Karcı Dağı'nda mahsur kalan şahsa ekipler ulaşmaya çalışıyor

ASAYİŞ 18.12.2020 - 22:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Karcı Dağı'nda mahsur kalan şahsa ekipler ulaşmaya çalışıyor

RESİM-ARŞİV

Denizli’de, AFAD ve JAK ekipleri Karcı Dağı eteklerine çıkan ve geri dönüş yolunda patika yolu kaybeden şahsı kurtarmak için çalışma başlattı.   Edinilen bilgiye göre, Merkezefendi İlçesi’nde bulunan Karcı Dağı’na çıkan şahıs, akşam saatlerinde geri dönerken, patika yolunu kaybetti. Yolunu kaybeden ismi öğrenilemeyen şahıs, sarp kayalıklarda mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgeye giden AFAD ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin telefonla irtibat kurduğu şahsın kıyafetlerinin ince olmasından dolayı Hipotermi tehlikesi olduğu belirtildi. Kurtarma operasyonuna JAK ekiplerinin de katılığı olayda,  belirlenen bölgenin sarp ve kötü olmasından dolayı ekipler şahsa ulaşmak da zorluk çekiyor. Havanın soğuk ve karanlık olması da şartları zorluyor.   AFAD ve JAK ekiplerinin yürüttüğü ortak operasyonda, bölgenin sarp ve kötü olmasından dolayı mahsur kalan şahsa Helikopter ile ulaşılma ihtimalinde olduğu öğrenildi. Ekiplerin olayı değerlendirmesi sonucu alınacak karara göre hareket edileceği ifade edildi.   Öte yandan kurtarma operasyonuna AFAD ve JAK ekiplerinin dışında diğer gönüllü kuruluşlara destek için henüz bilgi verilmedi.  Ancak kurtarma ekiplerinin gelecek habere göre hazır bekledikleri belirtildi.   Ekiplerin olayla ilgili kurtarma çalışmaları devam ediyor.
RESİM-ARŞİV

Denizli’de, AFAD ve JAK ekipleri Karcı Dağı eteklerine çıkan ve geri dönüş yolunda patika yolu kaybeden şahsı kurtarmak için çalışma başlattı.

 

Edinilen bilgiye göre, Merkezefendi İlçesi’nde bulunan Karcı Dağı’na çıkan şahıs, akşam saatlerinde geri dönerken, patika yolunu kaybetti. Yolunu kaybeden ismi öğrenilemeyen şahıs, sarp kayalıklarda mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgeye giden AFAD ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin telefonla irtibat kurduğu şahsın kıyafetlerinin ince olmasından dolayı Hipotermi tehlikesi olduğu belirtildi. Kurtarma operasyonuna JAK ekiplerinin de katılığı olayda,  belirlenen bölgenin sarp ve kötü olmasından dolayı ekipler şahsa ulaşmak da zorluk çekiyor. Havanın soğuk ve karanlık olması da şartları zorluyor.

 

AFAD ve JAK ekiplerinin yürüttüğü ortak operasyonda, bölgenin sarp ve kötü olmasından dolayı mahsur kalan şahsa Helikopter ile ulaşılma ihtimalinde olduğu öğrenildi. Ekiplerin olayı değerlendirmesi sonucu alınacak karara göre hareket edileceği ifade edildi.

 

Öte yandan kurtarma operasyonuna AFAD ve JAK ekiplerinin dışında diğer gönüllü kuruluşlara destek için henüz bilgi verilmedi.  Ancak kurtarma ekiplerinin gelecek habere göre hazır bekledikleri belirtildi.

 

Ekiplerin olayla ilgili kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.