Kuzugöbeği mantarının fiyatı altınla yarışıyor

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 24.05.2022 - 10:08, Güncelleme: 24.05.2022 - 10:08
 

Kuzugöbeği mantarının fiyatı altınla yarışıyor

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yağışların ardından besin değeri ve lezzeti ile önemli yere sahip olan Kuzugöbeği, çıkmaya başladı. Nadir bulunmasıyla gram altın fiyatıyla yarışan Kuzugöbeğinin kilo fiyatı 500 ila 1400 TL. arasında alıcı buluyor.

Denizli’nin birçok ilçesi ve Çameli’de yetişen Kuzugöbeği, bahar aylarında bölge halkının geçim kaynağı olmasının yanında ekonomilerine katkı sağlıyor. Mantarıgiller ailesinin, besin değeri ve lezzeti ile en önemli üyesi olan Kuzugöbeği, yağışların ardından ortaya çıkması ile vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Vatandaşlar tarafından toplanan Kuzugöbeği mantarının kilosu 500 liradan satılmaya başlandı. A.A. isimli bir vatandaş tarafından toplanan yaklaşık 5 kiloluk Kuzugöbeği mantarını satmak için sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kilosunu 500 liradan sattığı görülüyor. Yenen mantarların içerisinde önemli bir yere sahip olan Kuzugöbeği mantarı, fiyatıyla da ayrıcalıklı bir mantardır. Avrupa ülkelerinde de sevilerek tüketilen mantar, ayrıca tıpta kullanılmaktadır. Denizli’de birçok ilçede olduğu gibi Çameli İlçesi’nde de ek gelir kapısı haline gelen Kuzugöbeği mantarının kurusu da pahalı fiyatlara alıcı buluyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa’ya tüccarlar vasıtası ile gönderilmeye başlanan kurutulmuş Kuzugöbeği mantarının fiyatının 900-1400 TL’yi bulduğu öğrenildi. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarına yakın fiyatta satılan Kuzugöbeği, yurt içi ve yurt dışına satışı ile değerine değer katıyor. İlçedeki toplanan Kuzugöbeği mantarının, bir vatandaş tarafından, Antalya’da yaşayan ve aşeren bir hamile kadına yüksek fiyattan satması üzerine fiyatların yükselmesine neden olduğu belirtildi.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yağışların ardından besin değeri ve lezzeti ile önemli yere sahip olan Kuzugöbeği, çıkmaya başladı. Nadir bulunmasıyla gram altın fiyatıyla yarışan Kuzugöbeğinin kilo fiyatı 500 ila 1400 TL. arasında alıcı buluyor.

Denizli’nin birçok ilçesi ve Çameli’de yetişen Kuzugöbeği, bahar aylarında bölge halkının geçim kaynağı olmasının yanında ekonomilerine katkı sağlıyor. Mantarıgiller ailesinin, besin değeri ve lezzeti ile en önemli üyesi olan Kuzugöbeği, yağışların ardından ortaya çıkması ile vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Vatandaşlar tarafından toplanan Kuzugöbeği mantarının kilosu 500 liradan satılmaya başlandı.

A.A. isimli bir vatandaş tarafından toplanan yaklaşık 5 kiloluk Kuzugöbeği mantarını satmak için sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kilosunu 500 liradan sattığı görülüyor.

Yenen mantarların içerisinde önemli bir yere sahip olan Kuzugöbeği mantarı, fiyatıyla da ayrıcalıklı bir mantardır. Avrupa ülkelerinde de sevilerek tüketilen mantar, ayrıca tıpta kullanılmaktadır. Denizli’de birçok ilçede olduğu gibi Çameli İlçesi’nde de ek gelir kapısı haline gelen Kuzugöbeği mantarının kurusu da pahalı fiyatlara alıcı buluyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa’ya tüccarlar vasıtası ile gönderilmeye başlanan kurutulmuş Kuzugöbeği mantarının fiyatının 900-1400 TL’yi bulduğu öğrenildi. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarına yakın fiyatta satılan Kuzugöbeği, yurt içi ve yurt dışına satışı ile değerine değer katıyor.

İlçedeki toplanan Kuzugöbeği mantarının, bir vatandaş tarafından, Antalya’da yaşayan ve aşeren bir hamile kadına yüksek fiyattan satması üzerine fiyatların yükselmesine neden olduğu belirtildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.