Merkezefendi Meclisi'nde Arsa Tartışması

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 03.06.2023 - 08:35, Güncelleme: 03.06.2023 - 08:35
 

Merkezefendi Meclisi'nde Arsa Tartışması

Merkezefendi Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında, belediyeye ait biri konut diğeri ticari alan olan iki arsanın satılmasına yönelik plan ve bütçe komisyon raporunun mecliste okunmasının ardından tartışma çıktı. Arsa tartışmasına Merkezefendi eski Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da sosyal medyadan dahil oldu.

Merkezefendi Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı ilk birleşimi tartışmalara sahne oldu. Belediyeye ait biri konut diğeri ticari alan olan iki arsanın satılmasına yönelik plan ve bütçe komisyon raporunun mecliste okunmasının ardından tartışma başladı. Yavuz Aki: Hukuki İşlem Başlatırız AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki meclisteki konuşmasında böyle kıymetli arsaların bir daha alınamayacağını belirterek, "Satmak istediğiniz arsalar bir daha alınabilecek arsalar değil. Bu arsalar belediyenin ve halkın geleceği düşünülerek alındı. Belediye hizmetleri devam edecekse farklı formüller arayalım. Fakat satmakta ısrarcı olursanız hukuki işlem başlatacağız." dedi. Şeniz Doğan: Mevcut gelirler maaşları dahi ödemeye yetmiyor Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise mevcut gelirlerin maaşları dahi ödemeye yetmediğini söyleyerek, " İller Bankası’ndan gelen para maaşlara yetmiyor. Bırakın hak ediş ödemeyi, akaryakıta dahi yetmiyor. O yüzden yaşanan ekonomik sıkıntı dolayısı ile bu şekilde bir yol aldık. İlçemize yeni yerler de kattık ama süreç bizi buraya getirdi. Bilim merkezi projemiz var onu bitirmemiz gerek. Ayrıca Sümer'de 2. Etap üstyapı çalışmasını tamamlamalıyız. Bu noktaya gelene kadar ne yazık ki bütün kredi arayışlarımız sonuçsuz kaldı. Sürecin devam etmesi ve belediye hizmetlerinin aksamaması için bu satışı yapıyoruz” dedi. Subaşıoğlu sosyal medyadan dahil oldu Arsa tartışmasına Merkezefendi eski Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu da sosyal medyadan katıldı. Plan ve bütçe raporunun gündeme alındığı saatlerde sosyal medya hesabından, satılması gündemde olan Şemikler Mahallesi'ndeki arazi önünde çektiği videoyu yayınlayan Subaşıoğlu, yaklaşık 200 milyon değerinde olduğunu belirttiği arsanın satışına engel olacaklarını söyledi.  VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN! Arsa görüşleleri Pazartesi günü yapılacak olan Haziran ayı 2. Birleşimi’nde netleşecek. Öte yandan Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna göre, tartışmalara neden olan arsalar, Merkezefendi Belediyesi'ne ait olan Şemikler Mahallesi'ndeki 8 bin metrekarelik konut alanı ve Bereketler Mahallesi'ndeki 1.700 metrekarelik ticari alan olarak belirlendi.
Merkezefendi Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında, belediyeye ait biri konut diğeri ticari alan olan iki arsanın satılmasına yönelik plan ve bütçe komisyon raporunun mecliste okunmasının ardından tartışma çıktı. Arsa tartışmasına Merkezefendi eski Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da sosyal medyadan dahil oldu.

Merkezefendi Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı ilk birleşimi tartışmalara sahne oldu. Belediyeye ait biri konut diğeri ticari alan olan iki arsanın satılmasına yönelik plan ve bütçe komisyon raporunun mecliste okunmasının ardından tartışma başladı.

Yavuz Aki: Hukuki İşlem Başlatırız

AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki meclisteki konuşmasında böyle kıymetli arsaların bir daha alınamayacağını belirterek, "Satmak istediğiniz arsalar bir daha alınabilecek arsalar değil. Bu arsalar belediyenin ve halkın geleceği düşünülerek alındı. Belediye hizmetleri devam edecekse farklı formüller arayalım. Fakat satmakta ısrarcı olursanız hukuki işlem başlatacağız." dedi.

Şeniz Doğan: Mevcut gelirler maaşları dahi ödemeye yetmiyor

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise mevcut gelirlerin maaşları dahi ödemeye yetmediğini söyleyerek, " İller Bankası’ndan gelen para maaşlara yetmiyor. Bırakın hak ediş ödemeyi, akaryakıta dahi yetmiyor. O yüzden yaşanan ekonomik sıkıntı dolayısı ile bu şekilde bir yol aldık. İlçemize yeni yerler de kattık ama süreç bizi buraya getirdi. Bilim merkezi projemiz var onu bitirmemiz gerek. Ayrıca Sümer'de 2. Etap üstyapı çalışmasını tamamlamalıyız. Bu noktaya gelene kadar ne yazık ki bütün kredi arayışlarımız sonuçsuz kaldı. Sürecin devam etmesi ve belediye hizmetlerinin aksamaması için bu satışı yapıyoruz” dedi.

Subaşıoğlu sosyal medyadan dahil oldu

Arsa tartışmasına Merkezefendi eski Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu da sosyal medyadan katıldı. Plan ve bütçe raporunun gündeme alındığı saatlerde sosyal medya hesabından, satılması gündemde olan Şemikler Mahallesi'ndeki arazi önünde çektiği videoyu yayınlayan Subaşıoğlu, yaklaşık 200 milyon değerinde olduğunu belirttiği arsanın satışına engel olacaklarını söyledi. 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Arsa görüşleleri Pazartesi günü yapılacak olan Haziran ayı 2. Birleşimi’nde netleşecek. Öte yandan Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna göre, tartışmalara neden olan arsalar, Merkezefendi Belediyesi'ne ait olan Şemikler Mahallesi'ndeki 8 bin metrekarelik konut alanı ve Bereketler Mahallesi'ndeki 1.700 metrekarelik ticari alan olarak belirlendi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.