Kurban Pazarının en pahalı kurbanı Merinos cinsi koyun

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 23.06.2023 - 17:10, Güncelleme: 23.06.2023 - 17:10
 

Kurban Pazarının en pahalı kurbanı Merinos cinsi koyun

Çameli Canlı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramına sayılı günler kala çok hareketli geçiyor. Pazarda hayvan satıcıları fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da pahalı olmasından yakınıyor. Pazarda kurbanlıklar satılırken, çok çekişmeli pazarlıklar da yaşanıyor.

Çameli Kurban pazarının en pahalı küçükbaş hayvanı olan Merinos cinsi koyunu kimin alacağı ise merak ediliyor. Pazar’da 80 kilo ağırlığı olan Merinos cinsi koyunun fiyatı 15. 000 bin TL olarak sahibini bekliyor. Etinin lezzetli olduğu bilinen Merinos cinsi koyunun, etinin yağsız olduğunu belirten Besici  “İnekten fazla yer ama yediğini inkar etmez” dedi. Elinde tek kalan Merinos cinsi kurbanlık için 15.000 TL isteyen besici, kurbanlığını alacak sahibini bekliyor. Pazardan kurbanlık koç alan bir vatandaş "Pazarda küçükbaş kurbanlık fiyatları oldukça uygun 8.000 liraya bir kurbanlık koç aldım. Bayrama kadar kayınpederimin evinde besleyeceğim" dedi. Hayvan pazarında satışların iyi olduğunu ifade eden bir satıcı ise  “Biz birbirimizin değerini ve kıymetini bilirsek memleketimiz iyidir. Kurbanlık hayvan satışları da normal ile iyi arasında. Kurbanlık alırken havanın sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. Hayvanın görünüşü parlak ve etli olmalıdır. Çameli Hayvan Pazarından Bir küçükbaş hayvan ortalama 6000- 12.000 lira değişen fiyatlar ile sıkı pazarlık yapılıyor. İyi bir hayvan almak isteyenler 12.000 lirayı gözden çıkarmalı. Tabi bu iş sevap işidir, insanın kendi gücüne bakar Kurbanlık alacak vatandaşların arife gününe kalmamasını tavsiye ederim. Onlar için daha iyi olacaktır. Arife günü fiyatlar düşmez. Hayvanların iyileri ise önceden satılmış olur.” dedi.
Çameli Canlı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramına sayılı günler kala çok hareketli geçiyor. Pazarda hayvan satıcıları fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da pahalı olmasından yakınıyor. Pazarda kurbanlıklar satılırken, çok çekişmeli pazarlıklar da yaşanıyor.

Çameli Kurban pazarının en pahalı küçükbaş hayvanı olan Merinos cinsi koyunu kimin alacağı ise merak ediliyor.

Pazar’da 80 kilo ağırlığı olan Merinos cinsi koyunun fiyatı 15. 000 bin TL olarak sahibini bekliyor. Etinin lezzetli olduğu bilinen Merinos cinsi koyunun, etinin yağsız olduğunu belirten Besici  “İnekten fazla yer ama yediğini inkar etmez” dedi. Elinde tek kalan Merinos cinsi kurbanlık için 15.000 TL isteyen besici, kurbanlığını alacak sahibini bekliyor.

Pazardan kurbanlık koç alan bir vatandaş "Pazarda küçükbaş kurbanlık fiyatları oldukça uygun 8.000 liraya bir kurbanlık koç aldım. Bayrama kadar kayınpederimin evinde besleyeceğim" dedi. Hayvan pazarında satışların iyi olduğunu ifade eden bir satıcı ise  “Biz birbirimizin değerini ve kıymetini bilirsek memleketimiz iyidir. Kurbanlık hayvan satışları da normal ile iyi arasında. Kurbanlık alırken havanın sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. Hayvanın görünüşü parlak ve etli olmalıdır.

Çameli Hayvan Pazarından Bir küçükbaş hayvan ortalama 6000- 12.000 lira değişen fiyatlar ile sıkı pazarlık yapılıyor. İyi bir hayvan almak isteyenler 12.000 lirayı gözden çıkarmalı. Tabi bu iş sevap işidir, insanın kendi gücüne bakar Kurbanlık alacak vatandaşların arife gününe kalmamasını tavsiye ederim. Onlar için daha iyi olacaktır. Arife günü fiyatlar düşmez. Hayvanların iyileri ise önceden satılmış olur.” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.