KADEM Denizli; “Israrlı takip şiddet türüdür ve suçtur”

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.11.2022 - 12:42, Güncelleme: 25.11.2022 - 12:42
 

KADEM Denizli; “Israrlı takip şiddet türüdür ve suçtur”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Denizli Temsilciliği, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde il binası önünde açıklamada bulundu.

Denizli İl Temsilci Aysel Harktı yaptığı açıklamada, “Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), olarak Tüm dünyada varlığını sürdüren kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlediğimiz kampanyalara bir yenisini ekledik. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günün de başlatılan kampanyamızın teması, ‘ısrarlı takip’.  Israrlı takip şiddet türüdür ve suçtur, mesajı vermeyi hedefledik. Kadına yönelik şiddetin bir türü olan “ısrarlı takip” Türkiye’de 27.05.2022 tarihinden itibaren yeni bir suç tipi olarak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na eklendi. KADEM olarak,‘Yasaya Tutun’ sloganlı kampanya ile ’Israrlı Takip’in 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’yla bu yıl suç kapsamına alındığı ve yasaların, ısrarlı takip konusunda da mağdurun yanında olduğunu gösteren kamu spotu ve afişle toplumda bir farkındalık oluşturmak istedik. Faillere, ısrarlı takip sırasında suç işledikleri; Mağdurlara ise Yasaya Tutun sloganı ile ısrarlı takibe uğradıkları zaman yasaların yanlarında olduğu hatırlatmak istedik. Kamu Spotunun yanı sıra saha ve sosyal medya çalışmalarını da içeren kampanyanın görünürlüğünü artırmak için il ve ilçelerde çalışmalarımız devam edecek. Kadına yönelik şiddetin bütün dünyanın ortak  sorunu olduğunu biliyor ve KADEM’in en önemli çalışma alanlarından birinin Hak Savunuculuğu olduğunu, Hazırladığımız kamu spotuyla ve sosyal medya içeriklerimizle ısrarlı takibin hak ihlali ve bir şiddet türü olduğuna dikkat çekmek, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununa göre ısrarlı takibin suç kapsamına girdiğini kampanyamız vasıtasıyla herkese duyurmak istedik. Çünkü özellikle son yıllarda kadınların gerek fiziksel gerekse telefon ve sosyal medya üzerinden ısrarlı takibe maruz kaldığını biliyoruz. Hangi yolla olursa olsun ısrarlı takip, kadını korkutan, tedirgin eden, baskı altına alan, huzurunu bozan ve güvenlik endişesi taşımasına yol açan bir eylemdir. Aynı zamanda her ısrarlı takibin, fiziksel şiddete dönüşme potansiyeli taşıdığını da göz ardı etmemek gerekir. Kadına yönelik şiddet, öncelikle herkesin insani, ahlaki ve vicdani çerçevede yaklaşması gereken bir mesele olduğunu toplumsal bilinçle, yasal düzenlemelerle, caydırıcı cezalarla, devlet/sivil toplum işbirliğiyle ve en önemlisi de kadın-erkek hep birlikte bu insanlık ayıbının üstesinden gelmek hepimizin görevidir. Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunudur. KADEM, kadınların onurları ile yaşayabileceği adil bir dünya inşa etme hedefine; hak savunuculuğu ve literatüre katkılarının yanı sıra toplumsal bilinç oluşumuna yardımcı kampanyalarla ilerliyor. KADEM, önceki yıllarda 1  “Sen Varsan Şiddete Yer Yok” 2 , “Şiddete Göz Yumma”, 3  Şiddete Hakkın Yok”,   4  Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez” gibi kampanyalar düzenleyerek bu uluslararası soruna dikkat çekmişti. Israrlı Takip Şiddettir!  
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Denizli Temsilciliği, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde il binası önünde açıklamada bulundu.

Denizli İl Temsilci Aysel Harktı yaptığı açıklamada, “Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), olarak Tüm dünyada varlığını sürdüren kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlediğimiz kampanyalara bir yenisini ekledik. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günün de başlatılan kampanyamızın teması, ‘ısrarlı takip’.  Israrlı takip şiddet türüdür ve suçtur, mesajı vermeyi hedefledik.

Kadına yönelik şiddetin bir türü olan “ısrarlı takip” Türkiye’de 27.05.2022 tarihinden itibaren yeni bir suç tipi olarak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na eklendi.

KADEM olarak,‘Yasaya Tutun’ sloganlı kampanya ile ’Israrlı Takip’in 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’yla bu yıl suç kapsamına alındığı ve yasaların, ısrarlı takip konusunda da mağdurun yanında olduğunu gösteren kamu spotu ve afişle toplumda bir farkındalık oluşturmak istedik. Faillere, ısrarlı takip sırasında suç işledikleri; Mağdurlara ise Yasaya Tutun sloganı ile ısrarlı takibe uğradıkları zaman yasaların yanlarında olduğu hatırlatmak istedik. Kamu Spotunun yanı sıra saha ve sosyal medya çalışmalarını da içeren kampanyanın görünürlüğünü artırmak için il ve ilçelerde çalışmalarımız devam edecek.

Kadına yönelik şiddetin bütün dünyanın ortak  sorunu olduğunu biliyor ve KADEM’in en önemli çalışma alanlarından birinin Hak Savunuculuğu olduğunu, Hazırladığımız kamu spotuyla ve sosyal medya içeriklerimizle ısrarlı takibin hak ihlali ve bir şiddet türü olduğuna dikkat çekmek, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununa göre ısrarlı takibin suç kapsamına girdiğini kampanyamız vasıtasıyla herkese duyurmak istedik. Çünkü özellikle son yıllarda kadınların gerek fiziksel gerekse telefon ve sosyal medya üzerinden ısrarlı takibe maruz kaldığını biliyoruz. Hangi yolla olursa olsun ısrarlı takip, kadını korkutan, tedirgin eden, baskı altına alan, huzurunu bozan ve güvenlik endişesi taşımasına yol açan bir eylemdir. Aynı zamanda her ısrarlı takibin, fiziksel şiddete dönüşme potansiyeli taşıdığını da göz ardı etmemek gerekir.

Kadına yönelik şiddet, öncelikle herkesin insani, ahlaki ve vicdani çerçevede yaklaşması gereken bir mesele olduğunu toplumsal bilinçle, yasal düzenlemelerle, caydırıcı cezalarla, devlet/sivil toplum işbirliğiyle ve en önemlisi de kadın-erkek hep birlikte bu insanlık ayıbının üstesinden gelmek hepimizin görevidir.

Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunudur. KADEM, kadınların onurları ile yaşayabileceği adil bir dünya inşa etme hedefine; hak savunuculuğu ve literatüre katkılarının yanı sıra toplumsal bilinç oluşumuna yardımcı kampanyalarla ilerliyor.

KADEM, önceki yıllarda

1  “Sen Varsan Şiddete Yer Yok”

2 , “Şiddete Göz Yumma”,

3  Şiddete Hakkın Yok”,  

4  Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez” gibi kampanyalar düzenleyerek bu uluslararası soruna dikkat çekmişti.

Israrlı Takip Şiddettir!  

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.