Jandarma’dan Dikkat! Ateş Böcekleri Yolda projesi

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 14.11.2022 - 12:20, Güncelleme: 14.11.2022 - 12:20
 

Jandarma’dan Dikkat! Ateş Böcekleri Yolda projesi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, “Dikkat! Ateş böcekleri yolda“ projesi kapsamında öğrencilerin okul çantalarına reflektifli kırmızı şerit (yansıtıcı) yapıştırdı.

İçişleri bakanlığınca, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı ile yayaların trafikteki önemine dikkat çekilmesi maksadıyla başlatılan kampanya Denizli’de uygulanmaya başladı. Bu kapsamda Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri;  yaklaşan kış mevsimine bağlı olarak sabah karanlığında okula gitmek üzere, akşam saatlerinde okuldan, dersaneden, etüt merkezlerinden eve dönmek üzere karayolunu kullanmak zorunda kalan öğrencelerin, görünürlüklerinin artırılması ve böylece meydana gelebilecek yaya kazalarının önlenmesi için okul çantalarına reflektifli kırmızı şerit (yansıtıcı) yapıştırılması uygulamasına “Dikkat! Ateş böcekleri yolda“ projesi ile başlatıldı. Projenin tanıtımı ve amaçlarının anlatılması amacıyla ilk uygulama 09.11.2022 tarihinde, Pamukkale ilçesi Irlıganlı mahallesinde bulunan Irlıganlı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel ilk ve Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin okul çantalarına, jandarma personeli tarafından reflektifli şerit yapıştırılarak, projenin önemi ve yararları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, trafik jandarması tarafından, genel trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak, İl Jandarma Komutanlığına ait “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı “ ile uygulamalı trafik eğitimi verildi.
Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, “Dikkat! Ateş böcekleri yolda“ projesi kapsamında öğrencilerin okul çantalarına reflektifli kırmızı şerit (yansıtıcı) yapıştırdı.

İçişleri bakanlığınca, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı ile yayaların trafikteki önemine dikkat çekilmesi maksadıyla başlatılan kampanya Denizli’de uygulanmaya başladı.

Bu kapsamda Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri;  yaklaşan kış mevsimine bağlı olarak sabah karanlığında okula gitmek üzere, akşam saatlerinde okuldan, dersaneden, etüt merkezlerinden eve dönmek üzere karayolunu kullanmak zorunda kalan öğrencelerin, görünürlüklerinin artırılması ve böylece meydana gelebilecek yaya kazalarının önlenmesi için okul çantalarına reflektifli kırmızı şerit (yansıtıcı) yapıştırılması uygulamasına “Dikkat! Ateş böcekleri yolda“ projesi ile başlatıldı.

Projenin tanıtımı ve amaçlarının anlatılması amacıyla ilk uygulama 09.11.2022 tarihinde, Pamukkale ilçesi Irlıganlı mahallesinde bulunan Irlıganlı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel ilk ve Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin okul çantalarına, jandarma personeli tarafından reflektifli şerit yapıştırılarak, projenin önemi ve yararları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Ayrıca, trafik jandarması tarafından, genel trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak, İl Jandarma Komutanlığına ait “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı “ ile uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.