İsrail o parayı yatıracak

GÜNDEM 09.09.2016 - 11:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İsrail o parayı yatıracak

denizli haber / denizli 20 haber / İsrail ile yapılan anlaşma Resmi Gazete'de

Daha önce imzaları atılan Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşması'nın Bakanlar Kurulunca onaylanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.   28 Haziran'da imzalanan ve 20 Ağustos'ta TBMM Genel Kurulu'nda  imzalanması uygun bulunan anlaşmaya göre, İsrail, 31 Mayıs 2010'daki Mavi Marmara  olayında yakınlarını kaybeden ailelere tazminat olarak, Türkiye tarafından  açılacak hesaba 20 milyon dolar ödeme yapacak. Bu meblağ, defaten ödenecek. Türkiye, bu meblağın havale edileceği banka hesabını İsrail'e  diplomatik kanallardan bildirecek. İsrail, anlaşmanın yürürlüğe giriş tarihini  takip eden 25 iş günü içinde parayı hesaba havale edecek. Söz konusu meblağın dağıtımı, benimsenebilecek dağıtım yöntemlerine  uygun şekilde münhasıran Türkiye'nin yetkisinde olacak ve bu konuda İsrail  hükümeti için herhangi bir sorumluluk doğmayacak.     Türkiye ve İsrail, diğer tarafa veya diğer taraf adına hareket  edenlere hukuki veya başka bir sorumluluk yüklemeyecekleri ve bu anlayışın,  taraflardan herhangi birinin ya da taraflar adına hareket edenlerin cezai veya  hukuki sorumluluğu kabul ettiği veya üstlendiği şeklinde yorumlanmayacağı  hususlarında mutabık kaldı. Anlaşma, İsrail'in, İsrail adına hareket edenlerin ve İsrail  vatandaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti veya Türk gerçek veya tüzel kişileri  tarafından Mavi Marmara hadisesiyle ilgili kendilerine yönelik doğrudan ya da  dolaylı olarak Türkiye'de yapılmış veya yapılacak her türlü hukuki ya da cezai  talebe ilişkin her türlü sorumluluktan tamamen muaf tutulmalarını sağlayacak. Herhangi bir Türk gerçek veya tüzel kişisi tarafından veya bu kişiler  adına, İsrail hükümeti veya gerçek veya tüzel kişilerine karşı herhangi bir para  talebi öne sürülmesi veya taleplerin sürdürülmesi halinde, yukarıdaki hükümlere  bakılmaksızın İsrail hükümeti, onun adına hareket edenler veya İsrail  vatandaşlarının tüm kayıpları, masrafları, hasarları ve harcamaları Türk hükümeti  tarafından karşılanacak. Bu anlaşma, tarafların yürürlük için gerekli iç hukuk usullerinin  tamamlandığına dair birbirlerine diplomatik kanallardan yaptıkları yazılı  bildirimlerden sonuncusunun alındığı tarihte yürürlüğe girecek.   Anlaşmanın onaylanması Dışişleri Bakanlığının 1 Eylül tarihli yazısı  üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.    
denizli haber / denizli 20 haber / İsrail ile yapılan anlaşma Resmi Gazete'de

Daha önce imzaları atılan Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşması'nın Bakanlar Kurulunca onaylanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

28 Haziran'da imzalanan ve 20 Ağustos'ta TBMM Genel Kurulu'nda  imzalanması uygun bulunan anlaşmaya göre, İsrail, 31 Mayıs 2010'daki Mavi Marmara  olayında yakınlarını kaybeden ailelere tazminat olarak, Türkiye tarafından  açılacak hesaba 20 milyon dolar ödeme yapacak. Bu meblağ, defaten ödenecek. Türkiye, bu meblağın havale edileceği banka hesabını İsrail'e  diplomatik kanallardan bildirecek. İsrail, anlaşmanın yürürlüğe giriş tarihini  takip eden 25 iş günü içinde parayı hesaba havale edecek. Söz konusu meblağın dağıtımı, benimsenebilecek dağıtım yöntemlerine  uygun şekilde münhasıran Türkiye'nin yetkisinde olacak ve bu konuda İsrail  hükümeti için herhangi bir sorumluluk doğmayacak.

 

 
Türkiye ve İsrail, diğer tarafa veya diğer taraf adına hareket  edenlere hukuki veya başka bir sorumluluk yüklemeyecekleri ve bu anlayışın,  taraflardan herhangi birinin ya da taraflar adına hareket edenlerin cezai veya  hukuki sorumluluğu kabul ettiği veya üstlendiği şeklinde yorumlanmayacağı  hususlarında mutabık kaldı. Anlaşma, İsrail'in, İsrail adına hareket edenlerin ve İsrail  vatandaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti veya Türk gerçek veya tüzel kişileri  tarafından Mavi Marmara hadisesiyle ilgili kendilerine yönelik doğrudan ya da  dolaylı olarak Türkiye'de yapılmış veya yapılacak her türlü hukuki ya da cezai  talebe ilişkin her türlü sorumluluktan tamamen muaf tutulmalarını sağlayacak. Herhangi bir Türk gerçek veya tüzel kişisi tarafından veya bu kişiler  adına, İsrail hükümeti veya gerçek veya tüzel kişilerine karşı herhangi bir para  talebi öne sürülmesi veya taleplerin sürdürülmesi halinde, yukarıdaki hükümlere  bakılmaksızın İsrail hükümeti, onun adına hareket edenler veya İsrail  vatandaşlarının tüm kayıpları, masrafları, hasarları ve harcamaları Türk hükümeti  tarafından karşılanacak. Bu anlaşma, tarafların yürürlük için gerekli iç hukuk usullerinin  tamamlandığına dair birbirlerine diplomatik kanallardan yaptıkları yazılı  bildirimlerden sonuncusunun alındığı tarihte yürürlüğe girecek.


 
Anlaşmanın onaylanması Dışişleri Bakanlığının 1 Eylül tarihli yazısı  üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.