Kuzugöbeği Mantarı fiyat ağırlığını koruyor

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 28.04.2023 - 10:54, Güncelleme: 28.04.2023 - 10:54
 

Kuzugöbeği Mantarı fiyat ağırlığını koruyor

Sezonu geç başlayan ancak Nisan ayında yağışların artmasıyla bereketlenen Kuzugöbeği mantarı, 500 ila 1000 TL arası alıcı buluyor. Bereketlenmesine rağmen kuzugöbeğinin kilosu gram altınla adeta yarışıyor.

Besin değeri yüksek olan ve birçok faydası bulunan Kuzugöbeği mantarı, Nisan ayı ile birlikte yağışların artması ile bereketlendi. Vatandaşların ormanlık ve dağlık alanlara giderek topladığı mantarlar, bazen sofralarda,  bazen de pazar tezgâhlarında yerini alarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Denizli’de kuzugöbeği mantarının yoğun olarak görüldüğü ilçelerinden olan Çameli’de,  Çiğdemli Mahallesi’nde bakkalcılık yapan Ayşe Demircioğlu, Çakmak Mevkiinde topladığı 1 kilo 230 gram gelen kuzugöbeği mantarına 950 TL fiyat belirledi. Bakkal önündeki tezgâhına koyduğu kuzugöbeği mantarı alıcısını bekliyor. Taze olarak kilosu 1000 TL’ye kadar alıcı bulan kuzugöbeği mantarı 1250 TL civarlarında olan gram altınla adeta yarışıyor. Kuzugöbeği mantarı kurutulduğunda ise kilosu 1000 Euro’ya kadar alıcı buluyor. Kuzugöbeği mantarı faydaları nelerdir?  Vücudunuzu serbest radikallerden korumada iyi olan birçok antioksidan içerir. Bu serbest radikaller genellikle kalp hastalıkları, Parkinson hastalığı, Tip 1 ve Tip 2 Diyabetin nedenidir. Kuzugöbeği mantarı, antioksidanlar, vücudunuzdaki reaktif oksijen türleri olarak adlandırılan zararlı moleküllerin çıkarılmasına yardımcı olur. Kalbe katkıda bulunan yüksek miktarda potasyum, vitamin ve bakır içerir. Tüm yenilebilir mantarlar arasında en yüksek miktarda D Vitamini içerdiği bilinmektedir. Karaciğer vücuttaki tüm toksinlerin atılmasından sorumludur ve sağlığımız için çok önemli bir rol oynar. Günlük D vitamini ihtiyacınızın %34'ünü 100 gramdan veya bir fincan kuzugöbeği mantarından, özellikle D-2 Vitamininden biraz daha az alabilirsiniz.
Sezonu geç başlayan ancak Nisan ayında yağışların artmasıyla bereketlenen Kuzugöbeği mantarı, 500 ila 1000 TL arası alıcı buluyor. Bereketlenmesine rağmen kuzugöbeğinin kilosu gram altınla adeta yarışıyor.

Besin değeri yüksek olan ve birçok faydası bulunan Kuzugöbeği mantarı, Nisan ayı ile birlikte yağışların artması ile bereketlendi. Vatandaşların ormanlık ve dağlık alanlara giderek topladığı mantarlar, bazen sofralarda,  bazen de pazar tezgâhlarında yerini alarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Denizli’de kuzugöbeği mantarının yoğun olarak görüldüğü ilçelerinden olan Çameli’de,  Çiğdemli Mahallesi’nde bakkalcılık yapan Ayşe Demircioğlu, Çakmak Mevkiinde topladığı 1 kilo 230 gram gelen kuzugöbeği mantarına 950 TL fiyat belirledi. Bakkal önündeki tezgâhına koyduğu kuzugöbeği mantarı alıcısını bekliyor.

Taze olarak kilosu 1000 TL’ye kadar alıcı bulan kuzugöbeği mantarı 1250 TL civarlarında olan gram altınla adeta yarışıyor. Kuzugöbeği mantarı kurutulduğunda ise kilosu 1000 Euro’ya kadar alıcı buluyor.

Kuzugöbeği mantarı faydaları nelerdir? 

Vücudunuzu serbest radikallerden korumada iyi olan birçok antioksidan içerir. Bu serbest radikaller genellikle kalp hastalıkları, Parkinson hastalığı, Tip 1 ve Tip 2 Diyabetin nedenidir.

Kuzugöbeği mantarı, antioksidanlar, vücudunuzdaki reaktif oksijen türleri olarak adlandırılan zararlı moleküllerin çıkarılmasına yardımcı olur.

Kalbe katkıda bulunan yüksek miktarda potasyum, vitamin ve bakır içerir.

Tüm yenilebilir mantarlar arasında en yüksek miktarda D Vitamini içerdiği bilinmektedir.

Karaciğer vücuttaki tüm toksinlerin atılmasından sorumludur ve sağlığımız için çok önemli bir rol oynar.

Günlük D vitamini ihtiyacınızın %34'ünü 100 gramdan veya bir fincan kuzugöbeği mantarından, özellikle D-2 Vitamininden biraz daha az alabilirsiniz.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.