Işıklı Baraj Gölünde Kaçak Avcılıkla Mücadeleye Devam

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 04.09.2023 - 09:48, Güncelleme: 04.09.2023 - 09:48
 

Işıklı Baraj Gölünde Kaçak Avcılıkla Mücadeleye Devam

Denizli, Çivril Işıklı Gölü’nde kaçak avcılıkla mücadele kapsamında Ağustos ayında, 26 bin 600 metre yasa ve yönetmeliklere aykırı kaçak ağlara el konuldu. Ekipler tarafından Işıklı Gölü’nde denetimler devam ediyor.

Çivril İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Denetim Ekipleri ve Çivril Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ile birlikte Çivril Işıklı Baraj Gölünde, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yapılan denetimlere aralıksız devam ediyor. ​Ağustos ayında yapılan denetimlerde toplam 26 bin 600 metre yasa ve yönetmeliklere aykırı kaçak ağlara ele konularak imha edildiği belirtildi. Sene başından bu yana 43 bin 400 metre ağ yakalandı ​İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar yaptığı açıklamada; “Işıklı Baraj gölünde 2023 yılında şu ana kadar yapılan denetimlerde yasa ve yönetmeliklere uymayan toplam 40.500 metre kaçak balık ağının ele geçirildiğini, sadece geçen ay yapılan denetimlerde 26.600 metre yasa ve yönetmeliklere aykırı olan ağların toplanarak imha edildiğini ifade etti. “Denetimlerimizi Aralıksız Şekilde Yapmaya Devam Edeceğiz” “Sadece Işıklı Baraj Gölünde değil, İlimiz sınırları içinde bulunan tüm su kaynaklarında denetimlerin aralıksız bir şekilde yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini belirten Çınar, “İlimizde güvenlik güçleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak kaçak ve yasa dışı avcılığa karşı mücadele ediyoruz. Gelen ihbarları titizlikle değerlendiriyoruz. Çünkü sulardaki ekosistem sadece bize değil aynı zamanda balık ve birçok endemik türe ev sahipliği yapıyor. Suyu ve sudaki bu değerli ekosistemi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim için son derece önemlidir. Denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” dedi.
Denizli, Çivril Işıklı Gölü’nde kaçak avcılıkla mücadele kapsamında Ağustos ayında, 26 bin 600 metre yasa ve yönetmeliklere aykırı kaçak ağlara el konuldu. Ekipler tarafından Işıklı Gölü’nde denetimler devam ediyor.

Çivril İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Denetim Ekipleri ve Çivril Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ile birlikte Çivril Işıklı Baraj Gölünde, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yapılan denetimlere aralıksız devam ediyor. ​Ağustos ayında yapılan denetimlerde toplam 26 bin 600 metre yasa ve yönetmeliklere aykırı kaçak ağlara ele konularak imha edildiği belirtildi.

Sene başından bu yana 43 bin 400 metre ağ yakalandı

​İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar yaptığı açıklamada; “Işıklı Baraj gölünde 2023 yılında şu ana kadar yapılan denetimlerde yasa ve yönetmeliklere uymayan toplam 40.500 metre kaçak balık ağının ele geçirildiğini, sadece geçen ay yapılan denetimlerde 26.600 metre yasa ve yönetmeliklere aykırı olan ağların toplanarak imha edildiğini ifade etti.

“Denetimlerimizi Aralıksız Şekilde Yapmaya Devam Edeceğiz”

“Sadece Işıklı Baraj Gölünde değil, İlimiz sınırları içinde bulunan tüm su kaynaklarında denetimlerin aralıksız bir şekilde yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini belirten Çınar, “İlimizde güvenlik güçleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak kaçak ve yasa dışı avcılığa karşı mücadele ediyoruz. Gelen ihbarları titizlikle değerlendiriyoruz. Çünkü sulardaki ekosistem sadece bize değil aynı zamanda balık ve birçok endemik türe ev sahipliği yapıyor. Suyu ve sudaki bu değerli ekosistemi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim için son derece önemlidir. Denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.