Biz 3-4 ay önce ilçe ziraat odalarıyla toplantı yapmıştık. Talepleri ve ihtiyaçları dinlemiştik. Bugün o ihtiyaçları gidermeye tohum eleme makineleriyle başlamış olduk. Daha sonra da değişik tarım makineleri almaya devam edeceğiz. Tohum makinelerimiz vatandaşlarımızın derdine derman olsun, kazasız belasız kullanımları nasip olsun, bol bereketli kaliteli ürünler üretilsin temennisiyle 14 ilçeye gidecek 17 makinemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.   Tarımda yüksek verim sağlanması hedefleniyor   Konuşmaların ardından Çivril’e 3, Acıpayam’a 2, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Çardak, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerine 1’er adet olmak üzere, toplam 14 ilçeye 17 tohum eleme makinesi verildi. Tanesi 25.000 + KDV olan makinelerin toplam maliyetinin yaklaşık 500.000 TL olduğu kaydedildi. Hububat üretimindeki en önemli materyallerin başında gelen tohumun, Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği tohum eleme makineleri sayesinde istenilen verimliliğine sahip ürünler ortaya çıkarması hedefleniyor.  
denizli haber / denizli 20 haber / Büyükşehir'den Çiftçi ve Tarıma Destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçiye ve tarıma destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi düzenlenen törenle 14 ilçeye 17 adet tohum eleme makinesi teslim etti.

 

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi için de çalışmalar gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Odası’na hibe edilen tohum eleme makinelerini test etti. 14 ilçede üreticilerin ihtiyaç duyduğu 17 adet Tohum Eleme Makinesinin teslim töreni, Adalet Mahallesi’ndeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda yapıldı.


 

Denizli Büyükşehir Belediye Baskanı Osman Zolan Ziraat Odası'na hibe edilem tarım araçlarıyla ilgili konuşma yaptı.

 

Başkan Zolan, “Biz de tarımla uğraşan vatandaşlarımızı yerinde mutlu etmek, daha fazla üretmelerine katkı sağlamak, daha kaliteli üretim yapmalarına vesile olmak adına ihtiyaç duydukları ve ortak kullanacakları tüm makineleri, su borularını ve bundan sonra yapacağımız tüm ihtiyaçlarını karşılamak anlamında bir yürüyüşü başlattık” dedi.

 

“Bir ilki başlatıyoruz”

 

Bugüne kadar değişik ilçelere 50 kilometrenin üzerinde tarımsal sulama boruları dağıttıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Bugün de bir ilki başlatıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tohum eleme makinelerini ziraat odalarımıza hibe ediyoruz. Böylece vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kaliteli ve arındırılmış tohum, ziraat odasının yapacağı çalışmayla elde edilebilir hale gelecek. Biz 3-4 ay önce ilçe ziraat odalarıyla toplantı yapmıştık. Talepleri ve ihtiyaçları dinlemiştik. Bugün o ihtiyaçları gidermeye tohum eleme makineleriyle başlamış olduk. Daha sonra da değişik tarım makineleri almaya devam edeceğiz. Tohum makinelerimiz vatandaşlarımızın derdine derman olsun, kazasız belasız kullanımları nasip olsun, bol bereketli kaliteli ürünler üretilsin temennisiyle 14 ilçeye gidecek 17 makinemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Tarımda yüksek verim sağlanması hedefleniyor

 

Konuşmaların ardından Çivril’e 3, Acıpayam’a 2, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Çardak, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerine 1’er adet olmak üzere, toplam 14 ilçeye 17 tohum eleme makinesi verildi. Tanesi 25.000 + KDV olan makinelerin toplam maliyetinin yaklaşık 500.000 TL olduğu kaydedildi. Hububat üretimindeki en önemli materyallerin başında gelen tohumun, Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği tohum eleme makineleri sayesinde istenilen verimliliğine sahip ürünler ortaya çıkarması hedefleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.